El ple ordinari de maig de Paiporta, celebrat aquest dijous, ha aprovat a proposta del govern i per unanimitat de tots els grups polítics modificacions de crèdit per valor de 459.367 euros per a destinar-los a ajudes socials. Els diners arribaran a l’àrea de Benestar Social procedents de les de Cultura i Educació, i també del fons de cooperació extraordinari habilitat per la Diputació de València.


El govern de Paiporta ha deixat la porta oberta a modificacions futures en funció de les necessitats derivades de l’alerta sanitària pel coronavirus Covid-19. Els grups de l’oposició, al seu torn, s’han mostrat oberts a continuar donant suport a aquestes mesures extraordinàries que tenen com a objectiu atendre l’emergència social derivada de la situació econòmica actual i la que es preveu en els pròxims mesos.


Dels 459.367 euros, 363.323 provenen del fons de cooperació extraordinari habilitat per la Diputació de València. D’aquesta quantitat, 272.323 tindran com a destinació ajudes dels diferents programes de l’àrea de Benestar Social, principalment renda municipal i pagament de lloguers i subministraments bàsics per a famílies en situació de vulnerabilitat.


Altres 46.000 euros del fons es destinaran a les entitats del tercer sector que actuen a Paiporta, és a dir Creu Roja i Caritas.


A més dels diners del fons de cooperació de la Diputació, també es destinaran 76.000 euros de l’àrea de Cultura, en concret, de la partida de Festes, que varen quedar suspeses setmanes enrere, i de les subvencions d’agrupacions festeres com els Moros i Cristians (20.000 euros) i els Festers del Gos (2.000 euros).


Per últim, també es destinaran a ajudes socials 20.000 euros procedents de la Regidoria d’Educació, en concret, de la partida de reparació i manteniment d’edificis i altres conceptes.


Modificació sense precedents
La transferència de quasi 460.000 euros des de diferents partides a Benestar Social no té precedents en la història recent de Paiporta, i evidencia la sensibilitat del govern i la corporació municipal en el seu conjunt per a fer front a les conseqüències de l’alerta sanitària i l’aturada de l’activitat econòmica que, a poc a poc i en el procés de desescalda, es confia en començar a recuperar.


“Des del primer dia prevéiem que les necessitats de Benestar Social anaven a ser grans, i la realitat ens ho ha confirmat”, ha explicat l’alcaldessa, Isabel Martín, que ha afegit que “el compromís del govern amb les persones en situació de vulnerabilitat és ferm i destinarem tots els recursos necessaris a ajudar-les”.


El regidor de Benestar Social, Rafa Gadea, ha agraït “el suport de totes les forces polítiques de la corporació a la proposta del govern” i ha desvetlat com “ja s’han destinat més de 360.000 euros a ajudes des que es va declarar l’alerta sanitària”. Gadea ha avançat que “el personal de l’àrea es manté atent per a detectar les necessitats de la ciutadania i reaccionar per a dotar dels recursos necessaris les partides d’ajudes a l’emergència social”.


Per la seua banda, la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat, ha tornat ha recordar que atendre les conseqüències de la Covid-19 "va més enllà dels colors polítics. A l'Ajuntament totes les àrees treballem a una com a institució municipal. Ara el que toca és fer un esforç i destinar tots els recursos necessaris a atendre l'emergència i a les famílies que més ho necessiten". Albalat ha aprofitat per a tornar a agrair "la comprensió i col•laboració de les associacions festeres que han renunciat voluntàriament a les seues subvencions".

 

Informa Nou Horta. Paiporta

L'Ajuntament de Torrent ha aprovat aquesta setmana el projecte de 'Millora de les instal·lacions esportives Sant Gregori'; unes actuacions per a adequar dos camps d'entrenament de futbol 5 que se situaran en dos espais que hi ha al costat de les graderies del camp 1. Per això, s'executaran diferents treballs per a reparar i millorar els elements existents sense afectar cap element significatiu i fonamental de l'edifici, estructural o de les instal·lacions. "Amb aquesta proposta ampliarem la capacitat i l'oferta d'activitats de les instal·lacions del Sant Gregori en dues zones que actualment estan en desús", ha assenyalat la regidora d'Esports, Susi Ferrer.

 

El projecte està emmarcat en el programa "Estalviar per a invertir" del fons d'Inversions Financerament Sostenibles (IFS), pertanyent al superàvit amb el qual el consistori va tancar l'exercici de 2019. Amb un pressupost de 63.222'50 euros es demolirà i retirarà el clos actual, reposant-lo per un metàl·lic i reparant els revestiments; es pavimentaran algunes zones amb formigó imprés; i es retirarà la gespa existent en les pistes de joc per a col·locar un nou. Finalment, s'instal·laran xarxes per a evitar l'eixida de pilotes a l'exterior i es dotarà de la corresponent instal·lació lumínica.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Amb la passada a la fase 2 de la desescalada, dilluns que ve 1 de juny l'Ajuntament de Mislata iniciarà la reobertura de les instal·lacions esportives municipals a l'aire lliure. Les pistes d'atletisme, pàdel i tennis, seran les primeres a tornar a rebre a esportistes després de dos mesos i mig tancades al públic per la crisi sanitària.

 

Per a l'obertura d'estes instal·lacions, situades en el complex esportiu de la Canaleta, des de la regidoria d'Esports s'ha preparat un rigorós protocol d'actuació i ús per a garantir la seguretat i la salut dels usuaris i usuàries. A més de limitar l'aforament, entre les mesures adoptades destaquen: la reserva de les pistes mitjançant cita prèvia; l'establiment en el complex d'un recorregut d'entrada i eixida degudament diferenciat i senyalitzat per a evitar encreuaments; l'obligatorietat de neteja i desinfecció de mans i sabates, així com de tot el material i l'equipament personal d'entrenament; o portar mascareta per a accedir, desplaçar-se i eixir de la instal·lació esportiva, podent-se llevar per a la pràctica esportiva.

 

Segons afirma el regidor d'Esports, Toni Arenas, “a poc a poc intentarem que l'activitat esportiva a Mislata torne als nostres espais i instal·lacions amb totes les garanties de seguretat. Des del Consistori hem posat totes les mesures per a garantir la salut dels nostres veïns i veïnes, però el bon funcionament de les instal·lacions esportives segons estes noves normes dependrà en gran manera de la responsabilitat dels propis usuaris i usuàries”.

 

L'horari d'obertura de les instal·lacions esportives municipals serà de dilluns a diumenge de 8.30 a 13.30 hores i de 17.00 a 22.00 hores. A més, per a garantir una major utilització de les instal·lacions pels usuaris, es limitarà el temps de reserva a una hora, procedint-se a la neteja i desinfecció de les instal·lacions entre torns segons marca la normativa.

 

Des de la regidoria d'Esports, continuen treballant en els protocols de les altres instal·lacions esportives, tant a l'aire lliure com les interiors dels diferents pavellons, que s'aniran reobrint conforme vaja evolucionant la desescalada en el municipi, així com també en l'obertura de la piscina municipal per a aquest estiu.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Torrent es protegix del mosquit tigre

Divendres, 29 Mai 2020 16:10

Amb l'arribada de l'estiu i l'increment de les temperatures, l'Ajuntament de Torrent va posar en marxa durant el mes d'abril una campanya per a combatre el mosquit tigre, a més de plagues de paneroles i rosegadors. D'aquesta manera, ja s'han cobert la majoria de les àrees de la ciutat amb diferents accions de desinsectació i de tractament.

 

Per a aquestes tasques s'ha confeccionat un mapa de tot el terme, que es dividix en 11 zones, de les quals ja han sigut tractades 9 d'elles i només falten per completar el polígon Mas del Jutge i El Vedat. Durant aquests dies s'està procedint en El Vedat, acabant el dilluns 1 de juny. Quant a l'última zona a executar, la del polígon industrial, les actuacions començaran el dia 6 i acabaran el 15 de juny, quedant protegit del mosquit tigre tot el terme municipal.

 

Els operaris estan treballant, sobretot, en les zones humides com a pluvials, zones inundables o embornals, llocs que poden convertir-se en focus per al mosquit tigre. Igualment, durant aquests dies s'ha actuat en l'Hort de Trénor, ja que està previst que la setmana que ve torne a reobrir el seu accés al públic.

 

D'altra banda, des d'Aigües de l'Horta s'està combatent contra les paneroles a través de treballs en la xarxa de clavegueram del nucli urbà amb tasques de desinsectació.

 

La campanya contra el mosquit tigre es completa amb els controls preventius de control dels focus, que es realitzen de manera quinzenal durant tot l'any en la xarxa de sanejament públic i altres canalitzacions.

 

Informa Nou Horta. Torrent

L'Ajuntament de Paterna ha adjudicat ja les obres d'urbanització de l'àrea d'aparcament adjacent al carrer Ramón Ramia Querol, que permetrà l'habilitació de més de 100 noves places d'aparcament enfront de l'entorn BIC de la Torre i les coves.

 

El nou aparcament, les obres d'execució del qual començaran aquest pròxim mes de juny, comprén les parcel·les de titularitat pública situades entre els carrers Ramón Ramia Querol, Viver, Maestro Serrano i Trinquet i s'estén sobre una superfície aproximada de 8.886,73 m².

 

Amb la urbanització d'aquests solars, l'Equip de Govern socialista, a més de crear noves places d'aparcament pretén millorar la imatge d'aquesta zona situada en un entorn de gran valor històric conformant així un espai públic cuidat i millorat.

 

A més, aquesta actuació també porta aparellada la instal·lació d'una xarxa de recollida d'aigües pluvials i sanejament per a resoldre els problemes d'embassades que es produïxen allí quan plou i altres instal·lacions urbanes com a enllumenat i instal·lació elèctrica.

 

Informa Nou Horta. Paterna

El Ple del mes de maig de l'Ajuntament de Catarroja ha aprovat per unanimitat la segona part de l'ambiciós pla de recuperació social i econòmica del municipi, el Reactiva Catarroja. Es tracta d'un important paquet d'inversions públiques que ascendirà a més de 4,5 milions d'euros. Una sèrie d'infraestructures necessàries per a la població de Catarroja i de les quals s'estava previst executar durant la present legislatura.

 

“Estem parlant de projectes que aquest equip de govern treballa anys arrere, així com un llistat d'infraestructures que aquest poble necessita per al seu futur més immediat. El que pretenem amb el Pla Reactiva Catarroja és avançar el més que puguem dins de les nostres possibilitats”, explica Juan Carlos Martínez, regidor d'Hisenda. “A més, podem sentir-nos orgullosos d'una gestió responsable, ja que totes aquestes inversions, a més de les ajudes socials, i de l'opció que s'haja ajornat el pagament d'impostos als veïns i veïnes durant aquests mesos d'estat d'alarma, la podem realitzar sense necessitat que el govern haja d'alliberar ni un euro dels més de 2 milions de superàvit que aconseguirem en l'anterior exercici”, conclou Martínez.

 

Entre els projectes que es posaran en marxa amb aquest Pla Reactiva cal destacar la Casa de la Joventut en la seua ubicació de l'Avinguda Diputació, el nou Espai Barraques, que es convertirà en un modern centre multiusos perquè la ciutadania puga desenvolupar les seues activitats de manera presencial, la necessària remodelació de la Casa de la Cultura per a un millor aprofitament dels recursos que pot oferir o actuacions urbanístiques com al Parc dels Barraques, a l'entorn del carrer Paluzié, així com instal·lacions esportives i municipals.

 

Aquesta segona part del Pla Reactiva Catarroja es completa amb inversions i ajudes a pimes, micropymes i autònoms, així com una nova injecció econòmica per a serveis socials, que s'uneix a les que ja es van realitzar en la primera part d'aquest pla, aprovat en ple extraordinari. En total, l'Ajuntament de Catarroja destinarà 7,5 milions d'euros per a reactivar l'economia local i ajudar a les famílies que més ho necessiten, una de les inversions més importants de la democràcia en un exercici i que es considera com l'aposta de l'administració per la recuperació econòmica, així com la demostració d'una gran faena de gestió econòmica els últims anys.

 

Per últim, segons Martí Raga, regidor d’Urbanisme, “els 31 projectes d'inversió que presentem són una declaració de principis que busquen fer de Catarroja una ciutat més sostenible en tots els sentits, guanyant espai per a les persones i millorant el manteniment de les instal·lacions municipals. I, sobretot, planificant la Catarroja del futur amb molts plans a executar en les pròxcms anys, com ara la modificació del PGOU i tractant d'arribar a tots els barris”. A més, “l'objectiu d'aquest pla d'inversions es reactivar l'economia i que siga tan local com es puga, una economia de proximitat que beneficie les empreses del territorio”, conclou Raga.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

L’Ajuntament d’Alfafar ha aprovat per unanimitat en el ple la bonificació de la taxa de terrasses durant un any natural a partir de la seua publicació en el BOP. Aquesta mesura busca ajudar al sector de l’hostaleria en la crisi provocada per la Covid-19.

 

A més de la bonificació de l’any natural, el ple va aprovar l’abonament de la part de la taxa corresponent als mesos transcorreguts en Estat d’Alarma en els quals no s’ha pogut fer ús dels espais públics. Així, aquells que ja hagueren pagat la taxa corresponent rebran la part proporcional a aquests mesos.

 

Com a mesura de suport a l’hostaleria i amb la intenció de reforçar el consum en la localitat, l’Ajuntament d’Alfafar procedirà a estudiar individualment cada cas per a analitzar la possibilitat d’ampliar l’espai autoritzat l’any anterior. Així s’intentarà, en els casos que siga possible, augmentar la zona autoritzada per a distribuir la totalitat de les taules mantenint la distància de seguretat entre elles.

 

L’Ajuntament d’Alfafar considera imprescindible donar suport a les persones autònomes i comerciants de la localitat i amb això impulsar el comerç i ocupabilitat en el municipi. La prioritat és la ciutadania d’Alfafar i des de l’Ajuntament es continuarà treballant per a reduir els efectes d’aquesta crisi el màxim possible i afavorir la volta a la normalitat.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Turís reobri les portes del cementeri municipal amb totes les mesures de prevenció necessàries i amb un horari especial, ja que des de dimecres passat estarà accessible cada dia fins al diumenge. Els horaris són de 17.00 a 20.00 fins al divendres mentre que el dissabte obrirà tant al matí com a la vesprada.


El diumenge l'horari serà l'habitual de 8.00 a 14.00.


Amb esta mesura "continuem avançant en la desescalada", explica l'alcalde, Eugenio Fortaña. Un procés en el qual s'inclou el retorn del mercat ambulant que se celebra els dimarts i els divendres.


"Anem reobrint a poc a poc i oferint serveis, però sense precipitar-nos, de manera gradual i amb tota la cautela i la prevenció possibles per la seguretat de les persones", explica l'alcalde Eugenio Fortaña.


Destaca "l'especial atenció" amb les persones més vulnerables, ja que durant tot l'estat d'alarma "ha estat actiu el servei de dependència amb l'assistència domiciliària que, amb el canvi de fase, s'ha incrementat. Ara també s'atén les persones usuàries de l'aula respir fins que el centre reòbriga les seues portes".


I en esta línia d'ajudar als més vulnerables, a l'ajuntament es recullen aliments no peribles que es distribueixen entre Càritas parroquial, El Rebost de l'Església Evangèlica i els serveis socials municipals.


Per part seua, el Centre de Formació de Persones Adultes també ha mantingut la seua activitat telemàticament a més d'oferir a domicili les tasques per a les persones que participen en el taller de la memòria.


Fins esta setmana, i amb l'augment del trànsit de persones, en la localitat ha estat vigent la desinfecció a càrrec d'un nombrós grup d'agricultors voluntaris "que es dividien per torns i que acudien fidels a la cita amb la seua maquinària després d'acabar la jornada laboral. A partir d’ara serà la brigada municipal l’encarregada de desinfectar llocs comuns i més transitats com ha vingut fent fins ara amb les urbanitzacions”.


"El voluntariat està sent exemplar i, en este punt, també és d'obligat reconeixement la labor d'un bon nombre de costureres del municipi que han confeccionat desinteressadament més de 6.000 màscares que gràcies al seu esforç hem repartit per totes les cases i comerços del municipi", comenta Fortaña.


Respecte a les terrasses i bars "la gent tenia moltes ganes d'eixir i hem permés ampliar les terrasses perquè puguen oferir un millor servei complint les mesures de seguretat".

 

Informa Nou Horta. Turís

Pàgina 1 de 1641