L'Hospital de Manises reconeix el CEE Verge de l'Esperança de Xest com el Col·le més saludable

Dimecres, 23 Octubre 2019 09:52 Escrit per  Publicat en Salut Vist 208 vegades

El CEE Verge de l'Esperança de Xest ha sigut premiat com el “Col·le més saludable” per l'Hospital de Manises en la tercera edició d'aquest concurs que reconeix el foment d'hàbits saludables, la promoció d'una dieta equilibra o l'aposta per l'exercici físic per part dels alumnes i professors dels col·legis del Departament de Salut de Manises. El CEIP Tendre Galván de Godelleta i el CEIP Pintor Sorolla de Yátova han rebut els dos accèssits com a finalistes del concurs.

 

La presidenta de la Comissió de Promoció de la Salut de de l'Hospital de Manises, Mercedes Fernández, ha destacat “el compromís de tots els centres escolars del Departament per fomentar i conscienciar entre els alumnes, professors i pares hàbits saludables per a prevenir el sobrepès i l'obesitat, un problema que ens ha de preocupar com a societat per l'augment del percentatge de menors amb aquest problema que a més pot implicar altres patologies com a diabetis o riscos cardiovasculars, entre altres”.

 

En aquesta edició del “Col·le Saludable” han participat 10 centres educatius de tot el Departament. Aquesta iniciativa destaca al centre educatiu que amb més interès i perseverança ha promogut les bones pràctiques saludables durant el curs escolar de 2018/2019 a través de propostes basades en l'adopció d'una dieta equilibrada i saludable i la pràctica regular d'activitat física en els col·legis d'educació primària. Mercedes Fernández ha agraït la participació dels centres educatius “que ens han demostrat que el foment d'hàbits saludables és una prioritat en el seu programa formatiu”.

 

El premi valora a aquell centre que ha presentat la Memòria d'activitats més completa, en les quals s'arrepleguen totes les iniciatives realitzades en el centre escolar per a impulsar entre els seus alumnes hàbits de vida saludables. La responsable de la Comissió de Promoció de la Salut de l'Hospital de Manises ha posat en valor la importància de l'educació per a la salut per a la qual és fonamental “la col·laboració estreta de tots els organismes que treballem en els àmbits de la salut i els educatius per a aconseguir responsabilitzar a l'alumne i preparar-lo perquè adopte un estil de vida el més sa possible i unes conductes positives de salut”.

 

El col·legi més saludable rep un premi de 2.000 euros i els centres que han obtingut l'accèssit 1.000 euros cadascun per a l'adquisició de material esportiu. El Departament de Salut de Manises lliurarà en els pròxims dies els guardons als centres educatius premiats en un acte que comptarà amb la presència de diferents esportistes.

 

 

 

Informa Nou Horta. Salud

 

Modificat el Dimecres, 23 Octubre 2019 09:57

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.