Jordi Rebellón: “Quan l'espectador arribe al teatre es trobarà amb el cadàver de Lucrecia Conti”

Divendres, 13 Setembre 2019 12:58 Escrit per  César Fernández Publicat en Entrevistes Vist 139 vegades
Jordi Rebellón. Jordi Rebellón.

El pròxim 14 de setembre, a les 20.00 hores, arriba a l'Auditori Vicent Torrent la comèdia ‘El funeral’ de la mà de Concha Velasco, Jordi Rebellón, Irene Gamell, Ana Mayo i Emmanuel Medina. L'obra, del dramaturg i director Manuel M. Velasco, ha sigut escrita a la mesura de la seua mare, que protagonitzarà el paper de l'artista Lucrecia Conti. Per part seua, Jordi Rebellón, conegut pel seu paper en Hospital Central, serà, en aquesta ocasió, el representant de Conti i l'encarregat de respondre les preguntes d'aquesta entrevista. 

 

ENTREVISTA:

És ‘El funeral’ una obra d'humor negre?

‘El funeral’, com diu el seu autor, és una comèdia sobrenatural. Té una part d'humor negre, evidentment, però és sobrenatural, fantasiosa i, sobretot, divertida. És un humor molt centrat, molt personalitzat amb el personatge que interpreta Concha Velasco i la resta l'acompanyem en aquesta comèdia. L'única pretensió d'aquesta obra és que la gent vaja, es divertisca i que durant una hora i mitja s'obliden dels problemes. 

 

Què podries avançar-nos de l'argument de l'obra?

L'obra comença amb el funeral de Lucrecia Conti, la qual és una actriu reconeguda que no ha arribat a ser molt important. Quan l'espectador arribe al teatre es trobarà amb el cadàver de Lucrecia Conti i pot pujar a l'escenari per a donar-li l'últim adéu i escriure en el llibre de signatures. 

 

En ‘El Funeral’ estàs substituint a Antonio Resines, que també havia sigut substituït per Jorge Sanz. Quines van ser les dificultats principals que vas haver d'afrontar per a integrar-te amb celeritat en l'equip?

Sobretot, el poc temps que vaig tenir per a assajar i aprendre del personatge. En 15 dies has d'estudiar-te el paper, fer quatre assajos i fer la funció. Però va ser fàcil en el sentit que la companyia t'acull molt bé. A més, jo ja coneixia a Concha Velasco. Però les substitucions són sempre complicades. 

 

Per què creus que et van triar a tu per a fer la substitució?

M'imagine que seria un actor que, en eixe moment, estava en l'atur [riu]. Bé, Concha em coneixia i és un personatge que a mi m'anava molt bé. A Concha li abellia treballar amb mi i em van trucar a mi.

 

En l'obra eres el representant de Lucrecia Conti. Podries explicar-nos quines són les peculiaritats del teu personatge?

És un representant que sempre l'ha cuidada, sempre l'ha acaronada… Li té molt respecte i afecte, però en el funeral apareix el fantasma de Lucrecia i s'adona que pot aprofitar l'ocasió per a guanyar diners, però d'una manera molt afectuosa.

 

En qui t'has inspirat per encarnar el teu personatge?

No m'he inspirat en ningú. Manuel i Concha em van explicar com havia de ser el personatge, ja que no conec a cap representant que siga així.

 

Com és compartir escenari amb Concha Velasco? 

Jo ja havia treballat amb ella en Hospital Central i la veritat és que és un plaer treballar amb ella. A més, aprens cada dia amb ella. Concha Velasco té molta experiència i és un plaer treballar, compartir i divertir-me amb ella. 

 

Què has aprés amb ella?

Que cal treballar amb professionalitat i que, per molts problemes que et trobes en la vida, hem de treballar perquè hi ha un públic que paga en taquilla.

 

I com és treballar amb Manuel M. Velasco?

Manuel ha escrit i dirigit aquesta obra i dirigeix sabent com són els personatges. Per als actors, és molt fàcil seguir les seues indicacions, perquè té molt clara l'obra.

 

Que un fill escriga un guió perquè la seua mare represente el personatge d'una difunta és una aposta molt atrevida. Què opines d'això?

A mi, em sembla bé. És una aposta atrevida perquè són família i a vegades amb la família a casa estàs molt bé i a l'hora de treballar les coses canvien. Però em sembla que és una combinació molt bonica que el fill de Concha haja escrit una funció per a ella i l'haja dirigida ell. Em sembla una bona simbiosi, una bona col·laboració…

 

Preparant-te l'obra t'hauràs preguntat alguna vegada què hi ha després de la mort… 

Jo personalment pense que ha d'haver-hi alguna cosa perquè si no, no entenc per què passem pel que passem, per què patim tant, per què hi ha tants desastres, tanta violència… Llavors, jo vull pensar que hi ha alguna cosa després però ningú ha tornat per a explicar-nos el que és. Llavors no podem saber-ho.  

Modificat el Divendres, 13 Setembre 2019 13:23

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.