Ens preocupa?

Dilluns, 20 Mai 2019 11:09 Escrit per  Gabi Martínez Publicat en Economia Vist 74 vegades

Segons l'escenari polític nacional i el que encara no sabem, europeu, autonòmic i local, evidentment hauran canvis de política econòmiques, fiscals, laborals, qüestions que més ens incumbeixen als de la professió.

 

No parlem del ja en breu “fitxatge d'horaris”, veurem com es gestiona sense que genere una reculada de l'aconseguit amb els nous i eficients conceptes de flexibilitat horària, treball per objectius, que des de molt poc hem aconseguit aprendre dels nostres països model en aquestes tècniques.

 

Però bé, en un context de dèficit, deute públic en nivells encara preocupants i amb creixement més feble, només esperem que res del que es decidisca empitjore la renda per càpita i l'ocupació. No és tasca fàcil com puguen voler fer veure alguns. I menys quan, reclamem millora en la sanitat, dependència, seguretat, etc.

 

En fiscalitat, es preveuen ajustos en impostos que ens preocupen com, Patrimoni, Successions, Donacions, dependrà dels nous dirigents autonòmics principalment, o IBI, Plusvàlues, IAEs, municipals. Incentius fiscals per a investigació, tecnologia, medi ambient, infraestructures, etc.

 

Respecte als impostos de major importància, com a IRPF i Societats, potser simplificar, evitar bestretes, retencions, lliuraments a compte, no correlacionats amb la realitat econòmica puntual de cada empresa, autònom, contribuent, seria de molt d'interès.

 

Reduir al mínim situacions litigioses amb normes de difícil reinterpretació. Que evitarien pèrdues de temps i desemborsaments econòmics d'importància que a vegades només uns poden costejar-los.

 

I tot això sense oblidar que els nostres joves, ben preparats a Espanya, donen els seus fruits en altres països. Perquè no hi ha teixit empresarial suficient, amb projectes de qualitat, amb retribucions competitives, que millore l'equilibri treballe-benestar, en aquest cas, dels quals han sacrificat a vegades la seua joventut per a la seua formació i futur. Els inversors interns i externs, encara no veuen Espanya com en les primeres línies del rànquing de països rendibles, sense la seua capital i només amb l'estatal, es fa menys pròxima la generació d'excedents que redunden en la millora de l'Estat de Benestar. Sense oblidar que els diners una vegada cobreix les necessitats bàsiques ja no és el imput més valorat per a aconseguir la satisfacció i gaudi de tot el que la vida ens aporta.

 

Ens preocupem?

 

 

Gabi Martínez, economista

Twitter: @gabimartinez_1

Modificat el Dilluns, 20 Mai 2019 11:11

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.