InicioUncategorizedJoventut posa en marxa tallers per a fomentar relacions igualitàries entre l'alumnat...

Joventut posa en marxa tallers per a fomentar relacions igualitàries entre l’alumnat de l’IES de Foios

Des de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Foios s’ha posat en marxa el taller d’educació afectivosexual ‘Atenent l’assetjament sexual en les noves tecnologies’, que s’impartirà, del 8 al 25 de març, en un total de 18 grups de 1r i 2n de l’ESO i FP Bàsica de l’IES. El taller, impartit per l’Institut de Sexologia i Psicoteràpia ESPILL, consistirà en tres sessions per cada grup a través de les quals s’oferirà informació, però també es fomentarà la responsabilitat en les relacions i es modificaran actituds.

 

Alguns dels aspectes que s’abordaran durant les sessions són les creences sobre l’abús sexual; pilars per a una relació afectivosexual sana; l’educació en igualtat eliminant estereotips sexuals; els perills de les noves tecnologies en la conformació de la identitat personal i social en l’adolescència; la influència dels mitjans de comunicació, les xarxes socials, la música, etc.; o pautes de prevenció de sexting, grooming o sextorsió.

 

L’objectiu d’aquests tallers no és un altre que aprendre a mantenir relacions igualitàries, desenvolupar habilitats d’autocura, protecció i privacitat, saber identificar els senyals de sextorsió i aprendre a posar límits en les relacions amb els altres, així com ajudar a entendre i interioritzar la sexualitat de forma integrada, on valors com l’afectivitat, el respecte, l’amor i la comunicació són primordials per a una sexualitat sana i lliure de violència.

 

Per al regidor de Joventut, Paco Serrano, «és necessari oferir als joves eines i informació per a evitar abusos i aprendre a relacionar-se des del respecte. Des de l’àrea de Joventut, ens preocupa la prevenció en salut i els estils saludables dels joves. Per això, creiem que l’educació és el millor mitjà perquè els xics i xiques siguen capaces d’assumir responsabilitats i actituds davant els diferents problemes, però també que sàpien posar fre a actituds sexistes que deriven en tipus de maltractament, com l’abús sexual, la violència de gènere o el ciberassetjament».

 

En aquest sentit, Serrano ha agraït a l’institut la seua col·laboració per a dur a terme aquesta iniciativa, que busca «la prevenció mitjançant formació i educació».

 

L’Institut de Sexologia i Psicoteràpia ESPILL és una entitat privada amb vocació social que, des de 1983, ve desenvolupant la seua tasca professional en l’àmbit de la psicologia i la sexologia. L’Institut realitza labors clíniques, educatives i de formació de professionals.

 

Informa Nou Horta. Foios

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments