Romain Foucaud: “La quiropràctica té la capacitat de canviar vides!”

Divendres, 12 abril 2019 13:13 Escrit per  Publicat en Entrevistes Vist 81 vegades

Entrevistem a Romain Foucaud, quiropràctic del Centre Quiropràctic Torrent, perquè ens compte la seua experiència personal amb la quiropràctica i conèixer els tractaments, tècniques i beneficis d'aquesta teràpia alternativa.

 

Foucaud va estudiar Quiropràctica a París i compta amb més de 12 anys d'experiència professional en el sector. Actualment treballa en el Centre Quiropràctic Torrent destinat a la prevenció de problemes de la columna vertebral i a l'alleujament del dolor dels seus pacients amb tècniques naturals. 

 

ENTREVISTA:

Com vas descobrir la teua vocació?

Des de xicotet, sabia que em dedicaria al benestar dels altres. La meua carrera estava traçada. Perquè volia ser cirurgià ortopèdic, però un dia un quiropràctic dels Estats Units em va tractar les migranyes i va anar llavors quan vaig tenir la revelació. Els meus pares m'havien portat als millors especialistes i m'havien fet totes les proves que podien fer-me. El diagnòstic que em van donar va ser que patia de “migranyes”, un fenomen de la naturalesa, i amb el qual havia de conviure i al qual havia d'acostumar-me dia a dia. L'única solució que em donaven era prendre pastilles quan notava que arribava la crisi. Així que, als 12 anys ja depenia de les pastilles… El punt d'inflexió va ser quan vaig comprovar que el quiropràctic treballava només amb les seues mans, sense cirurgia, sense medicaments i amb una filosofia vitalista magnífica, podia corregir els problemes de columna vertebral i alleujar els sofriments dels altres.

 

A qui va dirigida la quiropràctica?

La quiropràctica beneficia a persones de totes les edats, des de bebès fins a ancians, ja tinguen símptomes o dolors o, simplement, siga a manera preventiva; ja tinguen un estil de vida sedentari o, per contra, porten una vida més activa. En definitiva, és una teràpia que ajuda a tota mena de persones a aconseguir un major benestar. Està dirigida a tots aquells que vulguen tenir millor qualitat de vida. Quan parlem de quiropràctica, parlem de salut, parlem de benestar, parlem de prevenció… En definitiva, és un estil de vida.

 

I com millora la qualitat de vida de les persones?

A part d'alleujar el dolor, els pacients noten molts canvis a nivell del funcionament del cos en general. Tenen una millor digestió, es noten més motivats, amb més energia, més positius i deixen de prendre tantes pastilles diàriament. Entenen que no han d'estar amb aqueixos dolors i que si que hi ha una solució. Això és perquè la quiropràctica equival a qualitat de vida. La quiropràctica té la capacitat de canviar vides! Adona't que tenim pacients que pateixen cefalees o lumbàlgies cròniques des de fa 10, 15, 20 anys… I no aguanten més! Han provat de tot, pastilles, infinitat de proves: TAC, RM, RX, massatges, rehabilitació… Llavors acudeixen a nosaltres com a última opció, desesperats…

 

Què està ocorrent en el cos quan apareixen els primers dolors?

Quan apareixen els primers símptomes vol dir que el cos està desarreglat a causa de les males postures. El primer que hem de fer és una revisió mèdica completa de la columna vertebral per a veure quin és el seu estat. Els dolors són avisos que ens mana el cos, és com un senyal d'alarma que ens avisa que alguna cosa no funciona correctament, és a dir, hi ha una disfunció.

 

En què us baseu per a determinar les causes d'aqueixa disfunció?

Nosaltres ens centrem en el bon funcionament del sistema nerviós per a determinar les causes dels problemes. No cerquem un alleujament temporal, sinó una solució duradora.

 

Quina rebuda està tenint aquest tipus de teràpia alternativa?

La quiropràctica cada vegada està tenint més acceptació per part de la població. S'han adonat que hi ha una opció més enllà dels medicaments, és a dir, una cosa totalment natural. Nosaltres tractem i cuidem la salut en general. No ens centrem en símptomes específics. Per exemple, un pacient que ve per una ciàtica, s'adonarà que, gràcies al nostre treball, el dolor anirà desapareixent a poc a poc. No obstant això, no solament el dolor desapareix, sinó que nota una millora de salut en general: dorm millor, es nota més alçat, té millors digestions, se sent més relaxat, s'alça amb més energia…

 

Com ho feu?

Des que els nostres pacients entren en la consulta, tractem de transmetre'ls bones vibracions, donar-los energia positiva… Cal tenir en compte que l'estrès que patim, dia a dia, també afecta molt a la nostra salut. A més, tractem la salut en general i anem a la causa del problema, no al símptoma en si. Per exemple, un pacient que ve amb un dolor de coll, no solament es treballa sobre la zona afectada, sinó que determinarem la causa exacta d'aqueixa disfunció ja que, pot venir de la pelvis, de les lumbars, d'una càrrega emocional massa forta, etc.

 

Quines tècniques oferiu?

Usem tècniques totalment naturals, dites ajustos.

 

En què consisteixen aqueixes tècniques? 

Un ajust vertebral és un moviment molt específic que el doctor quiropràctic exerceix a nivell de la vèrtebra que pinça el nervi, de forma manual, per a permetre eliminar els pinçaments del sistema nerviós. És una tècnica segura, eficaç i indolora. A través dels ajustos s'equilibra el sistema nerviós mitjançant la columna vertebral. El nostre cos és el millor doctor del món que pugues trobar. Per això, la quiropràctica utilitza la seua capacitat innata per a curar-se. Nosaltres no treballem amb fàrmacs, ni recomanem cirurgies per a curar als nostres pacients. De fet, els pacients que cuiden la seua columna vertebral des de fa temps noten no solament un alleujament de símptomes o dolors, sinó una millora del seu cos e general. 

 

S'ha d'abandonar el tractament quan desapareixen els dolors?

Hem d'entendre que l'origen de la quiropràctica és la prevenció. La nostra columna es desarreglada amb el temps. Per tant, cal mantenir-la amb exercicis, bona dieta i revisar-la regularment amb el quiropràctic.

 

Modificat el Divendres, 12 abril 2019 13:27

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.