Circula per ciutat sense restriccions

Divendres, 30 Agost 2019 10:23 Escrit per  Publicat en Motor-VAL Vist 139 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Opel Grandland X PHEV realment té 300 cavalls?

Sí. El SUV compta amb un ultraeficient motor de gasolina turboalimentat de 1,6 litres de cilindrada, que genera 200 cavalls (147 kW). A això cal sumar els 109 cv (80 kW) de potència combinada que ofereixen els dos motors elèctrics que també munta el Grandland. La bateria d'ions de liti afig 13,2 kW/h.

 

Consum de sol 2,2 litres als 100 quilòmetres

En ciutat, on es produeixen els majors consums, el Opel Grandland X PHEV circula en manera només elèctrica, sense despesa de carburant. El mateix succeeix en rodar a baixa velocitat. En carretera el motor PureTech 1.6 turboalimentat rep l'ajuda dels motors elèctrics, reduint així la despesa de combustible. A més, el canvi electrificat EAT8, de vuit velocitats que munta aquest Opel, redueix de forma dràstica els salts de revolucions del motor en canviar de marxa, aportant una notable retallada de consums (-7%).

D'altra banda, el Grandland X híbrid disposa d'una climatització elèctrica, que no ‘roba’ potència al motor tèrmic. També munta un sistema de fre regeneratiu de pedal únic, que aconsegueix rebaixar en un 10% la despesa de combustible.

El resultat és que les emissions de diòxid de carboni (CO2) del Grandland híbrid engegable són de tan sols 49 grams de CO2 per quilòmetre, molt per davall dels 118,5 gr/km que regeixen hui dia (norma Euro 6d-TEMP), i fins i tot dels 95 gr/km que entraran en vigor en 2021.

 

Què és el pedal únic?

En ser automàtic, el Grandland X PHEV prescindeix de polsador d'embragatge. A més, l'accelerador i el fre es combinen en un sol pedal. En trepitjar-ho el cotxe accelera i quan s'afluixa la pressió l'arrencada/alternador actua de fre i converteix l'energia cinètica del vehicle en electricitat, que s'acumula per a ús immediat o s'empra per a recarregar la bateria.

Per a recuperar la major quantitat possible d'energia, es pot seleccionar la manera “demanda de regeneració”, llavors el parell d'arrossegament del motor elèctric demostra com és capaç de detenir completament el vehicle per si mateix.

 

Quant dura la bateria?

Amb una presa semiràpida de 32 amperes i 230 volts (7,4 kW), com les disponibles en els pàrquings i llocs de treball, la càrrega completa s'efectua en 1 hora i 50 minuts. En un endoll normal (16 amperes, 230 volts i 3,4 kW) seria de tres hores.

Amb una càrrega plena el Opel Grandland X Hybrid4 pot recórrer 50 quilòmetres en manera elèctrica, una distància superior al que el que el 80% dels automobilistes alemanys cobreixen diàriament.

 

Quin distintiu mediambiental li correspon al Opel Grandland X Híbrid engegable?

Com el Grandland X PHEV és un híbrid engegable li correspon l'etiqueta mediambiental Zero Emissions. Gràcies a això poden accedir lliurement al centre de les ciutats, pagar la meitat en les zones blaves i verds, i circular lliurement pel carril Bus-VAO amb un sol ocupant. A més, es veu dispensat del pagament de l'impost de matriculació. Així mateix, a Madrid i Barcelona obté rebaixes de fins al 75% en el permís de circulació. També es veu beneficiat per descomptes en peatges i en autopistes.

 

Més avantatges del Grandland PHEV

Es beneficiarà, per exemple, de la targeta de càrrega oferida per Free2Move Services, del Groupe PSA, que donarà accés a 85.000 punts de recàrrega en tota Europa.

També al planificador de viatges que, connectat amb el sistema d'informació i entreteniment Navi 5.0, ajuda a triar trajectes en funció de l'autonomia del vehicle.

A més, oferirà el nou servei telemàtic Opel Connect, que oferirà informació en temps real sobre l'estat del trànsit, verificació de les dades clau del vehicle, connexió directa amb l'assistència i les trucades d'emergència. 

 

 

Informa Nou Horta. Motor

Modificat el Divendres, 30 Agost 2019 10:33