L'Hospital General de València se suma a la Setmana Mundial de la Lactància Materna

Dimarts, 08 Octubre 2019 16:31 Escrit per  Publicat en Salut Vist 246 vegades

El departament València-Hospital General s'ha sumat a la Setmana Mundial de la Lactància Materna amb una jornada organitzada pel Comité de Lactància Materna i que ha comptat amb associacions de suport a la lactància, grups d'intervenció comunitària i comités i agents de salut del departament.

 

La jornada ha començat amb la lectura d'una declaració de suport a la lactància materna en un manifest en el qual s'ha abordat les mesures de present i futur que promouen la lactància materna, la salut, així com la protecció contra la discriminació en el treball.

 

Enrique Ortega, director gerent del departament València-Hospital General, Nuria García, pediatre i presidenta del Comité de Lactància Materna, i Rebeca Llácer, del Grup Criant, han llegit el manifest i posteriorment s'ha convidat als assistents a subscriure'l voluntàriament.

 

Durant la jornada s'ha explicat que la lactància materna millora la salut i el desenvolupament social i econòmic d'individus i la comunitat i que el seu augment podria prevenir la mortalitat en més de 823.000 xiquets i xiquetes i 20.000 mares cada any en el món.

 

També que és necessària una acció conjunta per a aconseguir l'objectiu de l'Assemblea Mundial de la Salut d'almenys un 50% de lactància materna exclusiva durant els primers 6 mesos de vida per al 2025.

 

No obstant això, existeixen moltes barreres per a la lactància materna òptima, sent una de les majors la falta de suport a les mares, els pares i les famílies en el treball.

 

Per això, la Setmana Mundial de Lactància Materna d'este any proposa que l'eix central siga establir, informar i involucrar a la comunitat, als agents socials i sanitaris i als responsables de la formulació de polítiques socials i de salut en el valor de la protecció social parental.

 

Després de la signatura del manifest, Raquel Hervás, supervisora del Paritori i secretària del Comité de Lactància Materna, ha exposat el projecte del pla de lactància materna en la mare lactant usuària de l'hospital.

 

*Abigail Fayos i Esther Coronado, del Grup Alleta, han parlat de fer possible dos punts importants: la conciliació de la professional sanitària i continuar avançant en el pla de conciliació laboral i de protecció de la lactància materna i també de la protecció parental amb igualtat de gènere.

 

Després de les ponències, la jornada ha finalitzat amb una trobada que ha comptat amb la col·laboració de la contacontes, Julia Pérez, que ha entretingut a les mares i als seus bebés amb el conte Mamà naturalesa.

 

 

Informa Nou Horta. València

 

Modificat el Dimarts, 08 Octubre 2019 16:34