La laparoscòpia en l'esterilització en veterinària

Divendres, 25 Octubre 2019 09:40 Escrit per  Germán Cervera Publicat en Veterinària Vist 125 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

 

L'esterilització, en les espècies canina i felina, constitueix un dels tractaments preventius que es realitzen amb major freqüència pels veterinaris especialistes en medicina i cirurgia d'animals de companyia.

 

Dins de les diferents teràpies, les quirúrgiques són les que es practiquen de manera habitual. La justificació a aquesta freqüència radica en els importants beneficis que comporta tant per a la mascota, com per al seu propietari. Aquests avantatges engloben tant aspectes relacionats directament amb la salut dels animals (prevenció de malalties hormonodependients), així com a aspectes relacionats comportament i amb el control i tinença responsable d'animals de companyia (control de la reproducció).

 

Existeixen diferents mètodes d'esterilització que funcionen de formes ben diferents i tenen efectes diferents.

 

Ara bé, els procediments quirúrgics poden resultar molt invasius, així que aprofitarem aquesta ocasió per a parlar de la cirurgia laparoscòpica o cirurgia de mínima invasió en l'esterilització de mascotes. Aquesta tècnica presenta grans avantatges tant en gosses com en gates, però és especialment útil amb aquestes últimes perquè són molt més hàbils per a arribar-se als punts de sutura, és més difícil aconseguir que facen repòs després de la cirurgia convencional i solen tenir més problemes en els post-operatoris, presentat ansietat pel dolor, els collarets isabelins o les malles, etc.

 

La cirurgia per laparoscòpia redueix al mínim els riscos, les cures i el dolor. És una tècnica quirúrgica que consisteix en la realització d'intervencions a través de tres petits orificis de 3 i 5 mm amb l'ajuda d'un sistema de televisió i diferents òptiques que ens permet veure l'interior de les cavitats corporals amb una neteja i detall de gran qualitat.

 

En ser el centre de referència d'Endoscòpia a València, al nostre Hospital Grup Veterinari realitzem diàriament i de manera protocol·lària aquesta tècnica quirúrgica per a esterilitzar a les nostres mascotes. Si estàs interessat a rebre més informació i aprofitar la campanya fins a final d'any, el nostre equip de veterinaris podrà assessorar-te de la millor manera. 

 

Germán Cervera, veterinari.

Grup Veterinari Torrent

C/ Padre Méndez, 134

Torrent

Teléfono: 96 158 17 40

Modificat el Divendres, 25 Octubre 2019 09:54