Els robatoris a futbolistes segueixen: Isco no es lliura

Dilluns, 17 Juny 2019 12:34 Escrit per  Acierto.com Publicat en Esports Vist 80 vegades

Durant l'última setmana el panorama futbolístic s'ha tenyit de negre. I no, no ho ha fet com a conseqüència de cap competició esportiva, sinó per una altra qüestió molt diferent: l'onada de robatoris a cases de futbolistes que s'ha produït enguany. L'últim a sumar-se a la llista de víctimes ha sigut Isco Alarcón. Amb ell ja són 13 els afectats -3 al Barcelona FC, 3 el València, 2 en el Betis, 1 en el Villareal, 2 en el Reial Madrid, i una altra més en l'Atlètic-. 

 

Un delicte fàcil de perpetrar i de suculent botí, perquè les mansions d'aquests professionals solen albergar des de cotxes de luxe fins a joies i altres objectes d'enorme valor. Per no parlar de les clivelles de seguretat que suposen les xarxes socials: a vegades és fàcil conèixer la distribució i punts febles del domicili a través dels vídeos compartits. A més, entrar quan estan jugant els evita molts maldecaps als lladres.

 

Però, i ara què? Podran recuperar el que els han robat? El comparador d'assegurances de llar Acierto.com respon a aquestes i altres preguntes relacionades amb el mal glop que acaben de passar.

 

 

Si em roben, em cobreix l'assegurança? Les cases (i pòlisses) més cares

Arribats a aquest punt cal preguntar-se: com podem protegir-nos?, respondrà l'assegurança de la casa davant aquest tipus de situacions?, què ens cobreix exactament? El primer que cal fer és diferenciar, perquè dependrà del tipus de pòlissa i del tipus d'acte. No és el mateix que es tracte d'un furt o d'un robatori, o que la nostra pòlissa cobrisca el contingut o el continent. El contingut és el que es troba a l'interior, i el continent, la qual cosa conté aqueixos objectes, és a dir, les parets, finestres, portes, etcètera. Les pòlisses més bàsiques únicament es responsabilitzen dels danys en el continent. Dit la qual cosa, si tenim una súper mansió, el més recomanable serà comptar amb una Multirisc, i declarar les joies i objectes de valor -inclusivament l'art, entre altres- apart. Perquè si no ho hem dit i superen certa quantitat -més que probable en aquests casos- l'asseguradora no es voldrà fer càrrec.

 

Respecte a la distinció entre robatori i furt, aquest primer ha de comportar violència, intimidació, etcètera -com en el cas de Morata, que van entrar amb armes de foc-. En el segon no existeix cap mena d'intimidació. Un furt, per exemple, es produiria si deixem passar a uns supòsits “tècnics” i aquests ens lleven alguna cosa. 

 

Un altre punt que diferencien moltes asseguradores és que ens hagen robat a casa per un descuit -per exemple, que hàgem eixit de casa amb presses i no hàgem girat la clau-. En aquests casos no haurem establit totes les mesures de seguretat pertinents i algunes asseguradores no voldran respondre. No succeeix el mateix si ens han rebentat la porta i han entrat, si han trencat una finestra per a violar el domicili, si ens han amenaçat, etcètera.

 

Malgrat la seua evident utilitat i segons les dades del comparador, un 24% dels espanyols no té contractat cap assegurança de llar. Un dels principals motius per a no contractar una pòlissa de llar és retallar despeses. No obstant això, en molts casos es tracta d'un fals estalvi, ja que les primes són realment baixes en relació a l'elevat cost que suposa un robatori o una avaria per a una economia familiar”, explica Carlos Brüggemann, cofundador d'Encert. 

 

A més, qui ho té, ho utilitza -fins al 74% assegura haver utilitzat la seua pòlissa de llar en alguna ocasió, i el 46,6% almenys en dues ocasions-. Tampoc hauríem de passar per alt que durant els últims anys els robatoris en domicilis amb força han augmentat un 20%.

 

Això sí, la veritat és que l'assegurança de llar d'aquests futbolistes no serà precisament barat, ja no només pel valor de l'immoble en si mateix, sense pel que guarden en el seu interior. Les pòlisses més cares li les porten Bechkham (la seua mansió està valorada en 20 milions de dòlars), Wayne Rooney (taxada en 17,8 milions), Didier Drogba (14,5 milions), John Terry (7,5 milions), Lampard (7 milions), Ronaldo (6 milions), Balotelli (5 milions), Messi (5 milions), Iniesta (la seua llar costa 4,5 milions), i Kaká (la casa dels quals està valorada en 3 milions de dòlars).

 

Com actuar

En cas de robatori, el primer que haurem de fer serà cridar a la policia, que s'encarregarà de verificar els danys, etcètera. Haurem de posar una denúncia, en la qual ha de figurar una llista -podrem ampliar-la després- dels béns sostrets i la seua corresponent documentació -que acredite que ho teníem, el seu valor, etcètera-. Això últim agilitarà tot el procés amb l'asseguradora (a la qual anomenarem seguidament). També serà possible reclamar pels objectes danyats. En qualsevol cas i abans que ocórrega, el més recomanable serà donar-li una ullada a la nostra pòlissa.

 

Altres recomanacions per a evitar robatoris i furts són: 

- Evitar compartir en xarxes socials que ens anem de vacances

- Fer el mateix amb els vídeos que mostren massa de la nostra casa

- No guardar en el mòbil la nostra adreça com “casa” en Google Maps. Si ens roben la bossa els lladres el tindran molt fàcil

- No escriure l'adreça en el clauer

- Assegurar-nos de tancar bé abans d'eixir de casa. Si ens anem de vacances o viatgem amb freqüència les persianes que poden baixar-se a distància són una bona opció

- Demanar-li a un veí o al porter que ens arreplegue la correspondència de la bústia si estarem fóra molt de temps

- No deixar roba tendida molts dies seguits

- No desconnectar l'electricitat per complet (poden comprovar-ho amb el timbre de la porta)

- Utilitzar bombetes o programadors per a espantar als lladres i evitar que sàpien dels nostres hàbits

- Guardar els objectes de valor en una caixa forta

- Utilitzar panys intel·ligents i altres mesures de control

- Instal·lar una alarma -ull que si la declarem haurem de tenir-la connectada perquè l'assegurança responga-

- Emprar mecanismes de seguretat com a reixes, frontisses amb pivots d'acer, persianes amb forrellats interiors, porta blindada, etcètera.

- Fixar-se en els senyals: marques a la porta, tires de plàstic en l'escletxa, boletes de paper en el pany, taques en l'espiell i altres tàctiques.

 

 

Modificat el Divendres, 21 Juny 2019 10:16

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.