Xavi Santamaria: “Les novetats més importants serán els canvis en el Pregó, i el nou Sopar del Fester”

Dilluns, 22 Juliol 2019 09:46 Escrit per  Jéssica Medina Publicat en Entrevistes Vist 259 vegades

Xavi, ens pots contar que nous projectes s’han posat en marxa aquest any des de la Federació i quins canvis podrem veure a la festa?

Aquest any el dia del Pregó ve carregat de moltes novetats, comptàrem amb un nou recorregut, l’any passat ja es feu la transició i enguany es realitzarà el que serà el format definitiu. L’itinerari ja no comptarà el dia 24 amb la visita a l’Asil Santa Elena sinó que es farà el dia d’abans el 23 de juliol amb la visita deles capitinaies i alferesies.  D’aquesta manera l’eixida de les festes es realitzarà a l’Església de l’Assumpció, ambl’ofrena a Abdon i Senén, Sants de la Pedra. A continuació, els festers desfilaran per l’Avinguda, però en arribar a la font de les Granotes, la comitiva continuarà desfilant pel costat de baixada de l’avinguda fins a arribar a la plaça, on es farà el pregó que aquest any recau en la figura d’Alfred Costa. 

 

Com es decidiu per Alfred Costa per al pregó d’aquest any?

Crec que després de començar aquest format l’any passat per primera vegada amb l’alcalde Jesús Ros, una figura que també ha sigut important durant aquests últims anys en el suport a la festa és Alfred. Ja que la junta directiva de la FMCT guarda un molt bon record de la seua gestió i hem volgut transmetre-li el nostre reconeixement en nom de tots els festers.

 

Què altres novetats ens depara el dia del Pregó?

Després del Pregó, els festers també podran gaudir aquest any  del “Sopar del Fester”, una festa que es realitzarà als peus de la Torre amb música per part de les dues bandes l’Unió Musical i el Cercle que estaran amenitzant durant tot el sopar i després. En la vetlada, els caporals amb més solera faran demostracions del seu art.

 

I que ens pots contar del nou recorregut de la Gran Entrada?

La Gran Entrada de Moros i Cristians, estrena nou itinerari. Com és habitual, els Moros i Cristians comencen la desfilada baixant pel carrer del “Convent” fins a arribar al col·legi de Trinitàries. No obstant això, enguany, quan la comitiva arribe a la plaça Major, farà la volta a la Torre i la vorejaran.  

 

Què voleu aconseguir en un futur per a la Festa de Moros i Cristians?

Crec que a part que les noves generacions vagen agafant el relleu per dur la festa a bon terme, que ja en algunes comparses i filaes podem veure, la festa evoluciona i ens dóna nous reptes per avançar i fer de la nostra festa un referent en l’àrea de la UNDEF, que malgrat que els 30 anys d’història podem comparar-se amb altres pobles que tenen segles de festa i estan molt arrelats.

 

Que diries als torrentis perquè isquen a viure la festa?

Convide a tots a eixir al carrer i gaudir amb el pregó, les trabucades, els parlaments i molta música i festa.

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.