El Consorci de Bombers de València rep més de 100 incidències per vent

Dilluns, 25 Gener 2021 12:03 Escrit per  Consorci Provincial de Bombers de València Publicat en València Vist 101 vegades
Valora la notícia
(0 vots)
Paterna Paterna

El Consorci Provincial de Bombers de València ha dut a terme un intens treball durant la jornada del divendres, atenent desenes d’incidències derivades de l’episodi de forts vents. El CPBV ha rebut més de 100 avisos relacionats amb emergències provocades per este episodi meteorològic. A última hora de la vesprada del divendres s’hi havien rebut uns 115 i s’espera que durant les hores vinents s’hi haja de seguir treballant per resoldre les nombroses complicacions que s’hi estan produint.

 

Així, entre el total d’emergències, destaquen 61 avisos relacionats per caiguda d’elements de façanes i edificacions a la via pública, com ara teules, planxes metàl·liques, cristalls de balcons i finestres i cartells publicitaris, entre d’altres.

 

També vora 40 avisos per branques o arbres caiguts, i que s’hi han succeït al llarg de tota la província, fora en pistes, carreteres, urbanitzacions o carrers.

 

A més, hi ha hagut 10 avisos per problemes relacionats amb la caiguda de postes elèctrics o cablejats, elements que havien de ser retirats ràpidament degut al risc elèctric per als vianants.

 

L’altra complicació de la jornada han sigut els incendis de matoll, que s’hi han produït a Algemesí, Picassent, Alcúdia, Beneixida i a una urbanització de Beniarjó.

 

AEMET manté avisos per vent per a les pròximes coses, per la qual cosa des del Consorci es segueix demanant molta precaució a conductors i vianants, evitant passar per davall d’elements en risc de caiguda, reduint la velocitat s’hi estem al volant, i assegurant o retirant elements de terrasses.