Principals problemes ortopèdics en animals joves: Displàsia de maluc

Divendres, 08 Novembre 2019 12:08 Escrit per  Germán Cervera Publicat en Veterinària Vist 338 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Existeixen molts tipus de problemes ortopèdics en gossos i gats. Alguns d'ells comencen a primerenca edat perdurant les seues conseqüències durant tota la vida de l'animal. És molt important el diagnòstic primerenc d'aquestes patologies per a evitar el desenvolupament posterior de osteoartritis donant símptomes de dolor crònic i coixesa en gossos adults.Les patologies oposades més comunament en animals joves inclouen la displàsia de maluc, displàsia de colze, luxació rotuliana, osteocondritis disecante del muscle i la panosteitis. Avui parlarem de la displàsia de maluc.

 

La displàsia de maluc afecte a l'articulació del fèmur amb el coxis on s'observa un augment de la laxitud dels lligaments que posteriorment provoca un desenvolupament anormal de l'acetàbul del coxis i el cap femoral, la qual cosa deriva en inflamació i osteoartritis del maluc. Aquesta patologia està produïda per molts factors, principalment ambientals i genètics. Sol desenvolupar-se en animals grans a causa del seu ràpid creixement (per exemple Golden Retriever, Labrador, Rottweiler, Pastor alemany, Sant Bernardo...) El seu diagnòstic es basa en signes clínics com a dificultat per a alçara, feblesa membres posteriors. Troballes radiològiques que confirmen la displàsia de maluc com a luxació de l'articulació, incongruència de les superfícies articulars i remodelació de l'articulació. També es poden realitzar anàlisi sanguínia per a detectar marcadors genètics de la patologia. El tractament dependrà de la gravetat dels signes clínics, si és lleu es pot valorar tractar amb maneig mèdic (control del pes, antiinflamatoris, exercicis, fisioterapia). En canvi si el pacient mostra signes clínics més greus pot ser necessari la resolució quirúrgica. Depenent de la gravetat del procés i de la remodelació de l'articulació existeixen diferents tipus de cirurgia. Com a conclusió, és molt important el diagnòstic primerenc de la malaltia per a garantir la millor resolució del problema. Per a això és recomanable en animals amb predisposició a patir aquesta patologia en la seua època de desenvolupament valorar realitzar les proves pertinents per a descartar o confirmar la patologia.

 

A l'Hospital Torrent Grup Veterinari som especialistes en traumatologia i podem assessorar i avaluar davant qualsevol coixesa de la nostra mascota. La realització de radiografies diagnòstiques en gossos joves de races predisposades és molt important.Germán Cervera, veterinari. 

 

 

Grup Veterinari Torrent

C/ Padre Méndez, 134 Torrent

Teléfono: 96 158 17 40

Modificat el Divendres, 08 Novembre 2019 12:13