Miguel Ángel Mora, president Vera Cruz 75 Aniversari: “La familiaritat és el que més ens caracteritza”

Divendres, 12 abril 2019 12:01 Escrit per  Matilde Cava Publicat en Entrevistes Vist 203 vegades

Com es va fundar la Germandat?

La germandat es va fundar el Divendres Sant 7 d'abril de 1944. En aquells dies hi havia diverses germandats a Torrent amb l'advocació de diferents moments de la Passió de Jesús però no existia cap que s'encarregarà de donar-li el protagonisme que mereixia a la Resurrecció en les celebracions de Diumenge de Glòria. Així doncs, van decidir fundar la que llavors es va dir Germandat de Crist Resucitado. Uns anys més tard, i davant la negativa de les altres germanors perquè una germanor de “Crist Ressuscitat” desfilara en la processó del Sant Enterrament, van decidir afegir l'altra advocació que té la nostra germandat, passant a tenir la titularitat amb la qual actualment se la coneix, Germandat de la Vera Creu i Crist Ressuscitat. 

 

Sempre has sigut de la Germandat de la Vera Creu i Crist Ressuscitat o has pertangut alguna altra?

No, sempre he pertangut a aquesta germandat, des de 1.983.

 

Des de quan eres President de la Germandat de la Vera Creu?

He sigut president en dos períodes. La primera vegada vaig ser elegit en 1.996 i vaig estar de president fins a 2.007. Després vaig ser triat de nou en 2011 i seguisc fins a l'actualitat. 

 

Heu celebrat actes commemoratius del 75 aniversari de la germandat? Quins?

Sí, hem celebrat diferents actes. Vam donar començament a les celebracions el Diumenge de Glòria de 2018 amb l'anunci del nostre 75 Aniversari. Després, el 14 de setembre, la festivitat de l'Exaltació de la Santa Creu, la nostra titular, celebrem l'Eucaristia com cada any, però aquesta vegada es va fer de forma més solemne i li lliurem una medalla a la resta de germandats de Torrent. 

Hem volgut organitzar diferents activitats culturals. La música és un element molt important dins de les celebracions de Setmana Santa i hem volgut que estiguera present en el nostre aniversari. Durant els Diumenges d'Advent i Quaresma col·laborem amb la Parròquia de l'Asunción de Ntra. Sra. en l'organització d'unes audicions prèvies a la celebració de l'Eucaristia. També s'ha format un cor entre els membres de la germandat que va participar en el festival de nadales que organitza el nostre arxiprestat.

L'acte principal va ser el 27 de gener. Aqueix dia participem en l'Eucaristia d'Acció de Gràcies pels 75 anys d'història i, després d'ella, participem d'un menjar de germanor.

Els últims actes han sigut aquests dies previs a la Setmana Santa. El dissabte 6 d'abril representem una meditació guiada en la nostra parròquia en la qual es va combinar la narració de textos amb les interpretacions musicals. I l'últim ha sigut la inauguració d'una exposició a la sala cívica de L’Antic Mercat organitzada juntament amb la Germandat de la Santa Faç, que també celebra la seua 75 aniversari.

Ara, acabades totes aquestes celebracions, volem editar un llibre commemoratiu d'aquests 75 anys, que incloga tot el viscut enguany i que ens agradaria presentar en dates pròximes a les Setmana Santa de 2020.

 

Dins de la Setmana Santa, fareu algun acte diferent o especial pel 75 aniversari de la germandat?

En el que són les celebracions pròpies de la Setmana Santa no farem cap acte especial. Les processons se celebraran com de costum. És clar que serà una Setmana Santa molt especial per a tots.

 

Quins valors caracteritzen a la germandat?

Els nostres valors, com a associació pertanyent a l'Església, són els que l'Evangeli ens transmet. Però si he de destacar alguna cosa, crec que la familiaritat és el que més ens caracteritza. 

 

Què li diries a la gent que no coneix la Germandat de la Vera Creu i Crist Ressuscitat perquè vaja a veure-la?

Doncs a aquestes persones li diria que no es limiten a veure'ns, que intenten conèixer-nos i entendre com vivim i els valors que compartim. D'aqueixa forma podran valorar tot el treball que realitzem. A totes les persones que no coneixen la Setmana Santa de Torrent sí que m'agradaria convidar-los al fet que ens visiten i vegen les processons i diferents actes que s'organitzen. És una de les Setmanes Santes més riques de la nostra província, amb una gran participació i diversitat d'actes.

 

Modificat el Divendres, 12 abril 2019 12:10

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.