InicioUncategorizedActivitats de Nadal a Manises 

Activitats de Nadal a Manises 

Les Regidories de Festes, Joventut i Cultura de l’Ajuntament de Manises han organitzat diverses activitats que tindran lloc durant les festes nadalenques, és a dir, des del 26 de desembre de 2015 fins al 5 de gener de 2016.

L’Ajuntament de Manises en estes festes ha volgut d’una banda mantindre unes campanyes ja tradicionals en el nostre municipi: la carta de Reis, el cartell de Reis i la Cavalcada de Reis. D»altra donar un pas endavant promovent activitats que que facen somiar i gaudir d’estes festes als nostres menuts i que a més ajuden en estos dies de vacances escolars a pares i mares, perquè els seus fills estiguen alhora entretesos i passant-s’ho molt bé.

Com ja és tradicional, s’ha editat la carta de Reis, amb dibuixos d’alguns joguets amb el nom en valencià, perquè els menuts demanen els seus regals als Reis d’Orient en valencià. Es repartix en les escoletes infantils i en els col·legis de primària, fins a 3r inclusivament, però enguany s’ha repartit també en els comerços participants en el projecte de Nadal al Carrer que va tindre lloc el passat dia 12 de desembre al  llarg de l’eix comercial de Masia la Cova de Manises.

Quant a les activitats que es promouen en estos dies dins de la campanya NADAL INFANTIL 2015-16, d’una banda està previst fer dos dies de cinema en valencià gratuït amb la projecció de  Dragon Ball durant el 26 i 27 de desembre a les 18 hores a l’auditori Germanies.

D’altra banda, aquest any com a novetat s’ha organitzat una escola de Nadal a la qual podran assistir xiquets i xiquetes des dels 6 als 11 anys durant els dies 28, 29 i 30 de desembre de 2015; 4 i 5 de gener de 2016, de 9:30 a 13:30. El preu de l’escola pot variar segons la modalitat triada des de 7,60 € fins a 19 €. Per obtenir més informació i realitzar les inscripcions s’ha d’acudir al CEMAJ (C/Francisco  Valldecabres, 1. Tel. 961 299 750).

També es realitzaran tallers amb el carter reial i els patges reials per a xiquets i xiquetes de 3 a 6 anys els dies 4 i 5 de gener de 2016, de 9:30 a 13 hores, en la jaima del claustre de la Casa de Cultura. Els tallers previstos seran: pintura de la carta de Reis, pintacares, globusflèxia, xapes personalitzades i manualitats per a decorar. A més, tots els menuts tindran la possibilitat de fer-se una foto amb els patges i carter reial, en la jaima que hi haurà al Claustre de la Casa de Cultura el dia 4 de gener, de 12 a 13:30, després del Taller de Pintacares.  

El dia 5 de gener a les 11.00 hores del matí al Claustre de la Casa de Cultura tindrà lloc un Contacontes i per la vesprada a les 18:00 hores començarà la cavalcada de Reis que farà un recorregut per tot el poble i finalitzarà a la Plaça Rafael Atard on el Reis d’Orient seran rebuts per les autoritats i tots els menuts podran fer-se una foto amb els Reis.

L’Ajuntament de Manises per recuperar les nostres tradicions en estes festes repartirà en els centres docents i en els comerços participants en la campanya de NADAL AL CARRER, el CD que ha editat la Diputació de València de Cançons populars del Nadal valencià: Done’m l’asguilando. Aquest treball té una significació doble: donar a conéixer una sèrie de  nadales de tot l’àmbit territorial valencià des del Pinós fins a Vinaròs i fer que sone el valencià als carrers i les botigues dels nostres pobles. 

 

Informa Nou Horta. Manises

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments