“El temps passat és irreemplaçable però la nostra il·lusió i les nostres ganes estan intactes”

Divendres, 12 Març 2021 11:14 Escrit per  Diana Gimeno Publicat en Entrevistes Vist 246 vegades
Valora la notícia
(0 vots)
Sandra Peris i Alicia Pallardó, respectivament Sandra Peris i Alicia Pallardó, respectivament

Entrevista a Alicia Pallardó Benavent i Sandra Peris Embuena, Fallera Major i Fallera Major Infantil de Torrent, respectivament:

 

- Tota aquesta situació, us ha tocat en un moment que era molt especial per a vosaltres. Com vau rebre la notícia l’any passat de la cancel·lació de les Falles?

Alicia: Va ser un moment dur, la veritat és que ja ens veiem dins de la nostra setmana gran i quan es van cancel·lar ens va costar un poc fer-nos a la idea.

 

Sandra: Em va costar assimilar-ho. En el moment que em van donar la notícia eixia d’assajar del ball regional i vaig pensar que era una broma. Quan em vaig adonar que era real no entenia res, em vaig posar molt trista. Els dies següents amb videtelefonades amb la meua cort ens donarem molt de suport, vaig rebre moltes trucades de molta gent donant-nos suport.

 

- Com heu viscut tot l’any anterior?

Alicia: Va ser un any genial fins al 10 de març, recorde cada un dels actes com si foren ara i per descomptat, quedaran gravats per sempre a la meua ment i al meu cor.

 

Sandra: He pogut gaudir de quasi tots els actes amb les meues companyes de la cort i FMT Alicia. Hem viscut moments inoblidables que s’han quedat per a sempre gravats, estàvem ja quasi a punt de culminar el nostre any i es va truncar la nostra setmana gran.

 

- Heu participat en algunes iniciatives?

Alicia: Sí, en totes les iniciatives que ens han proposat. Entrevistes, vídeos, missatges d’ànim per a diferents col·lectius…

 

Sandra: És difícil per la situació que estem vivint. Hem tingut alguns actes amb les mesures de seguretat, per exemple l’última vegada que ens vestim amb la nostra indumentària totes juntes va ser en desembre que gravàrem un vídeo amb la FMT Alicia i les Corts major i infantil, donant ànims a tots els fallers i falleres de Torrent. Ens ho passarem genial.

 

- I per a enguany, com ho veieu?

Alicia: Difícil, però al mateix temps sense perdre l’esperança i com no, amb moltíssimes ganes que arriben i poder acabar de viure tot el que ens va faltar de la nostra gran setmana.

 

Sandra: Que una vegada més per culpa de la pandèmia ens ha tocat tornar a ajornar les falles. Però les ganes i la il·lusió no les perdem. Sabem que tornarem i que aquesta batalla la guanyarem.

- Penseu que podrà haver-hi algun tipus d’acte per poder tancar l’any faller?

Alicia: Sincerament, espere que sí. Crec que per a tots els que som fallers i vivim i sentim aquesta festa ho necessitem.

 

Sandra: Sí, jo pense que sí, que gaudirem de tots els actes, segurament no de la mateixa manera que sempre, però ens adaptarem a les mesures de seguretat i tindrem la nostra ofrena, la crema de les falles i gaudirem de tots els actes amb els representants de les comissions.

 

- Quin acte és el que pitjor us senta no poder celebrar?

Alicia: La veritat que tinc tantes ganes de viure’ls tots que és per a mi difícil elegir, però si he de triar algun, crec que serien l’ofrena i la dansà.

Sandra: Per a mi l’ofrena, per no poder veure la nostra Mare de Déu dels Desemparats amb tots els rams oferits pels fallers i falleres de les 29 comissions, és molt emocionant. I també m’hauria agradat anar a veure les falles de totes les comissions.

 

- Missatge a la població

Alicia: Fallers i falleres, mantinguem viva la flama de les falles i esperem amb ganes nostra setmana gran. Que no perdem mai la il·lusió i l’esperança que quan es puga gaudirem d’elles tots junts.

 

Sandra: El temps passat és irreemplaçable però la nostra il·lusió i les nostres ganes estan intactes, i tornarem amb més forces i ganes de gaudir al màxim de les nostres benvolgudes festes. És important no perdre la il·lusió, la motivació i els nostres costums, ja estem cada vegada més prop de poder vestir-nos amb la nostra indumentària i inundar els carrers de color, escoltar la música, sentir l’olor de pólvora, tornar amb la companyia dels nostres amics… Resistirem i tot passarà, i serà com un llunyà record. Hem de continuar amb la flama encesa en els nostres cors.