Samuel Lluch: “El meu personatge lluita per aconseguir els seus somnis”

Divendres, 25 Mai 2018 10:51 Escrit per  Publicat en Entrevistes Vist 143 vegades

Samuel Lluch és un cantant, músic i ballarí de Meliana i és un dels protagonistes del Musical Chiquilla, estrenat recentment en el Teatre Olympia.

Ens compta la seua trajectòria professional i el seu paper de Coque en el Musical Chiquilla.

 

Com et fiques en el món musical?

Vaig començar de ballarí i vaig acabar cantant per una escola d'Arts Escèniques que vaig estar ficat. Després vaig estudiar cant i vaig començar a fer càstings. La meua primera orquestra va ser Nou Ritme, la meua xicoteta gran família, després vaig estar en unes altres fins que vaig arribar a Nexus i ací seguisc al peu del canó. Estem de gira i comencem el fort a l'estiu, que ja tenim bastants dates. Fem gira per Guadalajara, Conca, Terol i sobretot València.

 

Com és el dia a dia en l'orquestra?

Barallant amb el tema de traure repertori, cercant el que la gent vol i anar a més. És la família que tinc ara, del dia a dia. Treballar i donar un producte que siga tan bé com siga possible a un públic exigent, que s'ho passen ben i que gaudisquen amb tot el que nosaltres podem oferir.

 

Quin tipus de música toques en l'Orquestra Nexus?

La música que fem en Nexus és molt particular. Fem molts temes rock amb versions. Tenim aquesta llibertat i algunes també són versions pop-rock. No copiem, fem la nostra pròpia versió. Apostem pel diferent i ens fixem en la reacció de la gent, que li sol agradar.

 

A més de l'orquestra, fas una altra cosa?

Sí, estic en escoles de dansa i en alguns col·legis en els quals estic fent classes de ball i activitats dirigides, tant llatí com ball modern.

 

Com et vas assabentar que s'anava a preparar aquest musical?

Em vaig assabentar arran del director musical Javier Sevilla, que és qui porta també l'Orquestra Nexus, on jo treballe. Vaig saber que el director i alguns companys de l'orquestra estaven preparant el musical Chiquilla i em vaig interessar.

 

Com va ser el càsting per a participar en aquest musical?

El càsting es va posar en contacte amb mi i vaig enviar currículum, vídeos, fotos i àudios perquè estaven cercant actors i cantants per al musical.

 

Quin ha sigut la implicació de José Manuel Casañ, cantant de Seguridad Social?

La implicació de José Manuel ha sigut tota la que ha pogut ser. Ha sigut supervisor de tot des del principi i ha sigut un gran gust i un plaer treballar amb una persona tan professional. Ha comptat amb nosaltres per a fer seues les seues cançons i nostres a la seua manera les seues cançons també.

 

Explica'ns com és el musical de Chiquilla

El musical Chiquilla naix de la idea d'un guió de Pedro J. Llinares, que és el productor i compte la història de sis personatges que s'ajunten dins d'un local de copes i succeeix una situació una mica compromesa. Tota la història va enllaçada amb les cançons de Seguridad Social. Hi ha 19 cançons i totes tenen relació amb la història. 

 

Com és el teu personatge Coque?

El meu personatge Coque és una persona bastant somiadora, lluita pels seus somnis i insisteix molt fins que els aconsegueix. Encara que no hi ha cap protagonista, és un pilar important en l'obra perquè arriba a aconseguir alguna de les coses que es proposa. Té bastant pes en l'obra quant a les cançons.

 

Com t'has preparat per a realitzar el teu personatge?

M'ho he preparat a consciència quant a les cançons, perquè les cançons conten molt la història del personatge de Coque. La part més difícil per a la meua ha sigut l'actoral, perquè tenia diverses escenes molt diferents entre si. És una situació que ha costat treballar però els companys m'han ajudat un munt amb el tema del guió i en algunes escenes per a materialitzar-les ací. Li ho agraïsc molt als meus companys, hem fet una pinya brutal. 

 

Com és la relació amb els teus companys i l'equip?

Els companys de l'equip són genials. Al final, vulgues o no, acabes formant com una xicoteta gran família i t'uneix. El bonic és que nosaltres som cadascun d'un pal i ajuntar-ho tot és enriquir-se. Un privilegi!

 

Com va ser l'actuació que vau realitzar en el Teatre Olympia?

L'actuació en el teatre Olympia va ser màgica. Qui no somia alguna vegada a poder actuar en el Teatre Olympia, un dels teatres insígnia de la Comunitat Valenciana. Hi ha una llegenda que si estrenes en l'Olympia, et dóna molta sort en les pròximes funcions. Va ser màgic perquè era cantar i actuar durant quasi dues hores davant d'un públic de quasi mil persones. Va ser un gran ple total. Va ser molt especial perquè va estar Jose Manuel Casañ ací amb nosaltres.

 

Quan tornareu a actuar a València?

No hi ha res confirmat a València, però es té en ment que isquen dates per ací, sobretot després d'estiu. Producció està negociant dates i estem al peu del canó. Hi ha dates confirmades per a aquest estiu per Espanya a Almeria i Almansa. A València volem estar prompte i donant-ho tot una altra vegada perquè molta gent es va quedar amb ganes de més. 

 

Quins projectes futurs t'esperen?

Tinc moltes coses en ment. Vull acabar la carrera d'Educació Infantil i sempre he somiat tindre una mica més de reconeixement i tindre una escola de dansa. Això són coses que vindran i si no vénen, jo seguisc ací. 

 

Modificat el Dilluns, 29 Octubre 2018 11:09

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.