L'Ajuntament de Paterna ha iniciat hui mateix les obres d'instal·lació de plantes solars fotovoltaiques en cinc centres educatius de la ciutat.

 

Aquest projecte, inclòs en el Pla Actua i cofinançat amb fons FEDER de la Unió Europea, té una inversió de 190.000 euros, que s'amortitzarà en 8 anys, suposant un estalvi anual en la factura elèctrica de 23.688 euros corresponents al consum energètic d'aquests centres.

 

A més, l'energia produïda serà de 236.000 Kwh/any, amb el que deixaran d'emetre's 90,92 tones anuals de CO₂, contribuint així a la descarbonització i a la reducció de la petjada energètica de Paterna.

 

Els centres educatius en els quals han iniciat les obres d'instal·lació de plantes solars són el C.P. Lloma Llarga, el C.P. Sanchis Guarner, el C.P. Ausiàs March, el C.P. Antonio Ferrandis i la guarderia de Font del Pitxer.

 

Les superfícies de les plantes aniran dels 150m2 als 200m2, depenent de la necessitat i dimensions de cada centre, i s'instal·laran entre 75 i 100 plaques solars en cada planta fotovoltaica.

 

A més, en cada centre hi haurà un panell informatiu en el qual es veurà en temps real la reducció de CO2 derivada de l'ús d'energia fotovoltaica. Aquesta reducció serà immediata i efectiva en el moment en què comencen a funcionar les plantes, una vegada acabades les obres, que tenen un termini d'execució estimat de dos mesos.

 

En el cas que existisca excedent d'energia, s'injectarà en la xarxa de l'empresa subministradora i es compensarà l'energia entregada, encara que la previsió és que els centres educatius siguen completament autosuficients des del punt de vista energètic.

 

Informa Nou Horta. Paterna

L'Ajuntament d'Alboraia ha sol·licitat la subvenció per aquestes contractacions a la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació.


L'alcalde, Miguel Chavarría, el regidor de Desenvolupament Econòmic, Sebastián Torres i les persones responsables dels departaments en els quals ja treballen les cinc persones seleccionades els van donar la benvinguda en el saló de plens.

 

El programa ECOVID 2020, és finançat amb fons procedents del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) i està destinat a la iniciativa social per a la contractació de persones d'almenys 30 anys, desocupades a conseqüència de la situació derivada per la COVID-19.

 

L'import que se li ha concedit al consistori ha sigut un total de 89.355,61 euros i amb aquests s'ha aconseguit contractar cinc persones que formaran part de tres projectes diferents relacionats amb el compliment de les mesures preventives en instal·lacions esportives i en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de la Patacona, a més de reforçar el sector del comerç amb la campanya que realitza l'Ajuntament per a fomentar la compra de producte de proximitat.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

El Consorci Provincial de Bombers de València ha realitzat una important evolució cap a la formació en línia i semi presencial durant el 2020, una rellevant transformació motivada per les limitacions a la formació presencial originades per la pandèmia.

 

Cal recordar que la formació presencial ordinària sí que es va poder mantindre els primers mesos de l’any, abans de la declaració de l’Estat d’Alarma, amb cursos presencials com els de salvament i desenrunament, rescat en estructures col·lapsades, rescat en muntanya i llocs confinats per al GERA, equipaments de nova adquisició i ferramentes d’excarceració Weber.

 

L’Estat d’Alarma va interrompre la continuïtat de la formació, que es va poder recuperar una vegada iniciada la desescalada i de manera adaptada a la nova situació. Des del Consorci destaquen que “la distància social i evitar aglomeracions ha obligat a modificar les característiques de la formació, donant pas primer, a la formació en línia i, posteriorment, a tornar a la formació presencial però sempre amb mesures preventives”.

 

Així, enguany “s’ha posat en marxa, per primera vegada, la formació digital, a través de la plataforma de formació de la Diputació de València”. A través d’esta plataforma s’ha impartit el curs de la borsa de Coordinadors Forestals i el curs de formació per a Bombers de la borsa de treball temporal, on 59 alumnes van rebre, formació teòrica de forma en línia (35 hores), i després, altres 215 hores de pràctiques presencials per a completar les 250 hores habituals en este curs. Es tracta d’una experiència inèdita i que ha suposat un important esforç logístic, ja que s’han fet tres edicions simultànies del curs i totes elles amb les mesures de prevenció de la COVID-19.

 

A més actualment s’està duent a terme una formació, parcialment en línia per als integrants de la borsa d’Oficials. Esta formació compta amb 9 alumnes, consta de 80 hores en total i finalitzarà el 9 de desembre. Entre les pròximes activitats figuren també dos cursos que començaran el 30 de novembre: un de microexplosius destinat a la UREC i un altre per a la posada en marxa de 3 BNP de nova adquisició. Per la seua banda, a principis de gener començarà el curs d’ancoratges destinat al GERA.

 

També s’hi està actualitzant la borsa de formadors interns del CPBV, que és un procés laboriós, amb més de 200 sol·licituds presentades i que, a hores d’ara, està a punt d’acabar.

 

Pel que es refereix a la formació i entrenament diari en parcs, des de l’1 de gener, s’han dut a terme més de 3.000 activitats teòriques i pràctiques entre personal professional i voluntari, desenvolupades pel personal durant les seues jornades de guàrdia.

 


D’altra banda, la limitació a 6 les persones dins el mateix recinte ha impedit continuar normalment amb altres aspectes de la programació prevista, com els cursos de Risc Químic, Obertures d’emergència i Conducció segura. No obstant això, s’està treballant en un esquema de formació alternatiu, a impartir en parcs durant les hores de guàrdia, que versen sobre temàtica variada i la implementació d’una plataforma de formació en línia pròpia del Consorci.

 

El Consorci Provincial de Bombers ha donat compte de totes estes iniciatives en la reunió de la comissió de formació realitzada per videoconferència este dimecres. Allí s’hi han repassat tant les activitats realitzades com les propostes formatives per a l’any vinent que inclouen, entre d’altres, formacions en matèria de ciberseguretat.

 

L'Ajuntament de Paterna ha finalitzat el desallotjament complet de la "finca groga" i ha procedit al tancament i segellament de l'immoble per a evitar que puga ser ocupat mentre s'ultima la demolició de l'edifici.

 

Així ho ha anunciat el Tinent Alcalde de Protecció a les Persones, Participació i Ocupació, Julio Fernández després d'assistir ahir, al costat d'efectius de la Policia Local i operaris de la brigada municipal, als treballs de bloqueig d'aquest immoble mitjançant la instal·lació d'una reixa, que es completaran amb l'enderrocament d'escales per a impedir l'accés a aquest bloc de cases.

 

Tal com ha explicat Julio Fernández "ahir vam finalitzar el desallotjament i reallotjament de l'última de les huit famílies que residien en l'edifici i comencem ja a preparar l'enderrocament de la finca, el projecte tècnic de la qual ja està redactat i a punt de ser adjudicat a una empresa perquè puga dur a terme la demolició".

 

Fernández ha explicat que "el procés de desallotjament i reallotjament, que s'ha realitzat en coordinació amb els Serveis Socials municipals, ha sigut complicat, en existir també habitatges *okupadas, però finalment hem pogut trobar i consensuar solucions residencials per a totes les famílies propietàries".

 

"Amb el desallotjament i posterior enderrocament d'aquest edifici, des de l'equip de govern socialista donem resposta a una històrica reivindicació dels veïns d'aquesta zona del barri de Santa Rita i complim amb el nostre compromís de solucionar els problemes de convivència i d'inseguretat que ocasionava aquesta finca", ha assenyalat el Tinent Alcalde.

 

Amb la clausura total de l'immoble, que a més presenta importants problemes estructurals, l'Executiu socialista conclou un procés en el qual s'ha comptat amb els veïns afectats i confrontants, que culminarà en enderrocament i que servirà per a regenerar tot l'entorn.

 

Finalment, Julio Fernández ha recordat, que durant tot aquest temps, l'Ajuntament, a part de intervenir amb les famílies, no ha deixat d'intervenir en l'edifici, clausurant i tapiant els pisos a mesura que s'anaven desallotjant i retirant fems i enderrocs de les zones comunes i replans per a salvaguardar la salubritat de la zona.

 

Informa Nou Horta. Paterna

L’art reivindicatiu continua decorant el mur perimetral del CEIP Joaquín Muñoz per tal de commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.


L’Alcalde, Eugenio Fortaña, amb els regidors de Benestar Social i Joventut, Núria Montero i Rafa Algarra, han acompanyat als joves de Turís i Buñol que participen en el programa Jove oportunitat de l’IVAJ en una visita a Iris Serrano, autora del mural que ha encarregat l’ajuntament per commemorar la data.


A la vista de l’acceptació que va obtenir l’any passat s’ha tornat a comptar amb l’obra de Serrano per a continuar la decoració amb un ampli mural dedicat a reivindicar la igualtat encara que, aprofitant que es tracta de la zona escolar, una part del mateix estarà dedicat a la infantesa.


Els joves del programa han participat en una presa de contacte amb l’artista on han pres consciència de la importància d’este tipus d'activitats per tal de reivindicar no solament la igualtat de tracte i el rebuig a la violència sinó qualsevol iniciativa destinada a millorar la nostra societat.


L’autora s’ha manifestat agraïda perquè a través de l’art urbà es poden crear espais bonics que, a més de poder tindre un missatge, resulten molt més accessibles per al poble.

 

Informa Nou Horta. Turís

Dins del seu programa per a la promoció de l'ocupació i la millora de les aptituds laborals, l'Ajuntament de Quart de Poblet ha posat en marxa el "Taller d'Ocupació Més Opcions Quart 2020", que permetrà al Consistori contractar cinc persones i donar formació a altres 30. En el cas de l'alumnat, a més, comptaran amb un contracte de formació i aprenentatge d'un any de duració que serà remunerat sobre la base del salari mínim interprofessional.

 

Aquesta nova iniciativa ha sigut seleccionada per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i rebrà una subvenció de 720.619'20 euros per a poder desenvolupar-la.

 

Actualment està obert el termini per a ocupar les cinc places de l'equip directiu, docent i administratiu. Les persones interessades podran tramitar la seua sol·licitud del 25 de novembre fins a l'1 de desembre des de la seu electrònica municipal. Les bases poden consultar-se en la pàgina web quartdepoblet.org, en la secció "Tauler d'anuncis".

 

En el Taller d'Ocupació s'impartiran sis cursos diferents: Operacions bàsiques en el muntatge i manteniment d'instal·lacions d'energia renovables, Muntatge i manteniment d'instal·lacions solars tèrmiques, Operacions auxiliars d'obra de paleta de fàbriques i cobertes, Fàbriques d'obra de paleta, Activitats auxiliars en vivers, jardiners i centres de jardineria i Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes.

 

Està previst que els cursos comencen a la fi de desembre i el procés de selecció es realitzarà des de LABORA, per la qual cosa les persones que vulguen formar part, hauran d'estar adequadament inscrites.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Foios ha presentat la nova oferta d'activitats extraescolars gratuïtes per als i les alumnes del municipi. Aquest projecte educatiu-esportiu es portarà a terme gràcies als 14.800 euros que l'àrea ha rebut com a subvenció des de la Conselleria d'Educació.

 

S'ofereixen dues activitats segons el cicle educatiu que s'estiga cursant: taller de teatre 'Expressa't' per a l'alumnat de primària i reforç educatiu per al de secundària.

 

Juan José Civera, regidor d'educació, ha assenyalat que "gràcies a aquesta subvenció de la Conselleria d'Educació, podem oferir un complement educatiu a l'alumnat de Foios fora del col·legi o institut". D'una banda "volem reforçar els aspectes necessaris del contingut de les assignatures i orientar als i les joves de secundària en l'elaboració de deures i tasques", per l'altra, amb "el taller de teatre, busquem desenvolupar l'expressió oral i corporal dels xiquets i xiquetes, a més d'estimular la imaginació i la memòria, afavorir la integració grupal o potenciar les relacions socials".

 

El termini d'inscripció per a les activitats està ja obert i totes les persones interessades poden fer ja la seua sol·licitud a través del formulari habilitat per a cadascuna al web municipal www.foios.es fins a l'1 de desembre.

 

Informa Nou Horta. Foios

La Sala d'actes del Centre Cívic de Massalfassar acollirà aquest diumenge 29 de novembre a les 19 h. la representació de l'obra 'El show del nou món', dins del programa 'Las pequeñas Europas' del projecte Escena Erasmus de la Universitat de València, que enguany compleix el seu 10é aniversari.

 

Massalfassar és una de les 15 localitats de la Comunitat Valenciana que una desena de joves actors i actrius europeus recorreran per a posar sobre l'escenari una obra escrita pel dramaturg Daniel Tormo, amb l'adreça d'Anna Marí, que recull una visió crítica de la realitat europea actual, afectada per la crisi sanitària i climàtica. El programa va arrancar a l'octubre a Bellreguard i acabarà el seu gira a Enguera. Massalfassar és l'únic poble de l'Horta Nord que el projecte teatral europeu de la Universitat de València visitarà enguany.

 

L'alcalde de la població, Álvaro Montañés, ha valorat molt positivament l'activitat, ja que "Massalfassar sempre ha mostrat interés per la cultura i especialment pel teatre, amb molta tradició en la població. Per això ens fa especial il·lusió participar en aquest projecte cultural, igualitari i europeista, que suposa una oportunitat per a intercanviar experiències i és una finestra per a donar a conéixer el nostre poble".

 

'El show del nou món' està protagonitzat per una companyia de còmics amb noms d'animals que ha muntat un 'presumpte' espectacle de varietats per a parlar del nou món en el qual està submergit la societat actual; però aquesta companyia pateix l'absència de dos dels components més importants, cosa que afig un problema a la ja per si mateix caòtica organització d'escenes i significats.

 

Aquesta és la sinopsi de l'obra, amb un text "escrit des de l'humor i la distància, com un intent de comprensió del món en el qual vivim i del que ens està succeint com a espècie. I al mateix temps pretén ser un homenatge als còmics que es dediquen a alegrar la vida dels altres, cosa que ara se'ns fa molt necessària", apunta la directora de l'espectacle, Anna Marí.

 

L'entrada a l'espectacle és gratuïta fins a completar l'aforament reduït al 50%. L'organització de l'acte ha activat el protocol de prevenció i seguretat davant la Covid-19 i realitzarà el control de temperatura corporal, la traçabilitat de dades dels assistents, així com l'ús obligatori de màscara i distància interpersonal en el teatre.

 

Informa Nou Horta. Massalfassar

 

Pàgina 1 de 1820