Les Falleres Majors de Torrent ens conviden a viure les Falles 2019

Dimecres, 13 Març 2019 10:52 Escrit per  Matilde Cava Publicat en Entrevistes Vist 479 vegades

Entrevistem a la Fallera Major, Carmen Raga i Verdet, i a la Fallera Major Infantil, Leyre Gallego i Ruiz, per a que ens conten com estan vivint la seua experiència com a màximes representants del món faller torrentí.

 

Carmen: és la Fallera Major de Torrent, té 31 anys i pertany a la Falla Toledo. Ha estudiat educació infantil i especial i psicopedagogia i treballa com a mestra. Les seues aficions són passar temps amb els amics, ballar, practicar zumba i anar a la platja.

Leyre: és la Fallera Major Infantil de Torrent, té 10 anys i pertany a la Falla Nicolau Andreu. Estudia 4t de primària. Les seues aficions són anar a córrer, eixir en bici, pintar, fer playbacks i teatre.

 

Per què te vares presentar com a Fallera Major de Torrent?

Carmen: Quan es va obrir el termini per a poder presentar-te per a Fallera Major de Torrent o per a la Cort d’Honor, em feia molta il·lusió i ja ho vaig poder viure amb la meua germana, que va pertànyer a la cort infantil de l’any 2006, i va ser un any increïble. Per això, em feia especial il·lusió presentar-me i poder viure un altre any més juntament amb les meues companyes.

Leyre: Jo no ho tenia molt clar, però quan es van presentar totes les meues companyes, vaig decidir presentar-me.

 

Què vares sentir quan escoltares el teu nom en el dia de l’elecció? T’ho esperaves?

Carmen: En eixe moment, em vaig quedar en xoc. Em recorde que vaig mirar a les meues companyes perquè tampoc sabia com reaccionar. Vaig sentir molta felicitat i orgull. És un moment que està gravat i moltes vegades l’he tornat a veure per a tornar a viure-ho i és impressionant.

Durant la setmana de proves que passem amb el jurat, ja observes diferents coses que et poden donar a entendre que pot ser que tú sigues la triada, però fins que no arriba el moment està en l’aire qui serà, perquè al final som nou xiques i podem ser qualsevol.

Leyre: Vaig sentir molta emoció quan em van nomenar. En el primer que vaig pensar va ser en els meus pares.

No m’ho esperava, no pensava que anara a ser jo la triada.

 

En la teua família hi ha tradició fallera?

Carmen: El meu germà i jo som fallers des que vam nàixer. També tinc un cosí faller. La meua mare va ser fallera durant uns anys però actualment no.

Leyre: Sóc fallera des que vaig nàixer i la meua família és molt fallera. La meua mare i la meua tia també han sigut falleres.

 

Com es compagina ser Fallera Major amb els estudis i el treball?

Carmen: Actualment estic treballant en un centre públic de Torrent i tinc la sort que fem jornada contínua i acabe al migdia, per tant, tinc disponibilitat a les vesprades per a poder dedicar-me al meu càrrec com a Fallera Major.

Leyre: Jo compagine bé el meu càrrec amb els estudis del col·legi.

 

Com va ser la Crida?

Carmen: Espectacular. T’ho compten però fins que no puges, veus a tota la gent, a la teua família, als teus amics, a la teua comissió, als representants de les diferents falles de Torrent, estàs amb la teua cort, amb la Fallera Major Infantil i la seua cort i et sents molt acompanyada. Vaig estar molt tranquil·la i la vaig gaudir, que és el que volia. L’espectacle va estar genial i tinc molt bon record.

Leyre: Va ser molt emocionant. Pujar i veure a tota la gent amb les xarangues. A més, l’espectacle va ser molt bonic.

 

Quin acte esperes amb més emoció? Quin és el que més t’agrada?

Carmen: Fins ara esperava amb més emoció la Crida, ja que és l’acte que més t’imposa. Actualment, espere amb més emoció l’Ofrena a la Verge dels Desemparats.

Leyre: Esperava amb molt d’entusiasme la Crida, però ara l’Ofrena i la Cremà.

 

Com és la vostra relació?

Carmen: Molt bé. L’any passat no ens coneixíem molt perquè cadascuna era fallera major de la seua comissió i encara que són comissions que estan relativament a prop, no ens coneixíem, però des del 7 de juliol ho fem tot juntes. Leyre és una xiqueta tímida, molt responsable i afectuosa. Quan la coneixes, parla molt, sempre et vol explicar alguna cosa, és molt alegre i feliç. Mai l’he vista seriosa i sempre està jugant amb les xiquetes de la cort i a nosaltres ens conta acudits, anècdotes i sempre té alguna cosa que comptar. Et podria dir moltes coses bones de Leyre.

Leyre: Molt bé. Carmen és molt amable i sempre està amb nosaltres i les xiquetes de la cort. També és molt simpàtica.

 

Com comparteixes estos moments amb la teua cort?

Carmen: Vivint intensament sempre tots els moments. També vull que elles siguen partícips i ens portem genial. Ja vam fer amistat l’any passat i tant nosaltres com les nostres famílies som un gran equip i intentem compartir tot juntes. Estic molt contenta amb elles.

Leyre: Molt bé i intentem viure cada moment al màxim, perquè si no es passa volant.

 

Què destacaries de les Falles de Torrent?

Carmen: Són 29 comissions, que es diu prompte, i és una ciutat en la qual les falles són molt importants. Com vaig dir en la Crida, destacaria la característica principal de cada comissió, perquè al final totes són importants i aporten eixe granet d’arena a les Falles de Torrent. Em quede amb la germanor entre totes i que cadascuna intenta sempre aportar aqueix xicotet detall a la festa.

Leyre: Ho destacaria tot. Els monuments, les mascletaes... tot.

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.