Ecografia i ecocardiografia en veterinària

Divendres, 23 Novembre 2018 10:23 Escrit per  Germán Cervera Publicat en Veterinària Vist 204 vegades

Fa uns mesos el nostre equip de ecografistes van impartir al nostre hospital de Grup Veterinari un curs teòric – pràctic sobre ecografia enfocat a tots aquells veterinaris interessats en aquest àmbit.

L'ecografia i la ecocardiografia són proves de diagnòstic per imatge cada vegada més utilitzades en la medicina veterinària. Es basa en l'observació in situ dels òrgans abdominals (ecografia) i de la cavitat toràcica (ecocardiografia).

Aquestes tècniques serveixen per a diagnosticar malalties dels diferents òrgans, com per exemple, afeccions urinàries (cistitis, càlculs...), dels intestins (ileo paralitico, cossos estranys, inflamacions...), estómac, renyons, pàncrees, etc. Així com també s'utilitza per a diagnosticar gestacions i fins i tot fer un recompte dels embrions. No sempre aporta el diagnòstic definitiu, a vegades és necessari realitzar proves complementàries, biòpsies etc, però ens dóna una informació sobre tots i cadascun dels òrgans que es troben en l'abdomen.

Una altra de les aplicacions de l'ecografia és l'estudi de les patologies cardíaques (ecocardiografia). A més de poder diagnosticar definitivament una cardiopatia, es pot determinar el estadío en el qual es troba així com veure l'evolució i poder instaurar un tractament.

No sol ser necessari sedar al pacient, només en casos en els quals l'animal siga molt nerviós o agressiu. A altre, en animals de pèl llarg s'ha de rasurar la zona a examinar per a aconseguir una imatge òptima.

Aquestes tècniques d'imatge requereixen de veterinaris especialistes amb la suficient experiència com per a poder interpretar bé cada òrgan i així donar un diagnòstic.

Amb el pas del temps les nostres mascotes es beneficien cada vegada més dels avanços en medicina veterinària i Grup Veterinari compta amb grans especialistes que faran el millor per a la seua salut i benestar. 

 

Germán Cervera, veterinari.

Grup Veterinari Torrent

C/ Padre Méndez, 134 · Torrent

Telèfon: 96 158 17 40

Modificat el Divendres, 23 Novembre 2018 10:29

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.