Ecologistes es concentren a València contra la Macrogranja de la Vall d'Uixó

Dilluns, 19 Octubre 2020 11:56 Escrit per  Ecologistes en Acció Publicat en València Vist 47 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Campanya Macrogranjas No, formada per Ecologistes en Acció, Fridays for Future i València Animal Save entre altres, ha organitzat aquest divendres a València una acció contra l'establiment de l'explotació avícola.

 

En aquesta ocasió s'ha organitzat una performance en ple centre de la capital valenciana. En ella figuraven diversos activistes amb cartells informatius i caretes que simulaven pollastres de raça bróiler. Amb això pretenien cridar l'atenció del públic i informar sobre el perjudici d'aquesta macrogranja.

 

Es tracta d'una macrogranja dedicada a l'engreixament de pollastres bróiler, amb una capacitat de 150.000 ocells per cicle, aconseguint un total de 850.000 a l'any. Així doncs, Ecologistes en Acció considera que "en temps d'emergència climàtica entenem com no procedent l'autorització de noves instal·lacions amb responsabilitat directa, calculada i quantificable de provocar emissions perjudicials per a l'entorn pròxim i l'atmosfera en general". Es preveu que les tres naus de la nova explotació emeten més de deu tones d'amoníac a l'any.

 

La plataforma ressalta que a finals d'agost van tramitar al·legacions contra aquest projecte i encara no tenen una resposta per part de Conselleria. Per això, han començat una recollida de signatures a través de Change.org

 

Modificat el Dilluns, 19 Octubre 2020 11:58