La Diputació col·labora en l'edició del vocabulari bàsic en valencià per als comerciants xinesos

Dijous, 27 Mai 2021 16:30 Escrit per  Publicat en Educació Vist 139 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Diputació de València, a través de la Unitat de Normalització Lingüística, ha col·laborat en l’edició del manual de la Plataforma per la Llengua sobre el vocabulari bàsic per al sector dels comerciants d'origen xinés, que vol contribuir a la seua integració social facilitant l'accés al coneixement del valencià.

 

El manual inclou com a recursos per a millorar el coneixement del valencià els vocabularis comercials per a restaurants, bars i cafeteries, editats per la Diputació de València, així com els materials del Diccionari Normatiu Valencià de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

 

Per a la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, “és una satisfacció comprovar que els materials realitzats per la Unitat de Normalització de la Diputació poden ser utilitzats en projectes tan interessants com el manual de vocabulari bàsic en valencià per als comerciants xinesos. Les llengües són instruments d’acollida i és molt necessària la promoció del valencià entre parlants de llengües no oficials”.

 

La guia inclou lèxic de la roba, lèxic de la fruita i la verdura i lèxic del bar i el restaurant, així com expressions freqüents, salutacions i relacions interpersonals. L'edició ha sigut possible gràcies al suport de la Generalitat Valenciana i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.