Benestar en la tercera edat

Divendres, 13 Setembre 2019 12:51 Escrit per  Laura Vives Sotosa Publicat en Salut Vist 163 vegades

En l'actualitat, la tercera edat engloba un nombre elevat de persones en la nostra societat. Segons estimacions de l'INE, el 25% de la població serà major de 65 anys l'any 2050.

 

Fals Mite: Se sol relacionar la tercera edat amb malalties, declivi, demència, perdudes d'habilitats i un llarg etc.

 

No obstant això, hi ha moltes més facetes que vénen lligades a les persones d'edat avançada i que hem de fomentar:

 

Ells són saviesa i l'experiència i fer-los partícips del nostre dia a dia en la mesura que siga possible, demanant-los consell i convidant-los al fet que ens conten històries personals o històries viscudes, ajuda a la seua integració en l'actualitat.

 

Hem de potenciar el seu temps amb activitats d'oci plaents i ara és un bon moment per a poder gaudir del temps lliure realitzant activitats que els agraden, sense haver de pensar en horaris laborals.

 

Inscriure's en tallers, universitat per a majors, gaudir del temps lliure amb fills i néts, ajuntar-se amb amics en associacions de jubilats, activitats a l'aire lliure, horts urbans, etc. són moltes de les activitats que poden realitzar.

 

Han de sentir-se actius per a millorar el seu estat d'ànim i cognitiu. La part social és important per a l'ésser humà, ja que som sociables per naturalesa i relacionar-nos ens proporciona benestar.

 

Gràcies als avanços de la medicina i a la promoció de la salut, a vegades, per circumstàncies vitals (soledat, vida laboral fills, dependència, etc.) no és possible continuar vivint en el domicili i un dels recursos és l'ingrés en un centre Residencial.

 

En Savia sabem l'important que és cuidar el benestar emocional i per a això es treballen molts aspectes amb l'objectiu de potenciar la felicitat i la qualitat de vida dels nostres majors. Fomentem sobretot l'autonomia personal i que sempre que siga possible realitzen les activitats bàsiques de la vida diària ells sols, sota una contínua supervisió dels nostres professionals.

 

Contínuament treballem per a dissenyar un ampli ventall d'activitats per part dels nostres professionals adaptats per a cadascun/a dels nostres/as residents i sempre deixant-los temps per al seu descans i el seu oci personal.

 

Treballem activitats tals com:

- Rehabilitació i Psicomotricitat, per a potenciar les seues activitats físiques.

- Activitats d'Estimulació Cognitiva, per a fomentar àrees com a memòria, orientació temporal i espacial, raonament, agnòsies, càlcul, etc.

- Activitats d'Oci i Temps Lliure. Els presentem una gran varietat d'activitats en els quals poder participar segons les seues preferències, tals com: manualitats, tallers, contínues eixides i una gran oferta d'excursions.

La Tercera Edat és una etapa de la vida que es pot viure amb gran intensitat i felicitat i en Saba oferim un món de possibilitats per a gaudir-la.

 

 

Centre Residencial SAVIA • 15 centres a la província de València · Tel: 900 920 228 · www.saviaresidencias.es

Modificat el Divendres, 13 Setembre 2019 12:54

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.