“Sóc multidisciplinari i és bonic provar diferents àmbits”

Dimecres, 15 Mai 2019 09:46 Escrit per  Matilde Cava Publicat en Entrevistes Vist 55 vegades

La curiositat és el que ha portat a David Amor ha endinsar-se en els múltiples i diferents projectes que ha realitzat. Divendres passat 3 de maig, l'humorista va realitzar un monòleg en el Centre Comercial Bonaire, Aldaia, qui va traure els millors somriures a tots els assistents. Bonaire està realitzant durant aquest mes la Primavera BonFestival, un circuit d'activitats gratuïtes per a tota la família.

 

Entre les activitats més destacades, es troben els tallers per als més xicotets i les actuacions musicals en directe i un gran nombre d'humoristes. Nou Horta va tenir el privilegi de xarrar amb David Amor, conegut per participar en El club de del chiste, Tu cara me suena i la sèrie Gymtony, que ens va contar que una altra de les seues aficions, a part de l'humor, és l'esport. Li agrada molt fer ciclisme per les muntanyes de Galícia i el motor. El monologuista ens explica com va arribar al món de l'espectacle i quins projectes té al cap.

 

Quan eres xicotet jugaves a l'handbol i per una lesió el vas deixar, per què et vas decidir pel món de l'espectacle?

No ho vaig deixar del tot, si no fou un parèntesi en la meua carrera de l'handbol en l'àmbit professional, però després vaig continuar jugant a l'handbol. De fet, aquest és el primer any que no jugue a l'handbol, ja m'he retirat. Quant al món de la televisió i la faràndula, sempre vaig ser un home curiós i em va agradar provar coses i vaig acabar ací.

 

Quin va ser el teu primer treball en aquest món i com va ser l'experiència?

Havia fet coses, però el primer treball va ser un programa en el canal autonòmic de Galícia, TvGa, un concurs que es deia Rey de la comedia i quan vaig telefonar em van dir que era com un Operación Triunfo però de l'humor i dorms a la teua casa. Ací és on vaig començar.

 

Eres humorista, has participat en diversos programes de televisió, has fet teatre i sèries, què és el que més t'agrada? 

En el qual em paguen. No trie perquè m'agrada més una cosa, trie perquè m'agrada tot i, per això, vaig fent de tot. Llavors, ser multidisciplinari, encara que de cara a la gent és com “aquest xic no se centra”, però a mi m'agrada, perquè m'agraden tots els àmbits. Jo vaig començar paral·lelament en la televisió i com a monologuista, i això ha seguit en paral·lel tota la meua carrera que s'ha anat ampliant, coneixent nous treballs i noves facetes. Això és el bonic, poder provar diferents àmbits.

 

Què t'ha aportat cada ofici que has realitzat?

Tots t'aporten professionalitat i aprenentatge. Per exemple, en els bars adquireixes molta rapidesa per a saber solucionar situacions, a aprendre apreciar quan treballes en bones condicions. La televisió és més metòdica, més estructurada. T'ensenya com treballar en un enfocament diferent. Podem dir que més que interconnectar-se unes disciplines amb unes altres, cadascuna té una característica especial i és el que les fa boniques. Per exemple, en els monòlegs tens a la gent molt a prop, en la televisió arribes a molta gent i tens altres mitjans per a fer les coses d'una altra manera. Cadascuna té la seua part positiva.

 

Com va ser l'experiència en Tu cara me suena?

Molt bona i divertida. Hi ha molt de treball de tot l'equip, però en general, ocorre en tots els programes. Normalment, després el públic sol confondre la qualitat del programa amb els gustos personals. És a dir, poden dir “això és molt roín” i no és així, pot ser que no t'agrade, però roín, no. El públic se sorprendria moltes vegades si vera tot el treball que hi ha darrere. Bé, però riem molt perquè per a l'últim programa que he participat per a Televisió Espanyola, La mejor canción jamás cantada, coincidia amb l'equip de Tu cara me suena, i fa temps, a Galícia, vaig presentar un programa de karaokes, llavors comentàvem que era increïble els diners que havia guanyat amb la música en relació amb qualitat cantant-diners guanyats ha de ser un dels més importants de la història.

 

Explica'ns que estàs fent actualment.

El que ix. Ara com ara, tinc una carrera que no em queixe i no agafe tot el que m'arriba, però no hi ha molt de marge per a cercar. Llavors, vénen projectes i amb el meu equip de treball cerquem una línia de treball, però anem veient el que va sorgint. 

 

Què és el que t'agradaria fer en un futur?

Em fa molta il·lusió continuar fent monòlegs. És un somni que tinc, perquè m'imagine amb 60 o 65 anys continuar actuant. Tinc coses pendents i després alguna cosa que sí que m'abelliria fer és que diguem que tinc un deute personal amb el cinema, no per res especialment, sinó perquè tinc curiositat a fer una pel·lícula. Sí que he fet coses xicotetes, però m'agradaria tenir més implicació amb l'equip. També, m'agradaria fer una sèrie dramàtica a escala nacional, perquè sí que he fet coses fora d'Espanya, però ací no he pogut. Són com una mescla entre somnis i objectius. Un dels meus somnis era estar en Tu cara me suena i al final he pogut participar.

 

Modificat el Dimecres, 15 Mai 2019 10:01

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.