Presa de biòpsies

Divendres, 31 Gener 2020 10:57 Escrit per  Germán Cervera Publicat en Veterinària Vist 73 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La biòpsia en la clínica veterinària és un procediment diagnòstic cada vegada més habitual. Consisteix a obtindre una xicoteta mostra d'aquell o aquells òrgans que volem analitzar per a obtindre un diagnòstic amb l'objectiu d'aconseguir un pronòstic.

 

Existeixen diferents maneres de realitzar una biòpsia en un animal; el primer mètode rep el nom de cirurgia abdominal exploratòria, i si bé es tracta d'una de les tècniques més invasives, és imprescindible realitzar-la en certes ocasions.

 

Una altra manera de realitzar aquest estudi és a través d'una endoscòpia, a través de la qual es poden obtindre xicotets fragments de teixit de diverses parts del cos del gos o gat. Per exemple, del teixit nasal, del còlon o fins i tot de l'estómac.

 

En comparació amb una laparotomia exploratòria, la laparoscòpia és un mètode mínimament invasiu, comporta menor dolor, menor probabilitat d'hemorràgia i de disseminació de cèl·lules canceroses si sospitem d'un origen tumoral, i, finalment, una millor recuperació per a l'animal.

 

Quan es requereix traure una xicoteta porció de teixit o òrgan per a posteriorment analitzar-ho, la biòpsia rep el nom d'incisional. Si per contra se li ha descobert a l'animal un tumor i es procedeix a retirar-lo, es diu escisional. En aquests casos el veterinari no sols retira el tumor per complet, sinó que a més retirarà les seues vores per a comprovar que haja sigut remogut per complet.

 

Finalment, existeix també la biòpsia de pell, es tracta d'una de les més senzilles, ja que el procediment no és invasiu i és l'única que no requereix la utilització d'anestèsia general en cas de no ser necessària.

 

Com hem vist, la biòpsia és un procediment realment útil. En cas que la teua mascota haja emmalaltit, aquest estudi et permetrà conéixer el seu diagnòstic específic i determinar els millors tractaments a realitzar. A l'hospital de Grup Veterinari utilitzem l'endoscòpia per a la presa de biòpsies per aconseguir un millor benestar per a la nostra mascota i per ser especialistes en aquest sector.

 

Germán Cervera, veterinario.

Grup Veterinari Torrent

C/ Padre Méndez, 134

Torrent

Teléfono: 96 158 17 40

Modificat el Divendres, 31 Gener 2020 10:59