Dos valencians amb el suport de la UPV ressusciten la revista d'historietes

Dimarts, 16 Juliol 2019 13:52 Escrit per  Publicat en Cultura i oci Vist 86 vegades

 

Els il·lustradors Vicente Perpiñá i Carlos Mercé, junt amb el suport del ‘Programa Generació Espontánea’; de la Universitat Politècnica de València, han editat la publicació, ‘Plaça del Mercat’, per a reivindicar i recuperar la revista d'historietes a Espanya.

 

‘Plaça del Mercat’; és una publicació gràfica a tot color i semestral impulsada per dos jóves dibuixants valencians a través del seu propi segell editorial, ‘Edicions Anònimes’.

 

Esta revista d' historietes curtes tracta temes socials com la violència que pateix la dona en l'actualitat i, en especial, en els carrers; el consum de droga entre els jóves i els seus efectes; o temes de divulgació com la importància del llibre com a vehicle per a transmetre la cultura, entre altres temàtiques.

 

Per al director de la revista, Vicente Perpiñá, ‘Plaça del Mercat’; busca recuperar l'essència de revistes dirigida a adults com ‘El Víbora’, ‘Rambla, ’Cairo’ o ‘Cretino’, “porque és necessari crear projectes independents que no sols comprenguen l'oci, sinó que també tinguen interés cultural ric en informació sense filtres”.

 

Un dels objectius d' esta nova publicació és ajudar les persones que lluiten per dedicar-se al còmic a trobar el seu lloc. “Volem ser un aparador per als jóvens que ixen de la universitat amb ganes de dedicar-se al còmic i guiar-los perquè reafirmen el seu estil de dibuix i narrativa”, recalca Carlos Mercé, coordinador de la revista.

 

Esta publicació, de venda en llibreries especialitzades de tota Espanya, pretén crear bons còmics, apostar per nous talents, fer pedrera i en el procés, que els novells artistes criden l'atenció d'editorials i tinguen l'opció de participar en projectes més grans, destaca la direcció de ‘Plaça del Mercat’.

 

La llista d'autors d'este primer número inclou Alejandro Álvarez, Jon Soto Pereira, Inma Perez,Iris Bernárdez, Beier Li, Cèsar Sebastián, Marta Brown Serna, Fabián Molinaro, Carlos Mercé i Vicente Perpiñá. La publicació reuneix a una sèrie d'il·lustradors amb estils que passen del del còmic clàssic americà, al’ pin-up’, a l'hiperrealisme o la tira còmica, entre altres.

 

Este projecte està finançat íntegrament pel ‘Programa Generació Espontánea’; de la Universitat Politècnica de València per a la dinamització de les activitats culturals dels seus estudiants i eixits. I, a més, compta amb el patrocini de les empreses ‘Yojimbo COMICS’; ‘Libros Fugitivos’ i ‘Rey Mono Camisetas’.

 

 

Informa Nou Horta. Cultura i Oci 

Modificat el Dimarts, 16 Juliol 2019 13:56

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.