L'equip Fórmula de Campeones Praga acaba la temporada barallant a Navarra

Dilluns, 05 Novembre 2018 11:57 Escrit per  Publicat en Motor-VAL Vist 151 vegades

La primera temporada del campionat F4 Spain acaba a Navarra amb la victòria de Amaury Cordeel que es va decidir en l'última carrera. El cap de setmana ha sigut especialment accidentat, amb el propi Cordeel com un dels protagonistes en causar un accident en la tercera carrera que va partir en dues el cotxe de Guillem Pujeu. Perquè el pilot de FA poguera córrer l'última carrera, l'equip Fórmula de Campeones Praga li va cedir un cotxe de reserva. Els mecànics de tots dos equips es van emprar a fons en un exemple de solidaritat i esportivitat per a tindre el monoplaza llest en a penes dues hores.

El cap de setmana en el circuit de Navarra ha sigut fred. L'hivern ha arribat oficialment i això no ha assegut bé a les Hankook. Els pilots han hagut d'emprar-se a fons perquè el pneumàtic adquirira temperatura i amb ella, agarre. Els pilots de la Fórmula de Campeones Praga van patir durant la jornada del dissabte i van aprendre el diumenge, i amb la pista seca van poder emprar-se a fons.

El dissabte va començar el dia amb un asfalt humit i extremadament fred i Kilian Meyer i Rafa Villanueva van haver de conformar-se amb una P8 i P10 respectivament en la classificatòria. L'equip va acabar amb una P7 per a Meyer i una P10 per a Villanueva en la primera carrera i una P7 per al de Madrid i una P11 per al català en la segona, amb molts accidents en pista.

El diumenge va arribar el tan esperat grip de les rodes i Kilian i Rafa van aconseguir una P6 i una P9 respectivament. No obstant això, l'últim dia del campionat també va portar molta més agressivitat sobre l'asfalt. Alguns pilots van demostrar falta de maduresa al volant i van causar escenes perilloses que danyen a la imatge de la F4. El propi campió, Amaury Cordeel es va inventar una trajectòria en la pista durant la tercera carrera, va envestir a Lloveras i Pujeu i els va deixar fora de la carrera. El pilot de FA va ser el que va eixir pitjor parat, amb el seu cotxe partit en dos. El safety car va eixir pràcticament mitja carrera, la qual cosa va ajudar a Kilian Meyer, que també va rebre una envestida de va destrossar el seu morro. El català va avisar a l'equip que necessitava un canvi i l'equip va respondre en un temps rècord, la qual cosa va permetre a Kilian recuperar a l'escamot en pocs segons. Al final del safety, Meyer va posar el pedal a baix i va aconseguir acabar la poca carrera que quedava en la P4 en una remuntada digna d'un campió. Villanueva va arribar fins a la P6 en el seu millor resultat del cap de setmana.

En l'última carrera Javier González no va poder fer-se amb el campionat amb dues sancions rebudes per excedir els límits de la pista, i li ho va portar Cordeel que va remuntar des de l'última posició fins a la setena.

L'equip Fórmula de Campeones Praga està satisfet amb la temporada de fórmula 4, en la qual va patir un abandó del seu pilot oficial per incompatibilitats d'agenda i ha comptat amb dos pilots nous a mitja temporada. L'equip ha crescut i bestiar en experiència i treballant dur ha aconseguit posar en marxa una estructura amb un equip de treball que està llest per a afrontar la temporada 2019 a ple rendiment, i amb la mirada posada en el podi.

Marco Rodríguez, director de l'equip Fórmula de Campeones Praga: La temporada ha sigut sorprenent. Nosaltres teníem en ment fer entrenaments, preparar la temporada 2019. Després tot es va precipitar i hem acabat muntant amb Kilian i Rafa un equip en tota regla. Hem aconseguit un rodatge per a començar la següent temporada en condicions d'igualtat amb la resta dels equips. En principi l'equip arrancarà amb 3 pilots per a 2019.

 

Informa Nou Horta. Motor

Modificat el Dilluns, 05 Novembre 2018 12:01

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.