Rebeca González, alferes mora de Torrent: “A mi, això d’agafar el trabuc i pegar tirs em fa molta il·lusió”

Divendres, 19 Juliol 2019 12:45 Escrit per  César Fernández Publicat en Entrevistes Vist 1101 vegades
Rebeca González al merlet de la Torre. Rebeca González al merlet de la Torre. Foto: Aitor Sánchez.

Rebeca González és l’alferes mora 2019 de Torrent, que defensarà la Torre a base de trabucaes amb el seu exèrcit omeia per frenar l’amenaça del bàndol cristià. Quan està fora de la seua cabila, González treballa com a cambrera a una cafeteria de Torrent i, encara que no té molt de temps lliure, li agrada anar-se’n de cervesetes amb els seus amics i cuidar del seu hortet. 

 

Quan començares a participar en les Festes de Moros i Cristians de Torrent?

La veritat és que fa només quatre anys que entrí en la comparsa d’Omeies.

 

Què et va cridar l’atenció del bàndol moro?

Realment va ser per una amiga. Núria ja pertanyia als Omeies i em digué ‘Vine’t un dia!’ Aní a un sopar, aní a dos, aní a tres… i ja des d’aleshores no me n’he anat. 

 

Què és el que et fascina de la teua comparsa?

La meua comparsa és un poquet peculiar. Som molt tranquils. Fins a última hora no comencem a preparar res i ja, quan queda poc de temps, és quan comencem a menejar-nos. Aleshores, jo pense que són eixos nervis, els que fan que la festa funcione. També tenim la clotxinà. Tots volem el mateix: festa. A més, la meua comparsa és mixta i ací ens duguem prou bé. Som una comparsa de només 26 persones. Aleshores, arribarem al que podem arribar i volem fer-ho el més bonic possible.  

 

Què més teniu d’especial?

Som comparses com la resta, volem disfrutar de la festa, viure-la al màxim i no hi ha molt més. Bé, sí, és especial perquè estic jo. Si no estiguera jo, no seria tan especial (bromeja). 

 

Ja sabem que només portes quatre anys en la comparsa, però podries contar-nos alguna cosa sobre la seua història?

Realment et podria contar poc de la història de la meua comparsa. Jo sé que són omeies en referència a que varen ser ells l’última família que es quedà durant el Califat Omeia. Arran d’açò, es formà una colla d’amics de Torrent i es denominaren omeies

 

Alguna vegada havies imaginat que series l’alferes mora de Torrent?

No, mai. Tenint en compte que només duia quatre anys, això ni m’havia passat pel cap. 

 

Com vares acabar d’alferes?

La veritat és que començà com una broma: “Que sí, que m’apunte, que no m’apunte, que tal, que qual...” La veritat és que arribà el moment i m’apuntí. Vaig dir: “xica, que vull ser l’alferes”. Tinguí la sort que ningú més s’apuntà i l’opció era jo o jo. 

 

Què significa per a tu el teu càrrec?

Per a mi, el càrrec és molt important. Estic vivint la festa des d’un altre punt de vista. M’estic involucrant molt més del que m’havia involucrat fins ara. Aleshores, és disfrutar, anar d’un lloc a un altre, l’amistat que tinc amb altres càrrecs com ara Vicent, Sonia, Encarna...  És això el que realment m’enduré: una molt bona experiència. 

 

Com és la teua relació amb l’alferes cristiana?

La meua relació personal amb Sonia és molt bona, però, a nivell de mora, la veritat és que no la puc ni vore. Li llevaré la Torre en el moment que puga. Això ho tinc més clar que l’aigua: la deixaré al carrer [bromeja]. Però com a persona és un trosset de pa. 

 

Quins són els moments més emotius de la festa?

Jo em quede amb el pregó, perquè és quan comencen. És quan dius: “ja estic immersa en la festa i ja no puc tornar arrere”. Però també em quede amb les trabucaes. A mi, això d’agafar el trabuc i pegar tirs em fa molta il·lusió [riu]. 

 

Què podries contar-nos del boato d’enguany?

La veritat és que serà un boato curtet, intens i, per a mi, és el més bonic. No puc dir més.

 

Quin és el teu desig per a aquestes Festes de Moros i Cristians 2019?

El millor desig seria disfrutar, que el temps ens acompanye, oblidar-nos de totes les penes, eixir al carrer i viure-ho tot amb la màxima intensitat…

Modificat el Dilluns, 29 Juliol 2019 10:18

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.