Prop de 200 efectius de la Diputació de València segueixen mobilitzats en els municipis afectats per la gota freda

Dimarts, 17 Setembre 2019 11:13 Escrit per  Publicat en València Vist 31 vegades

 

Prop de 200 efectius d'Emergències de la Diputació de València continuen aquest dilluns els treballs d'acovardisca d'aigua i neteja de barrancs, calçades i espais públics, després de l'episodi de fortes pluges que es va iniciar dijous passat i que a la província ha afectat principalment municipis de la Costanera i la Vall d'Albaida. Operaris del Consorci Provincial de Bombers, Divalterra i l'àrea de Carreteres segueixen a la disposició dels municipis afectats per la gota freda.  

 

Aquest dilluns, cinc brigades de Divalterra romanen a Moixent per a contribuir a retornar la normalitat al nucli urbà i el poblat iber de la Bastida dels Alcusses. En concret, els brigadistes d'Anna i l'Olleria retiren arbres caiguts que impedeixen l'accés al poblat, mentre que els efectius de Benigànim acovardeix aigua del safareig municipal, i els de Vallada i Moixent se centren en el Parc dels Ortitxols, en ple nucli urbà.

 

Des de dijous passat, més d'una trentena d'efectius de Divalterra, entre brigadistes, coordinadors i personal tècnic de control, han participat en treballs com la retirada de rebles per a facilitar el pas dels veïns atrapats en cases i xalets i neteja del fang en la zona de barrancs per a facilitar el trànsit de vehicles. A més de les cinc brigades esmentades, també la d'Estubeny ha col·laborat en aquestes tasques d'acovardisca d'aigua en baixos i naus industrials i de neteja de calçades i camins d'accés a espais públics. 

 

 

Reforç de bombers

Després de l'avís de fortes pluges llançat per Aemet, el Consorci Provincial de Bombers de València va activar des del dijous un dispositiu especial de reforç de personal operatiu en totes les zones. Així, el centenar de bombers de guàrdia que diàriament cobreix tota la província es va reforçar amb 2 bombers addicionals en cadascun dels 6 parcs principals. També va haver-hi un oficial més de guàrdia localitzable i un cap de sector localitzable. En total 14 efectius més per dia.

 

Aquest dilluns, els bombers del Parc d'Ontinyent continuen amb serveis d'acovardisca d'aigua, uns treballs que realitzen des del dijous i que només en la capital de la Vall d'Albaida van concentrar bona part dels rescats de persones i animals, evacuació de veïns dels seus habitatges i retirada d'arbres, rebles i persianes. En total, més de 50 serveis relacionats amb els efectes de la Dana i fins a 40 bombers que han establit la seua base d'operacions en aquesta comarca de la Vall, una de les més afectades per les pluges. 

 

 

Reobertura de carreteres

Quant a l'àrea provincial de Carreteres, un dispositiu de 35 persones i la maquinària oportuna per a restaurar la circulació en condicions òptimes de seguretat, especialment cubes i retroexcavadores, han donat resposta a les situacions d'emergència d'un episodi de pluges que encara avui manté a 5 equips de treball en la demarcació de l'Alcúdia de Crespins.

 

En concret, dos equips amb tres operaris i una cuba de neteja, dues brigades amb tres operaris de Conservació cadascuna i un equip amb tres operaris i una retroexcavadora continuen aquest dilluns les tasques de retirada de despreniments i neteja de carreteres que s'han vingut desenvolupant durant el cap de setmana.

 

A més de la intervenció a les comarques de la Vall d'Albaida i La Costera, en la demarcació de l'Alcúdia, l'àrea de Carreteres ha donat resposta també als danys i corts de circulació provocats pel temporal en les demarcacions d'Alzira i Bunyol. Els operaris de Conservació han procedit a senyalitzar el tall de carreteres i a la seua posterior reobertura en diferents vies d'Alzira, Dosaigües, Millars, Montroi, Bunyol i Alboraig, afectades per inundacions, despreniments i arrossegaments. Els efectius de Carreteres continuen treballant en la neteja de les vies una vegada finalitzat el temporal.

 

El president de la Diputació, Toni Gaspar, i la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, agraeixen a tots els efectius que han participat en aquest dispositiu d'emergència “l'esforç i lliurament durant aquestes complicades jornades de pluges que han assotat tota la província”.  

 

 

Informa Nou Horta. València

Modificat el Dimarts, 17 Setembre 2019 11:21

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.