Més de 200 especialistes de tota Espanya aborden les malalties en totes les edats de la dona

Dimecres, 06 Novembre 2019 13:12 Escrit per  Publicat en Salut Vist 256 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Hospital General de València reuneix durant dues jornades a destacats experts en les principals patologies que poden patir les dones des de la pubertat i adolescència fins a l'edat de la menopausa i senectut passant pel part, l'esterilitat, la cirurgia ginecològica i Oncologia ginecològica.

 

Teresa de Rojas, cap del servei de Planificació de Programes i Serveis Sanitaris de la Conselleria de Sanitat Universal ha destacat la importància d'aquest fòrum en el qual s'aborda la salut de la dona des d'una perspectiva global incloent totes les etapes vitals i les malalties més prevalents.

 

El congrés d'Atenció Integral en les Edats de la Dona pretén donar una visió completa, actualitzada i pràctica, adaptada a les necessitats de cada moment en la vida de la dona. "Aquesta atenció integral suposa un repte per a tots els especialistes que moltes vegades ens trobem subespecializats i dedicats preferentment a una parcel·la de l'assistència. Amb aquesta trobada pretenem donar un gir de 360° als aspectes més controvertits de la nostra especialitat", ha explicat Juan Gilabert Estellés, cap del servei d'Obstetrícia i Ginecologia de l'Hospital General de València.

 

Més de 200 ginecòlegs i obstetres, matrones i metges dels centres de salut sexual i reproductiva, de tota Espanya, assisteixen i participen aquests dies en el congrés.

 

Les jornades es desenvolupen en un format dinàmic on la interacció entre l'assistent i el ponent mitjançant una app dissenyada per a l'esdeveniment resulta clau en la manera de treball, ja que permet votar en directe i interactuar amb els ponents i dinamitzadors de les taules del congrés. L'enregistrament de tot l'esdeveniment permetrà consultar en diferit l'activitat científica desenvolupada.

 

L'objectiu és actualitzar coneixements sobre els últims tractaments en els problemes ginecològics de la pubertat i adolescència -anticoncepció i maneig de les malalties de transmissió sexual-; diagnòstic prenatal i gestació d'alt risc; maneig del part i puerperi; tractaments en esterilitat; cirurgia ginecològica i oncològica -histeroscopia operatòria, posada al dia de les malles en cirurgia vaginal, tractament dels miomas, tècniques girúrgica en histerectomia i millor via d'abordatge mínimament invasiva en oncologia-; novetats en endometriosis i el maneig de la menopausa i senectut.

 

 

Informa Nou Horta. Salut

Modificat el Dimecres, 06 Novembre 2019 13:25