L'Ajuntament de Benetússer ha celebrat amb èxit una nova edició del seu Fòrum d'Ocupació ‘Jornada d’oportunitats laborals’ en el pavelló del poliesportiu de la localitat. L'esdeveniment, en el qual han participat una vintena d'empreses de la comarca, ha comptat amb l'assistència de més de 750 persones demandants d'ocupació que postulaven a un centenar d'ofertes de treball. Es tracta d'una iniciativa municipal, posada en marxa a través de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL), que té com a objectiu la dinamització del sector laboral a través de la posada en contacte d'oferents i demandants d'ocupació mitjançant una marató d'entrevistes. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa del municipi, Eva Sanz Portero, i membres de la Corporació Municipal, els qui han comprovat de primera mà el bon funcionament de l'esdeveniment, així com el compliment de les mesures sanitàries. “Hem organitzat un Fòrum molt eficient en el qual hem prevalgut tant la seguretat de les persones assistents com l'agilitat a l'hora de realitzar les entrevistes per a optar a les ofertes d'ocupació”, assenyala el regidor de Desenvolupament Local, Emilio Cano Arteaga.

 

Sota aquesta premissa, s'han organitzat dues entrades per a accedir al pavelló esportiu, una per a persones inscrites prèviament i una altra per a no inscrites amb l'objectiu de facilitar el ritme de les entrevistes i poder assignar a la gent a les ofertes del seu perfil. Els candidats que comptaven amb una entrevista programada han rebut una acreditació amb un número personal que, una vegada arribat el torn, es projectava en una pantalla. El pavelló, dividit en dues àrees diferenciades, la zona d'espera i l'espai de la marató d'entrevistes amb els departaments de recursos humans, ha sigut controlat en tot moment per persones de l'organització que facilitaven els accessos, així com la neteja de cadira i taula utilitzada per les persones entrevistades.

 

El centenar d'ofertes de treball que han conformat el Fòrum han abastat sectors molt diversos, com ara el sanitari, les telecomunicacions o l'educació ambiental, “una important aposta pel treball real amb la qual busquem dinamitzar l'ocupació en la nostra localitat i a la comarca de l'Horta Sud per a oferir noves oportunitats laborals després de l'impacte de la crisi de la Covid-19”, conclou l'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz Portero.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Ahir, 17 de maig, es van iniciar les classes del curs d'Atenció a Necessitats Educatives Especials i hui, 18 de maig, les de Monitor o monitora de menjador escolar, tots dos en el Centre Cultural de Massamagrell, encara que a causa de l'alt nombre d'inscripcions també es realitzaran en l'Edifici de la Joventut del municipi.

 

En aquests cursos monogràfics de joventut col·laboren quatre pobles de l'Horta Nord: Massamagrell, Museros, La Pobla de Farnals i Tavernes Blanques. El lloc per a realitzar-los ha depés de la major procedència de l'alumnat, per això s'estan realitzant en el Centre Cultural de Massamagrell.

 

El curs d'Atenció a Necessitats Educatives Especials, al qual s'han inscrit 20 persones, 16 d'elles del municipi, està dirigit a persones que treballen sovint amb xiquets i xiquetes que presenten dificultats d'aprenentatge i d'atenció bé per causes físiques, psíquiques, per la seua situació sociofamiliar o per altres causes d'inadaptació.

 

El curs de Monitor o monitora de menjador escolar, donat l'èxit d'inscripció, s'han organitzat dos grups, un amb 20 participants dels pobles de la zona i un altre íntegre amb gent de Massamagrell, en total 27 participants del municipi. El primer grup ha començat hui en el Centre Cultural, mentre que el segon començarà el 25 de maig en l'Edifici de la Joventut.

 

L'activitat educativa de temps lliure en l'espai i horaris habituals del Menjador Escolar té particularitats molt concretes com són les activitats complementàries en els moments del menjar i els seus preparatius, la periodicitat diària, una duració de l'activitat de cada jornada entre 30 i 50 minuts, espais circumscrits al pati i aules escolars o la dotació de materials específics.

 

L'alcalde de Massamagrell, Paco Gómez, ha afirmat que “Massamagrell és un municipi que advoca per la integració de tots els xiquets i xiquetes, independentment de les seues necessitats, i per això volem que tot el personal que forme part de la seua educació aprenga a treballar de forma més especialitzada”.

 

La regidora de joventut, Araceli Munera, que va acudir al Centre Cultural per a donar la benvinguda a l'alumnat del curs que es va iniciar ahir, va comentar que “tots dos cursos són iniciatives enriquidores per als quatre municipis, i ara que han baixat els contagis, hem fet tot el possible per a poder realitzar-los presencialment complint amb totes les mesures de seguretat”.

 

Aquests cursos, que tenen una duració de tres setmanes i acabaran els dies 9 i 10 de juny, es complementen amb el que ja s'està realitzant de Monitor o monitora de temps lliure.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

Bones notícies per a l'esport de Torrent, que continua creixent després que un dels seus màxims representants, Raúl Marek, hi haja augmentat el seu historial de medalles.

 

En aquesta ocasió, Raúl ha aconseguit una gran actuació en el IX Open Internacional de Torrevella, disputat el 8 i 9 de maig.

 

Raúl va aconseguir un total de quatre plates i tres ors, amb les següents classificacions:

 

-Classificació Absolut Individual: 14a posició en 100m socorrista, plata en 100m combinada i or en 50m remolque maniquí.

 

-Classificació Absolut General: 18a posició en 100m socorrista, plata en 100m combinada i or en 50m remolque maniquí.

 

-Classificació Absolut Relleus: or en 4x25m remolc de maniquí, plata en 4x50 combinat i plata en 4x50 relleu socorrista mixt.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Enguany, la celebració del Dia Internacional dels Museus (DIM) traslladarà a final de mes aalgunes obres del fons artístic del Museu de Ceràmica de Manises als carrers de la localitat centrant-se, principalment, en altres formes de difusió del museu.

 

Concretament, 15 còpies de panells ceràmics seran reproduïts i penjats a les façanes dels comerços locals i del Mercat de Els Pins de Manises; còpies relacionades amb el producte de venda del propi comerç.

 

“Amb aquesta iniciativa tractem d’apropar els fons artístic del Museu de Ceràmica tant a la ciutadania com als comerços locals”, ha remarcat el regidor de Museus de l’Ajuntament de Manises, Xavier Morant. “La idea del DIM 2021, pretén també donar visibilitat a una forma de publicitat més sostenible, duradora i menys contaminant com és la ceràmica”, ha afegit Morant.

 

Els originals ceràmics dels panells reproduïts per a les façanes dels comerços van ser principalment produïts a la fàbrica de Francisco Lahuerta i daten del 1928. Altres són donacions al museu de la localitat. Tots els panells ceràmics es poden visitar al Museu de Ceràmica de Manises ja que les visites continuaran la seua marxa normal amb les mesures preventives per fer front a la COVID 19.

 

Informa Nou Horta. Manises

 

L’Ajuntament de Paiporta està complint amb els tràmits pertinents per a la pròxima construcció de l’anell verd metropolità, la gran via ciclovianant projectada per la Generalitat Valenciana que circumda la ciutat de València i que connectarà tota la comarca amb els parcs naturals del Túria i l’Albufera, a més d’altres elements de valor mediambiental i patrimonial de tota la comarca.


L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha signat la posada a disposició dels terrenys municipals que ha de travessar la nova via ciclovianant, bàsicament, trams de vials i camins, i ha signat també les actes d’alçament prèvies a l’ocupació de banda de la Generalitat Valenciana dels terrenys pertanyents a persones particulars.


Quan estiga acabat, l’anell verd metropolità promourà de manera exponencial la mobilitat sostenible entre Paiporta i les localitats veïnes, i també de la comarca en el seu conjunt i en la relació d’aquesta amb la ciutat de València.


Per a l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, «l’anell verd metropolità revolucionarà la manera de comunicar-nos amb la resta de pobles de l’Horta i amb la ciutat de València», i es tracta d’una infraestructura «necessària i demandada per la ciutadania i pels col·lectius que porten dècades clamant per una aposta ferma, valenta i decidida per l’ús de la bicicleta i altres elements de transport sostenibles».


En el cas de Paiporta, ha afegit la dirigent paiportina, «ens permetrà, a l’est, arribar amb molta més facilitat a la platja i al Parc Natural de l’Albufera, i a l’Oest, ens acostarà a localitats properes en distància amb les quals, fins ara, sols teníem connexió amb vehicle privat».


L’anell verd metropolità passa per Paiporta en el seu tram Sud, que té una longitud de 15,95 quilòmetres i connecta Pinedo i la seua platja amb Aldaia, on s’inicia el tram Oest. En aquest tram més meridional del l’anell verd es connectaran les poblacions de Pinedo, Castellar, Sedaví, Paiporta, Picanya, Torrent, Alaquàs, Xirivella i Aldaia.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

L'Ajuntament de Torrent, a través d'IDEA’T, ha posat en marxa un programa de formació i consultoria dirigit al comerç minorista de la ciutat.

 

Amb aquesta iniciativa s'acompanyarà en la transformació digital dels comerços de Torrent, dotant-los de les eines per a crear o millorar la seua presència en el món en línia i que aprenguen a traure partit del potencial abast global d'Internet.

 

El programa consta de set sessions grupals de 2,5 hores cadascuna així com de 12 hores de consultoria individualitzada per a cada comerç participant. La primera sessió ha tingut lloc hui 18 de maig a la sala cívica de l'Antic Mercat.

 

La regidora de Formació, Marina Olivares, ha sigut l'encarregada de donar la benvinguda als participants de la primera sessió. L'edil ha assenyalat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és “fer costat als comerços locals en el seu desenvolupament i en la seua adaptació a les necessitats actuals”.

 

Informa Nou Horta. Torrent

L’Ajuntament d’Alfafar través de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL), ha resultat beneficiari un any més el programa de subvencions d’iniciativa social de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, EMCORP 2021.

 

D’esta manera, Alfafar contractarà un total de 7 persones per a donar suport a diferents departaments municipals, a través d’una subvenció de 75.142,82 euros concedida per LABORA.

 

Per a aquelles persones interessades, el requisit fonamental és estar desocupades i inscrites en LABORA, així com complir amb els requisits dels llocs oferits.

 

L’objectiu d’este programa d’ocupació és la contractació de persones desocupades d’almenys 30 anys, en col·laboració amb les Corporacions Locals, per a la realització d’obres i serveis d’interés general.

 

Per consegüent, el Ajuntament d’Alfafar disposarà durant sis mesos de dos auxiliars administratius, destinats als departaments de Policia Local i Personal, dos oficials de primera d’obra de paleta i un oficial de primera de pintura per a l’àrea de Medi Ambient i Manteniment, a més de dos conserges que realitzaran labors per a Mercats i l’Escola d’Adults (EPA).

 

Informa Nou Horta. Alfafar

El seu somriure, el seu rostre, la seua força i el seu entusiasme…i així podríem descriure mil trets que caracteritzaven a Urbà Madrigal, veí de Burjassot i ànima de l’animació municipal que ens va deixar al febrer passat.

 

L’Ajuntament de Burjassot, donant suport a la iniciativa dels artistes Nacho “Mawe” i Xemayo, i comptant amb el suport dels veïns i les veïnes del Barri de Sant Joan i de molts altres barris de Burjassot, faran que aqueix somriure, aqueix “bon rotllo” que sempre transmetia i amb el qual feia que grans i menuts gaudiren de cada activitat en la qual ell estava present, es veja plasmada en un mural en la plaça del carrer Doctor Lleonart, lloc pel qual tantes vegades va passar i va gaudir de Burjassot.

 

Dissabte que ve 22 de maig, a partir de les 10.00 hores, els grafiters Nacho Mawe i Xemayo, promotors juntament amb l’Ajuntament d’aquest acte, crearan aqueix mural que serà participatiu ja que, respectant en tot moment les mesures sanitàries actuals, es permetrà que totes les persones que passen per la plaça del carrer Doctor Lleonart i que hagen una cosa bonica de dedicar-li o dir-li a Urbano, puguen plasmar allò que els isca del cor.

 

El mural consistirà en dos retrats d’Urbano i, una vegada creats, es donarà l’oportunitat, com s’ha assenyalat, a la resta de veïns i veïnes de Burjassot que així vulguen, de deixar també el seu homenatge a tan genial i especial persona. Seran Mawe i Xemayo els que facilitaran els materials perquè es plasmen aqueixos missatges.

 

Un homenatge volgut, desitjat i bonic pensat per a una gran persona que sempre estarà amb nosaltres i que, fins i tot en escriure aquesta informació, fa que un somriure es dibuixe en els nostres rostres.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Pàgina 1 de 2024