Concentració a València contra l'experimentació animal

Dimarts, 27 abril 2021 09:55 Escrit per  Publicat en València Vist 36 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Diversos activistes es van concentrar el 24 d'abril enfront de la Facultat de Medicina de València pel Dia Mundial de l'Animal de Laboratori per a rebutjar l'experimentació amb animals. "Cada any, més de 115 milions d'animals (considerant només els vertebrats) són sotmesos a aquestes pràctiques d'experimentació animal, que inclouen proves de toxicitat de productes químics i corrosius per a fabricar cosmètics, productes farmacèutics i metges, agrotòxics o inputs agrícoles, aplicant-li'ls en ulls o pell, inoculació de malalties (virus, bacteris, cardiopaties, tumors...), en moltes ocasions mortals, inhalació de gasos, fums, tabac, tests d'explosius (proves militars)" ens explica Diego Nevado, activista.

 

Recentment Cruelty Free Internacional ha destapat un cas de crueltat i violència extremes cap als animals en un d'aquests laboratoris, concretament en el de Vivotecnia de Madrid. "Pensem que aquest exemple de crueltat dels éssers humans sobre altres espècies animals hauria de servir-nos per a recapacitar sobre el que ocorre després de les parets de qualsevol institució dedicada a l'explotació animal, i concretament a la vivisecció o experimentació amb animals. Aquest no és un cas aïllat, i el sadisme mostrat en les imatges pels treballadors de Vivotecnia no hauria de portar-nos a trivialitzar i relativitzar la crueltat inherent a l'experimentació amb animals en la resta de laboratoris; una violència exercida pel sistema sobre els animals no humans, als quals considera simples objectes, recursos o mitjans, als qui maltractem, explotem i dominem només per no pertànyer a la nostra espècie".

 

"Aquest cas hauria de fer-nos recapacitar sobre la nostra responsabilitat com a consumidores i consumidors, còmplices d'aquestes pràctiques a l'hora d'utilitzar productes testats en animals, però sobretot hauria de fer-nos recapacitar com a ciutadania que amb la capacitat i la responsabilitat d'exigir lleis justes" conclou Diego.

 

Per tot això, exigeixen:

- La prohibició de l'experimentació amb animals.

- Inversió en alternatives ètiques a aquesta mena d'investigació, com a models matemàtics i informàtics o proves in vitro

- Obligació d'un etiquetatge que mostre amb claredat si en el procés d'elaboració del producte hi ha hagut directament o indirectament experimentació animal.Modificat el Dimarts, 27 abril 2021 09:57