Arriba a València el concert solidari de música i poesia 'Derecho a soñar'

Dijous, 21 Novembre 2019 11:42 Escrit per  Publicat en València Vist 72 vegades

 

El cartell de 'Derecho a soñar' compta amb els grups de música Mireia Vives i Borja Penalba, Las Hijas de la Cumbia, Herba Negra y Canta Canalla y las voces de los poetas: David Trashumante, Clara Moltó Gisbert y Javier GM. Tots ells col·laboren solidàriament amb el festival sense cobrar per la seua participació.

 

L'obertura de portes serà a les 11:30 h del diumenge 24 de novembre, desenvolupant-se els concerts i actuacions poètiques des de les 12:00 hi fins a les 14:00 h., gaudint de les veus de tots aquests artistes que donen el seu treball d'aquest dia, així com la sala 16 Tones i les associacions Moving tiquets i Tràfic de sons que conjuntament han ajudat a gestionar el festival de manera altruista.

 

Els 10 euros de l'entrada aniran íntegres a proporcionar calor en aquest hivern a famílies que viuen amuntegades en tendes de campanyes a l'illa grega de Chios. Amor i dignitat per a sobrevaler les dures temperatures i la indiferència dels governs. Com bé assenyala Lorena Navarro, activista independent en Ballona Matata i responsable de l'organització del Festival: "Hi ha moltíssima necessitat de portar calor a aquestes persones que passen un fred atroç, tant de fred que emmalalteixen i moren, en ple segle XXI a Europa, fent que la situació que estan vivint siga absolutament inadmissible."

 

La recaptació total del festival anirà destinada a Balloona Matata organització d'activistes independents que per cinqué hivern consecutiu ajuden a famílies que fugen de les guerres i greus vulneracions de drets humans i que arriben al campament de persones refugiades, a les portes d'Europa, on són recloses durant mesos a l'espera dels seus papers o tan si més no una contestació, tal com ens assenyala Navarro: "La situació actual és crítica per a milers i milers de persones refugiades, demanant asil, tancades a Grècia, a les quals no deixen sortir ni per a reunir-se amb les seues famílies fora, en altres països d'Europa, vivint en unes condicions pèssimes, sofrint la vulneració de pràcticament tots els drets humans, donant lloc al fet que més que camps de refugiats, per a mi siguen camps de concentració."

 

Ara mateix en el camp on treballa Balloona Matata, en el camp de refugiats de Vial a l'illa de Chios, hi ha quasi 7.000 persones en un camp de refugiats que va ser dissenyat per a 1.000. Cada dia arriben al voltant de 20 a 30 persones més en barques a l'illa, i el seu número continua augmentant. Els habitatges del camp són tendes de campanya, com les de càmping a l'estiu, les quals no estan preparades per a les condicions climatològiques de fred i neu de l'hivern, de manera que quan plou se'ls cala tot, sense que hi haja un lloc ferm on posar la botiga, ja que tot és fang i entre l'amuntegament i les escombraries, no es compleixen les mínimes condicions de dignitat humana, ni tan sols espai sec per a dormir.

 

Amb els fons que es recapten es comprarà en terreny tota una sèrie de productes per a cobrir necessitats bàsiques que haurien de proveir-se institucionalment, però no es fa, de manera que Dret a Somiar compleix un paper fonamental per a garantir les condicions de vida de les persones refugiades i lluitar contra el fred de l'hivern. Aquesta és l'última raó de ser del festival, tal com destaca Navarro: "El nostre objectiu és aconseguir els majors ingressos possibles i per a això a més de l'entrada física és possible col·laborar amb una fila zero, i aconseguir d'aquesta forma tot el que puguem, per a portar mantes, roba polar, fusta per a cremar, plàstics impermeabilitzants, perquè puguen cobrir les botigues i no se'ls mullen les poques coses personals amb les quals van sortir de la guerra. És el fred i tot aquest factor emocional. Aquest festival és per a portar-los calor humana i físic, per a dir-los que ens importen, que les veiem, ens mirem i us enviem amor, calor humana i calor física. Esperem portar molta pau i molt amor a totes aquestes persones."

 

Modificat el Dijous, 21 Novembre 2019 11:46

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.