La Policia Nacional allibera a huit víctimes transsexuals de tràfic prostituïdes en pisos de cites repartits per tota Espanya

Dimecres, 26 Juny 2019 11:18 Escrit per  Publicat en València Vist 72 vegades

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada, presumptament, a explotar sexualment a transsexuals en pisos de cites repartits per tota Espanya. Les víctimes eren originàries de Veneçuela i Colòmbia, i eren captades amb falses promeses d'obtenir grans beneficis econòmics. Una vegada a Espanya eren allotjades en el pis assignat, se'ls retirava el passaport i eren controlades 24 hores al dia amb la finalitat d'evitar la fugida. Han sigut detingudes sis persones, tres a Madrid i tres a Barcelona, ingressant dues d'elles a la presó provisional.

 

Captaven transsexuals que exerciren la prostitució

La investigació es va iniciar en 2018 després de les denúncies presentades a Madrid i València de dues transsexuals víctimes de tràfic d'éssers humans. Una vegada contrastada la informació, els agents van poder identificar als integrants del grup criminal dedicada al tràfic de transsexuals perquè exerciren la prostitució en pisos repartits per tota Espanya, sent la seua base d'operacions Madrid i Barcelona.

 

El líder de l'organització, un transsexual veneçolà assentat a Espanya, es dedicava a captar a altres transsexuals en situació de vulnerabilitat i precarietat econòmica al seu país d'origen. Per a això se servia d'altres víctimes traficades anteriorment els qui, coaccionades per l'organització, convencien a les noves perquè acceptaren el treball.

 

Per a travessar la frontera espanyola sense sospites preparaven suposats viatges turístics, fent lliurament a les víctimes de bitllets d'avió d'anada i volta,  reserva d'hotel, segur de viatge i diners en efectiu suficient per a justificar el viatge. Els diners en efectiu era enviat per les víctimes explotades a Espanya a les noves, amb la finalitat d'ocultar la identitat dels membres de l'entramat criminal. Tot això era finançat per la líder de l'organització.

 

Una vegada situades en els pisos de cites, els retiraven els diners en efectiu i el passaport i els informaven de les vertaderes condicions en les quals anaven a exercir la prostitució. Les víctimes havien d'estar disponibles tots els dies de la setmana durant les 24 hores del dia i eren obligades a consumir drogues amb els clients. Havien de pagar el lloguer de l'habitació, els anuncis en Internet i resta de despeses de manutenció contraient un deute amb l'organització de 10.000 a 15.000 euros per haver-les portat a Espanya.

 

Inicialment les víctimes eren enviades a pisos de cites a Madrid i Barcelona fins que saldaven part del deute i mostraven obediència. Una vegada que eren submises i manipulables, eren desplaçades a altres pisos de cites itinerants repartits pel territori espanyol per a abastar major clientela, sent controlades en tot moment mitjançant vídeo anomenades i amenaces telefòniques.

 

La investigació ha finalitzat amb tres entrades i registres, una en un pis de Madrid on s'ha detingut al líder de l'organització al costat de dos integrants, i dos a Barcelona on s'han detingut a tres persones. Dos dels detinguts es troben a la presó provisional.

 

En total s'ha confiscat 2.300 euros i 400 dòlars americans, diversos dispositius telefònics i un ordinador portàtil, un passaport d'una de les víctimes i xicotetes quantitats de drogues de cocaïna, marihuana i popper.

 

 

Informa Nou Horta. Valencia

Modificat el Dimecres, 26 Juny 2019 11:24

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.