La FeSP-UGT PV presenta la primera campanya vídeo de lluita contra la discriminació LGTBI

Dijous, 15 Juny 2017 10:40 Escrit per  FeSP-UGT PV Publicat en València Vist 370 vegades

 

La Federació d'Empleades i Empleats dels Serveis Públics del País Valencià (FeSP-UGT PV) ha presentat aquest 15 de juny, la primera campanya vídeo de sensibilització sobre la discriminació del col·lectiu LGTBI en el sector públic. Una campanya innovadora, mai realitzada con anterioritat a Espanya i que cerca com el seu nombre ho indica, ‘Visibilitzar en els Serveis Públics’.

La campanya que pretén sensibilitzar i donar a conèixer la diversitat sexual i les formes en les quals s'ha de lluitar per a eliminar la lgtbifobia dels llocs de treball, i en particular en els Serveis Públics, es compon de tres curts en els quals el públic espectador descobreix tres breus històries de treballadors i treballadores que fan front a una situació de discriminació por la seua orientació sexual @i identitat de gènere.

La campanya s'impulsa des de la Secretaria de Moviments Socials, i segons ha explicat Agustín Gómez, Secretari Intercomarcal de la FsEP-UGT, la qual cosa es pretén es “seguir trencant esquemes” ja que “a pesar que puguem creure que el sector públic està lliure de discriminació i d'homofòbia, la realitat mostra que formem part d'una societat que encara discrimina por raó de diversitat sexual i que rebutja el que no s'habitual o el que no coneix”. 

Les històries es desenvolupen en el sector de l'ensenyament, la sanitat i les forces i cossos de seguretat i emergències, i posen l'accent en l'anomenada homofòbia bàsica, que consisteix ho use constant d'un llenguatge con expressions o acudits que impedeixen la visibilitat de les persones LGTBI i degraden la seua condició personal.

“Les històries i les localitzacions no estan triades a l'atzar ja que hem cercat els col·lectius més vulnerables dins dels Serveis Públics” explica Agustín Gómez, qui ha precisat que “no es pretén assenyalar cap col·lectiu laboral en particular, però sí tracta d'acostar de manera fidel al públic espectador la realitat que en moltes ocasiones supera la ficció”.

“Des de FeSP-UGT PV demanem a les institucions eines per a poder aconseguir una igualtat real a través d'una llei integral LGTBI i protocols d'actuació concrets en tots els àmbits que se sumen al recentment aprovat per a centres educatius, així com el desenvolupament de la també recent llei integral del reconeixement del dret a la identitat i a l'expressió de gènere” ha sentenciat Gómez.

La campanya visible en la pàgina web www.visibilitzar.org i en la App Visibilitzar es compon a més d'una seriós de xarrades i jornades, així com de material didàctic @e informatiu que es distribuirà en centres públics de tota la Comunitat Valenciana.

 

Informa Nou Horta. Valencia

Modificat el Dijous, 15 Juny 2017 13:45

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.