Entrevistem a les Falleres Majors d’Alaquàs

Divendres, 01 Març 2019 10:56 Escrit per  Matilde Cava Publicat en Entrevistes Vist 165 vegades

Merche Murcia González és la Fallera Major d’Alaquàs. Té 41 anys i és estilista i administrativa. Les seues aficions són compartir moments al costat de la seua família i amics. Confessa que li encanta l’esport, muntar a cavall i viatjar tot el possible. 

 

Candela Sedeño Sánchez és la Fallera Major Infantil del mateix municipi. Té 13 anys i està estudiant 2º d´ESO. Li agrada la música, cantar, ballar i toca algú que altre instrument. 

 

Des de quan ets fallera? 

Merche: Sóc fallera pràcticament des que vaig nàixer. Vaig nàixer el mes de juliol, així que a les següents falles de després del meu naixement ja estava vestida de fallera. 

Candela: Sóc fallera des de que vaig nàixer.

 

Què va ser el primer que pensares quan et varen proclamar com a fallera major del teu poble? 

Merche: Que el somni que tenia des de l’any 90 quan em vaig presentar a Fallera Major i no vaig tenir la sort d’eixir triada, enguany s’havia complit. El primer que cerque va ser la cara de mi família i la meua comissió. 

Candela: No creia res del que passava al meu voltant, repetiria eixa experiència mil vegades. 

 

Què és per a tu ser Fallera Major del teu poble?

Merche: És tot un honor i privilegi ser la màxima representació de les falles de la teua localitat, a part d’una responsabilitat molt gran. 

Candela: Per a mi, ser fallera major infantil del meu volgut poble, és un somni i és molt important per a mi, ja que porte la pólvora en la sang. 

 

Quin element de les falles vos representa? 

Merche: Em sent identificada amb cadascun dels elements que representen la nostra festa, cadascun té una cosa especial i característic que formen part de cada fallera. Si haguera de dir en concret un seria la música i la pólvora.

Candela: Em representa especialment el foc, ja que sempre que ho mire, em quede en babia. També tinc una espècie de connexió amb ell pel meu nom, sent que cada vegada que estic enfront del foc, aquest m’abraça i a l’instant note com s’eriça la meua pell.

 

Quins són els actes que més t’agraden o t’emocionen de les Falles?

Merche: No podria dir un en concret. Cada acte té la seua essència! Si he de parlar-te com a fallera major, he de dir-te que en aquest moment, la crida serà el més emotiu sense deixar arrere el dia de l’ofrena. 

Candela: Cada acte té alguna cosa especial que el diferencia de la resta, des de l’ànsia del dia de la plantà, els nervis de l´entrega de premis, l´emoció de l’ofrena, la diversió dels correcassals i la tristesa de la cremà, però també l´emoció per començar un any nou. No em quede amb ningú en específic i ho disfrute tot amb la mateixa il·lusió, tan la setmana fallera com la resta d’actes que no vaig a enumerar. 

 

Tens algún referent en el món faller? 

Merche: Sempre et vas fixant en persones que miren cap avant el món faller. Algun referent? Podria dir-te Raquel Alario, una gran Fallera Major de València molt pròxima, que he tingut l’oportunitat de conéixer, ha sigut la meua mantenidora a part que he coincidit en diverses ocasions amb ella.

Candela: Jo tic com a referent a Raquel Alario, Fallera Major de València 2017. Admire la seua forma de ser i em pareix una persona molt propera i sempre amb un somriure a la cara. També admire a la meua fallera major d´aquest any, Merche, la vull molt, a més, la conec de tota la vida i és com una germana per a mi.

 

Modificat el Divendres, 01 Març 2019 12:16

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.