Canvi climàtic i mosquits

Divendres, 13 Setembre 2019 12:13 Escrit per  Jorge Monguía Publicat en Consultoria Pyme Vist 126 vegades

A la fi del segle XXI, a causa del calfament global, fins a mil milions de persones podrien estar exposades als mosquits portadors de malalties, segons conclou un nou estudi que estudia els canvis de temperatura a tot el món.

 

Publicat en la revista d'accés obert ‘PLOS Neglected Tropical Diseases’ (“Expansión global i redistribució del risc de transmissió del virus transmès per ‘Aedes’ amb el canvi climàtic”), l'equip d'investigació liderat per Sadie J. Ryan (de la Universitat de Florida) va estudiar què succeiria amb els dos mosquits portadors de malalties més comunes, el ‘Aedes aegypti’ i el ‘Aedes albopictus’, a mesura que la temperatura canvia durant dècades.

 

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), els mosquits són un dels animals més mortífers del món i transmeten patologies que causen milions de morts cada any. Tant ‘Aedes aegypti’ com ‘Aedes albopictus’ poden transmetre els virus del dengue, chikunguyna i Zika, així com almenys una dotzena d'altres malalties emergents que, segons els investigadors, podrien ser una amenaça en els pròxims 50 anys.

 

Llocs com Europa i Amèrica del Nord, que solien ser massa freds per als virus, s'enfrontaran a noves malalties com el dengue.

 

 

Com pot afectar aquesta plaga a la seua empresa?

Els mosquits poden arribar a produir problemes laborals i econòmics en la seua empresa o negoci: Molts treballadors són sensibles a les seues picades, havent d'acudir als serveis mèdics. Això dóna lloc a un augment de l'absentisme laboral, amb el perjudici econòmic que comporta.

 

En alguns casos extrems el problema és tan greu que es considera com a risc laboral.

 

 

La solució: Pose's en mans d'experts.

Contacte amb un professional del sector de la Sanitat Ambiental, i aquest li proposarà la millor solució per al seu problema. No obstant això hi ha una sèrie de recomanacions que li poden ser molt útils: Col·loque mosquiteres en finestres (sempre que siga possible), retire el fem sovint, no deixe aliments ni begudes ensucrades sense tapar adequadament, no utilitze plats davall dels tests (en l'aigua estancada deposita els seus ous el mosquit tigre), i utilitze sempre que siga possible reg per degoteig, evitant l'acumulació d'aigua.

 

 

Jorge Monguía

Responsable Técnic de TECNO, S.A.

Sanitat Ambiental

Membre de Grupo ACE

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Modificat el Divendres, 13 Setembre 2019 12:18

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.