Bartolomé Nofuentes tanca la seua etapa al capdavant de Projectes Europeus

Dilluns, 15 Juliol 2019 11:10 Escrit per  Publicat en València Vist 97 vegades

L'àrea de Projectes Europeus de la Diputació de València tanca la seua etapa amb el diputat provincial Bartolomé Nofuentes al capdavant amb l'aprovació de dos nous projectes, la iniciativa mediambiental REMES i l'Erasmus+ 'Trasnformación digital europea', centrat en l'ocupabilitat juvenil.

 

Es posa així fi a una etapa en la qual s'han desenvolupat més d'una trentena de projectes centrats especialment en els àmbits social, cultural, tecnològic i mediambiental.

 

En paraules de Nofuentes, "aquests anys han sigut d'intens treball, posant en marxa una àrea que ha permès gestionar més de 100 milions d'euros i participar en més de 30 projectes europeus. Hem acostat Europa a tota la ciutadania de la província de València, però també hem exportat el nostre talent, amb iniciatives innovadores que necessitaven un espai per a desenvolupar-se". 

 

 El fins ara diputat de Projectes Europeus també va destacar el gran valor de totes aquestes iniciatives, "amb les quals hem encapçalat la lluita per la sostenibilitat, la inclusió social i la inserció laboral, especialment, mentre recolzàvem a emprenedores i emprenedors, a startups, als municipis, perquè pogueren desenvolupar les seues innovadores idees".

 

"Hem sigut una institució pionera, demostrant que tenim la capacitat per a gestionar fons i projectes europeus, a més de ser el nexe perfecte amb els municipis i la ciutadania, coneixedors de les seues necessitats i de les seues potencialitats", va concloure.

 

Els projectes

REMES és l'acrònim del projecte per la gestió del Risc d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle en incendis forestals, l'objectiu principal dels quals és el desenvolupament de directrius de plans de prevenció, gestió i actuació enfront de riscos d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle provinents de grans reservoris de carboni en vegetació i sòls degudes als incendis forestals sobre ecosistemes forestals vulnerables (EFV) de l'àrea SUDOE.

 

El projecte està conformat per set membres més, a més de la institució valenciana, l'Associació de Municipis forestals de la Comunitat Valenciana, la Universitat Politècnica de València, el CSIC-CIDE, l'Institut Nacional d'Investigació i Tecnologia Agrària Alimentària, el municipi de Loulé (Portugal), l'Institut Superior d'Agronomia de Portugal i el 'Institut national de l'information geographique et forestiere' de França.

 

Quant a la iniciativa 'transformació digital europea', la Diputació lidera un consorci de 21 centres educatius de tota la província, la institució valenciana cerca amb aquest projecte europeu, emmarcat dins de l'Erasmus +, el fomentar el desenvolupament econòmic, social i cultural a través de la mobilitat professional de la joventut valenciana a nivell europeu. Així, la iniciativa estableix la realització de pràctiques professionals de qualitat de tres mesos de duració en empreses europees en ciutats d'Àustria, Bèlgica, Txèquia, Irlanda, Itàlia, Malta, Polònia, Portugal i Regne Unit per als i les estudiants dels centres participants.

 

En concret, es pretén incrementar els nivells d'ocupabilitat d'aquells i aquelles estudiants o acabats de titular i titulades de 18 i 35 anys d'especialitats de formació professional relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

 

 

Informa Nou Horta. Valencia

Modificat el Dilluns, 15 Juliol 2019 11:14

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.