La Fundació del Col·legi de Metges i la Diputació distingixen al doctor Giner com a Millor Metge Rural 2020

Dijous, 22 Octubre 2020 12:30 Escrit per  Publicat en València Vist 199 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Fundació de l'Il·lustre Col·legi de Metges de València (ICOMV) ha entregat el seu V Premi a la Millor Trajectòria Professional de Metge Rural al doctor Ángel Salvador Giner Rodríguez. El guardó, que ha comptat un any més amb la col·laboració de la Diputació per a reconéixer la labor dels metges que desenvolupen la seua labor en municipis de menys de 10.000 habitants, és un reconeixement al treball del doctor Giner durant quatre dècades, especialment en entorns rurals.

 

L'acte, celebrat al pati interior del Centre Cultural La Beneficència de la corporació provincial, va estar presidit per la màxima responsable de la corporació mèdica col·legial, la doctora Mercedes Hurtado, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i el secretari de la Fundació del ICOMV, el doctor Francisco Fornés. També van presenciar el lliurament del premi la responsable de l'àrea provincial de Benestar i Salut, Pilar Sarrión, i la diputada d'Educació i Inclusió Social, Empar Folgado.

 

El doctor Giner ha exercit la medicina en diferents municipis rurals com Chella, on treballa des de fa quasi tres dècades.

 

L'acte el va obrir el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, qui va agrair el treball del personal sanitari durant la pandèmia de la COVID-19. A més, va ressaltar la gran labor professional, però també humana, que fan els metges rurals. “Tots som persones i tots hem de posar el nostre granet d'arena per a fer que el món continue girant”, va concloure Gaspar.

 

Per part seua, la doctora Mercedes Hurtado, presidenta de la Fundació del ICOMV, va recordar el gran valor que tenen els metges rurals, que suplixen amb la seua vocació i bon fer la falta de recursos que moltes vegades patixen els professionals sanitaris que treballen en localitats més allunyades dels nuclis urbans. La presidenta va explicar que “este guardó és una manera de reclamar i posar en valor el gran esforç que realitzen els metges rurals la labor dels quals és indispensable per al sistema sanitari, i a vegades passa desapercebuda”.

 

El premiat va voler acordar-se en el seu discurs dels companys i pacients que han perdut la vida durant estos mesos. El doctor Giner va donar les gràcies per un guardó que “no sols em representa a mi sinó a tots els metges rurals”. Giner va destacar els avanços en l'univers de la medicina que actualment no sols cura sinó prevé, no obstant això, va posar l'accent que “el sistema sanitari organitza i dota de recursos i tecnologia als professionals de la medicina, però la tecnologia no consola, consola el metge amb la seua atenció més humana”.

 

En esta ocasió, l'esdeveniment va estar marcat pels protocols de prevenció de la COVID-19 i, a conseqüència d'això, l'aforament va ser limitat. Això no va impedir que autoritats, familiars del premiat i representants del ICOMV i la Fundació acompanyaren al doctor Giner en un dia tan especial, en el qual es va reconéixer la seua labor professional i la de tots els professionals sanitaris que, com ell, demostren cada dia la seua vocació i ganes d'ajudar i salvar vides.

 

Informa Nou Horta. València

Modificat el Dijous, 22 Octubre 2020 12:30