Sí, ja ha passat 1 any

Divendres, 05 abril 2019 13:21 Escrit per  Gabi Martínez Publicat en Economia Vist 103 vegades

I de nou “la renda”. Esperem que enguany hagen més obligats, bon senyal, en general serà signe que ha augmentat la població activa o s'han generat majors ingressos.

 

Poques novetats enguany. Abans de res, recordeu, els esborranys en un percentatge elevadíssim no estan complets, la AEAT no té tota la informació en moltíssims casos. Cura amb les presses que sol·licitar imports a retornar que no corresponguen, encara que siga l'Administració qui s'ha confós, no evita sancions i interessos, en cas de revisió.

 

La més mediàtica. Les rendes per maternitat i paternitat no s'han d'incloure, si les retencions, si escau. I ja és sabut que es poden reclamar pels anys 2014 a 2017. Una altra cosa és quan coures, la AEAT li ho està prenent amb calma i té 6 mesos per a això.

 

Els “impostos negatius”. Aquells que es plasmen en la declaració però fora de la quota, de manera que se'ns abonen al marge de la resta de la declaració. Es va aprovar el “xec guarderia”. Fins a 1.000 € per despeses de fills menors de 3 anys abonats a la guarderia, si aquesta ha complit amb les seues obligacions fiscals. D'altra banda, per a famílies nombroses, 50 € per cada mes, des d'agost, per cada fill que excedisca del mínim pel qual es considera família nombrosa, tant general com especial. I per cònjuge discapacitat amb rendes inferiors a 8.000 €, podran demanar 500 €, 100 € al mes des d'agost.

 

Per a obligats a tributar que tinguen al seu cònjuge o fills, residint en algun país de la Unió Europea en 2018, també tindran el mateix tractament que si tots hagueren residit a Espanya.

 

També, els qui hagen creuat l'estret per a treballar a Ceuta o Melilla, podran aplicar una deducció del 60%.

 

Recordem que els majors de 65 anys tenen diversos tractaments exclusius, com l'exempció per la venda de l'habitatge habitual. Recordem que la AEAT té cada vegada més informació sobre les pensions que vénen de l'estranger. I cura amb els límits de 12.643 € per a determinar l'obligació de declarar, els pensionistes amb dos pagadors tenen aqueix mateix límit, prèvia sol·licitud amb el model 146.

 

Finalment, enguany pot ja ira molt de debò, el seguiment als qui tinguen obligació d'Impost de Patrimoni.

 

 

Gabi Martínez, economista

Twitter: @gabimartinez_1

Modificat el Divendres, 05 abril 2019 13:45

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.