En què consisteix l'Estat d'Alarma decretat pel Govern d'Espanya?

Dissabte, 14 Març 2020 21:43 Escrit per  Diana Gimeno Publicat en Salut Vist 255 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El President del Govern, Pedro Sánchez, ha realitzat una compareixença en directe des del Palau de la Moncloa de Madrid per a informar de les noves mesures preses per a frenar l'expansió del coronavirus a Espanya.

 

Després de diverses hores de reunió durant tota la jornada d'avui, finalment el President ha explicat les diferents mesures que es prendran al país, actuacions en les quals tots i totes hem de col·laborar.

 

A continuació, un xicotet resum on distingim:

 

 - A partir d'aquest moment, totes les competències en el territori espanyol estaran en mans del Govern d'Espanya.

 

- Les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, policies locals i autonòmiques i Forces Armades, seran controlades des del Govern per a vigilar als ciutadans que complisquen amb l'Estat d'Alarma.

 

- S'implementaran ajudes per a pal·liar els efectes econòmics i socials de l'Estat d'Alarma, destacant el suport als treballadors, autònoms, empresaris, famílies i als col·lectius més vulnerables; el suport a la flexibilització dels mecanismes d'ajust temporal d'activitat per a evitar els acomiadaments; el suport a l'activitat econòmica per a garantir la liquiditat; i el suport a la recerca de la vacuna sobre el coronavirus.

 

- Els mitjans sanitaris, tant els públics com els privats, es posen a la disposició del Ministeri de Sanitat.

 

- Les mesures que conformen aquest Estat d'Alarma es prolongaran almenys durant 15 dies.

 

- Es limita la circulació pels carrers, havent-hi com a excepció una sèrie de requisits com ara per a comprar aliments, productes farmacèutics, per a la cura de majors o persones amb necessitats especials, per a anar al treball (aquells que no puguen fer les seues tasques des de casa), o per a acudir a diferents centres de salut, així com, evidentment, la volta a les seues llars després d'algun d'aquests trajectes. Així mateix, es permetrà també anar a gasolineres per a repostar.

 

- Tota activitat comercial minorista, a excepció de comerços de primera necessitat, queda suspesa.

 

- Els establiments que romandran oberts són: botigues d'alimentació, farmàcies, centres mèdics, tintoreries, òptiques, ortopèdies, estancs i quioscos, botigues d'alimentació d'animals domèstics, botigues de telefonia.

 

- Seguixen suspeses totes les activitats festives, espectacles, bars i restaurants, esdeveniments culturals i d'oci, i centres esportius.

 

- L'activitat educativa presencial en tots graus i nivells d'ensenyament queda anul·lada provisionalment, mantenint les modalitats a distància i online sempre que siguen possibles.

 

- Pedro Sánchez ha volgut informar que "el Govern garantix el subministrament d'aliments i energia", i insistix que "hem de treballar units i coordinats".

 

 

El virus porta a Espanya més de 6.200 contagis i ha provocat 191 morts, segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat, així com informar que hi ha més de 500 altes metgesses.

 

Vos recordem les mesures que han de prendre's per a evitar la propagació d'aquest virus, les quals podeu consultar en el següent enllaç.

 

Finalment, des de la nostra redacció fem una crida a la col·laboració ciutadana i a evitar eixir de les nostres cases sempre que siga possible. I per descomptat, moltes gràcies a totes aquelles persones que estan treballant durament lluitant contra aquest virus.

 

Informa Nou Horta

Modificat el Diumenge, 15 Març 2020 19:54