La Diputació col•labora amb el Col•legi de Farmacèutics de València en el repartiment de medicaments durant el temporal

Dilluns, 11 Gener 2021 09:42 Escrit per  Publicat en València Vist 90 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Les brigades forestals de la Diputació de València han realitzat les primeres mobilitzacions per a fer arribar medicaments a farmàcies rurals amb problemes de subministrament pel temporal Filomena.



Als serveis realitzats ja en municipis dels Serrans com La Yesa, Titaguas i Aras de los Olmos, podran sumar-se nous lliuraments en les pròximes hores gràcies a la col·laboració entre Divalterra i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de València.


Així, els brigadistes facilitaran la logística perquè la població dels municipis afectats puga accedir als medicaments a través de les farmàcies en zones despoblades.



Ramiro Rivera, diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, ha destacat “el paper de les brigades de Divalterra, que són més conegudes per la seua labor de prevenció d'incendis forestals, però que presten servei també en emergències relacionades amb fenòmens meteorològics adversos, com este temporal que està ocasionant nevades a l'interior de la província”.



Per part seua, el president del Molt Il·lustre Col·legi Oficial de Farmacèutics de València, Jaime Giner, ha valorat “molt positivament l'actuació coordinada amb la Diputació de València perquè d'aquesta manera es garantirà l'atenció farmacèutica en els municipis que presenten més dificultats de subministrament”.



En este sentit, Giner destaca el “paper fonamental de les farmàcies rurals, que en molts casos són l'únic recurs assistencial existent en municipis que a més de tindre un difícil accés, compten amb una població envellida” i ha volgut “posar en valor el sacrifici d'estos professionals que malgrat tindre dificultats econòmiques, en moltes ocasions, mantenen les seues farmàcies obertes i realitzen guàrdies els 365 dies de l'anys guiats per la seua vocació i esperit de servei públic”.

 

Informa Nou Horta. València

Modificat el Dilluns, 11 Gener 2021 09:43