Sergio Esteve, per tercer any consecutiu vist a la Fallera Major Infantil de Valencia el dia de la 1ª Mascletà

Dimecres, 13 Març 2019 15:23 Escrit per  Publicat en Empreses Vist 181 vegades

Es tracta d’un vestit confeccionat per la firma de Sergio Esteve Essència Valenciana inspirat en un model del S.XVIII, amb envarat natural i mànega d’astral, tot això realitzat amb patrons i confecció tradicionals.

 

La tela és un teixit amb ordit 100% seda de la firma Vives i Marí , amb dibuix asimètric inspirat en el S.XVIII de nom “Lucero” amb fons tafetà.

 

El mocador i davantal estan confeccionats en batista fina i brodat cornely en or vell amb els lluentons col·locats a mà de la firma Santos Tèxtil igual que les puntes de les mànegues que són en valencie de cotó.

 

Porta sinagües de la firma Margarita Vercher model “Dança”. Sabates de la firma Artesania Aurora. Un escapulari de “Santa Sara” de la firma Santet artesania escapularios. Llueix un adreç i pinta de la firma Artesania Ortiz Cincelador, i va pentinada per Angel Fernández Centro de Imagen.

 

No és la primera vegada que Sergio Esteve vesteix a una fallera major de València, entre altres de moltes comissions de tota la província. Fa dos anys va vestir a Clara María Parejo,  essència valenciana per a la confecció d’un vestit, que també va estrenar el dia de la mascletà. També va ser un conjunt a l’antiga. Últimament, este tipus d’indumentària està reviscolant, cosa que demostra el major interés dels fallers i falleres per recuperar una part de la nostra cultura com és la rica indumentària valenciana. El concepte de vestir a l’antiga representa el tipus de roba que portaven habitualment els nostres avantpassats en la València dels segles XVIII i cada vegada més s’animen a lluir-lo amb orgull de cultura pròpia moltíssimes falleres majors, presidents i falleres de qualsevol comissió i,  per descomptat, no podia ser menys, que les màximes representants de la festa feren ressò de la nostra indumentària més autèntica. I l’any passat la Fallera Major Infantil de València. Daniela Gómez de los Ángeles, també va confiar en Esteve.

 

La indumentària valenciana més tradicional, com els vestits a l’antiga han de ser coherents en el seu conjunt en funció de la classe social, època de l’any i zona geogràfica que representen. I per al seu disseny qualsevol persona no està preparada. Sergio Esteve, cap de l’empresa que porta el seu nom, és hereu d’una família dedicada a la indumentària durant els últims 40 anys. Ha tingut que estudiar, investigar i llegir constantment des de que treballava amb els seus pares fins l’actualitat. Com ell mateix comenta: “ells eren la pràctica diària, la costura amb cura i rigor; i jo he reforçat la teòrica estudiant amb bibliografia històrica, que abans no era fàcil de trobar i visitant molts museus per aprendre. Investigant ací i allà. Tinc una col·lecció molt completa de llibres antics i de nous. Continue ampliant-la i sempre que viatge busque publicacions perquè formen part de la tasca d’investigació que inclou aquest treball”. A més, Sergio Esteve és membre investigador del Museo Nacional del Traje de Madrid. Tota una vida dedicada a la indumentària valenciana.

 

 

Sergio Esteve Essència Valenciana · Teléfono: 961 56 21 67 Dirección: Calle Constitución, nº 3 (46900) Torrent

Modificat el Dijous, 14 Març 2019 09:30

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.