InicioUncategorizedManises participa a l'Assemblea de presidents europeus de Ciutats de la Ceràmica

Manises participa a l’Assemblea de presidents europeus de Ciutats de la Ceràmica

Recentement, el regidor de Cultura a l’Ajuntament de Manises, Xavier Morant, qui també  és president de la Associació de Ciutats de la Ceràmica (AeCC). ha viatjat a París, on es va celebrar la reunió de l’Assemblea de presidents europeus de Ciutats de la Ceràmica.

La celebració a Paris, tenia com objecte acudir a la presentació de la fira Argilà, que és la fira més important de ceràmica artesana i d’art que se celebra a Europa i a la ciutat d’Aubagne (prop de Marsella – França). En la fira d’enguany que tindrà lloc els dies 4 i 5 d’agost, el país convidat és Espanya, on acudiran ceramistes de totes les ciutats de l’Associació Espanyola i on podrem aportar també gastronomia i actuacions musicals.

La presentació va tindre lloc a la fira ‘Maison Object’ que se celebra a Paris i que és el major referent europeu com a fira de ceràmica d’ús i objectes de decoració per a la casa.

En l’assemblea celebrada durant aquestos dies es va tractar del canvi d’estatuts perquè a més dels socis fundadors com són: Itàlia, França, Romania i Espanya ara han entrat a formar part Alemanya, Polònia, Txèquia i Portugal. També es va proposar la realització d’una activitat al voltant de la ceràmica partint de la iniciativa italiana que ja ve realitzant-se des de fa un parell d’anys sota el nom de  ‘Bon giorno ceramica’ i que ací a Espanya seria ‘Hola ceràmica!’.

Aquest projecte “Hola Ceràmica»  se celebrarà el primer cap de setmana de juny. Aquesta cita serà a nivell europeu  i es realitzaran tallers oberts, exposicions i activitats al voltant de la ceràmica per part  de totes les ciutats agrupades que desitgen participar.

També es va fer el traspàs de la presidència,  que abans estava en mans de Philippe Amy (regidor de cultura d’Aubagne) de la delegació francesa, i que ha passat ara a mans de la delegació italiana i del seu president, el senador, Stefano Collina.

Entre altres temes que es van abordar, es va analitzar l’estat dels diferents projectes europeus en els quals està l’agrupació implicada com són: Interreg Europe, Erasmus + Ka2 i Creative Europe entre altres.

 

Informa Nou Horta. Manises

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments