EAUTOM y EAUTOE 2019

Divendres, 15 Febrer 2019 12:33 Escrit per  Gabi Martínez Publicat en Economia Vist 217 vegades

Crec que qualsevol imput pot ser útil, i entre tots arribar a aconseguir una mica d'interès per a l'economia valenciana, a través del teixit empresarial compost pel sector dels treballadors autònoms, que ja està més que demostrat, són els qui suporten el major pes del teixit productiu. En la CV (similar a tot l'estat), més del 90% de les empreses són de menys de 10 empleats. Una mica més del 53%, sense empleats (191.000 empreses), la immensa majoria empresaris individuals, persones físiques, des de sempre coneguts com a “autònoms”. I de les tres províncies, València al capdavant.

 

Doncs bé, per a persones desocupades que decidisquen aventurar-se amb l'autoocupació, és a dir, iniciar una activitat per compte propi, fins al 1/10/2019, podeu sol·licitar una subvenció que va des dels 2.500 € fins als 4.500 €, en cas de ser dones, 500 € addicionals, amb la qual intentar cobrir part de les innombrables despeses que comporta tot inici. L'objectiu de l'Administració Autonòmica (SERVEF) que és qui disposa d'1.800.000 € per a #això, és fomentar l'emprenedoria, com a mitjà de reduir la desocupació.

 

D'altra banda, el mateix organisme i en aquest cas amb destinació la dona de forma exclusiva, en concret, aquelles que ja sou autònomes i us trobeu embarassades o en procés d'adopció, amb la intenció de mantindre el treball autònom de la dona, podeu sol·licitar ajudes perquè la contractació d'una altra persona amb la qual pugues mantindre l'activitat, et resulte menys costosa durant la baixa maternal. Ací ja no es “necessita tant pressupost”, es veu que no hi ha molta confiança en què per uns euros, es decidisca ampliar la família, però el que s'ha dit, un granet d'arena més. En aquest cas el SERVEF disposa de 150.000 €, a repartir per ordre d'arribada. I s'individualitza en subvencions de 1.500 € i 3.500 €, depenent del termini del contracte laboral, 3 o 6 mesos, i 500 € addicionals si el contractat és una dona o una persona amb certa discapacitat. Tot això sempre que es tracte de jornades completes o per a jornada parcial, però amb un mínim 30 hores a la setmana. Ací també es disposa de termini fins al 1/10/2019 o fi d'existències.

 

Per a tramitar, ací https://bit.ly/2tmmzfx, https://bit.ly/2s3qo1z o ací :-) 961 560 631.

 

Queixes, si n'hi hagués, al Sr. Nomdedéu i Biosca, que és qui signa les Resolucions recentment publicades.

 

 

Gabi Martínez, economista

Twitter: @gabimartinez_1

Modificat el Divendres, 15 Febrer 2019 12:36

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.