La Fundació d'Investigació de l'Hospital General Universitari de València compleix 20 anys

Dimecres, 17 abril 2019 11:10 Escrit per  Publicat en València Vist 70 vegades

La Fundació d'Investigació de l'Hospital General Universitari (FIHGUV) compleix 20 anys de trajectòria com a centre gestor de la investigació biomèdica del Consorci Hospital General Universitari de València i el seu departament de salut.

 

Amb motiu d'aquesta celebració, la Fundació ha convocat els seus premis 20a Aniversari amb els quals es concediran dos contractes per a la realització de dues beques post-formació especialitzada per al desenvolupament d'un projecte d'investigació a l'empara d'un grup d'investigació consolidat i de contrastada capacitat científica.

 

En el 20a aniversari, celebrat avui en la sala d'actes de l'hospital, la diputada de l'àrea de Benestar Social i presidenta del patronat de la Fundació, Mercedes Berenguer ha volgut felicitar el treball que desenvolupen diàriament els investigadors en favor de la salut dels ciutadans.

 

Durant aquestes dues dècades, la Fundació ha gestionat més de 600 projectes d'investigació, 1.200 assajos clínics i estudis observacionals i aproximadament 3.800 articles científics.

 

El 19 d'abril de 1999 es va constituir el que és avui la Fundació d'Investigació de l'Hospital General de València, encara que llavors funcionava com a Unitat de Docència i Investigació de l'Hospital General, actuant com un servei més de l'hospital.

 

En 2005 es converteix en fundació d'investigació com a tal, i a partir d'aqueix any fins a 2007 es duen a terme les obres d'adequació i reformes per a situar-la en la 4 planta del pavelló B de l'Hospital General de València, construint-se un animalario i les actuals sales blanques.

 

“En l'actualitat la FIHGUV compta amb una completa infraestructura per a gestionar la investigació dels 36 grups d'investigació que té aquest hospital, quatre dels quals disposen de laboratoris propis en les instal·lacions de la Fundació”, ha assenyalat Raquel Gálvez, gerent de la FIHGUV

 

“És també una fundació involucrada en innovació, un exemple d'això és la gestió de la línia d'investigació dedicada a la cirurgia robòtica que, amb el finançament de l'Agència Valenciana de la Innovació, es desenvolupa en aquest hospital”, ha afegit.

 

D'altra banda, com a fundació compromesa amb la igualtat, en aquest últim any s'ha elaborat i aprovat l'I Pla d'igualtat de la FIHGUV, amb un cronograma d'actuacions a favor de la no discriminació per raó de gènere i de la igualtat d'oportunitats.

 

En l'acte de celebració, els caps dels quatre principals laboratoris de la Fundació han intervingut per a presentar les seues principals línies d'investigació. Així, Carlos Camps, cap del laboratori d'Oncologia Molecular; Empar Lurbe, cap del laboratori de Pediatria, Goitzane Marcaida, directora científica del Biobanco i Juan Gilabert, cap del laboratori de Biomarcadors en Reproducció, Ginecologia i Obstetrícia han sigut els encarregats d'oferir les diferents ponències de l'acte. 

 

 

Informa Nou Horta. Valencia

Modificat el Dimecres, 17 abril 2019 11:12

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.