L'Ajuntament de Sedaví durà a terme el dilluns 30 de maig la desinsectació en diverses dependències municipals. En concret les actuacions es desenvoluparan en el cementeri municipal, amb especial incidència a actuacions relacionades amb mosquits i mosquit tigre, als jardins i parcs infantils i en el poliesportiu, on també es realitzarà un control de mosquits i larves de mosquits.

 

D'altra banda, al llarg d'aquesta setmana s'estan realitzant actuacions als voltants dels centres escolars de la població buscant disminuir la població d'aquesta classe d'insectes.

 

Informa Nou Horta. Sedaví

Nou èxit esportiu de l'escola de futbol municipal d'Esports d'Alcàsser. En aquesta ocasió, el Benjamí A, en el partit que disputaren el passat cap de setmana, va aconseguir véncer a l'equip rival i proclamar-se campió de Lliga. Una victòria que l'equip va celebrar envoltat d'amics i familiars.

 

L'alcaldessa d'Alcàsser, Eva Zamora, ha felicitat l'equip de futbol Benjamí A de la localitat i ha recalcat que «més enllà de la victòria, el veritablement important han sigut els valors de companyonia i treball en equip que han compartit al llarg d'aquesta temporada».

 

Aquest tipus de competicions demostra la pedrera d'esportistes locals que té Alcàsser. Per això, Zamora els ha animat a «continuar fomentant hàbits de vida saludable entre la població més jove» i ha recordat que «des del consistori continuarem treballant braç a braç amb totes les entitats i associacions del municipi per a continuar promocionant el gran treball que realitzen».

 

Informa Nou Horta. Alcàsser

Ahir dimarts va tindre lloc una reunió de l’Ajuntament de Meliana amb les comunitats de propietaris dels edificis que pateixen filtracions d’aigua als soterranis. Filtracions que s’han accentuat després de les últimes pluges torrencials. Concretament, estaven convocades quatre comunitats de la zona nord-est del nucli urbà, una de les zones més sensibles del municipi a les fluctuacions de les aigües subterrànies.


Com explica l’alcalde, Josep Riera: “portem des de març de l’any passat analitzant la situació amb diferents estudis i comprovacions tècniques per a delimitar l’abast del problema i, per part de l’Ajuntament, s’han realitzat dos informes de conclusions, un en maig del 2021 i l’altre en maig d’enguany”. Les conclusions dels informes, els únics que consten a l’Ajuntament, ja que per part de les comunitats afectades, si se n’han fet, no s’han presentat a l’Ajuntament, es constata que la causa principal és un nivell freàtic molt alt juntament amb problemes d’estanquitat i d’impermeabilització dels edificis. A més, el segon informe conclou que pot haver una aportació d’aigua afegida per alguna fuga en l’entrada de la séquia de Montcada a Meliana des del terme de Foios.


Per a situar el problema en la reunió amb el veïnat afectat, el responsable municipal indica: “el personal de l’àrea d’Urbanisme municipal; juntament amb Global Omnium, l’empresa concessionària de la xarxa d’aigua potable i del sanejament; i l’empresa Sigma, especialitzada en estudis geotècnics, van anar explicant totes les actuacions realitzades, que s’han reforçat amb la ubicació de tres punts fixos de mesurament del nivell freàtic”. Més o menys, en aquesta zona sensible s’ha traçat una línia de mesurament d’oest a est del nucli urbà en el sentit dels corrents d’aigua. Un punt en la confluència de les avingudes de la Senyera i Constitució, un altre entre Constitució i Rei en Jaume i, l’últim, entre els carrers Furs i Via Augusta. També es va comptar amb la presència de Vicent Ferrer, llaurador de la partida de l’Ermita i gran coneixedor del comportament de les aigües a la zona, que en va fer una breu explicació.


Així, després de les conclusions, continua Riera: “en maig s’ha dictat una resolució d’Alcaldia en què es requereix a les comunitats de propietaris perquè adopten les mesures correctores necessàries per a evitar les filtracions als garatges i, alhora, a la séquia de Montcada perquè revise, i si és el cas, repare la seua canalització d’entrada a Meliana”. Atesa l’afecció continuada i les despeses importants a què hauran de fer enfront de les comunitats, l’Ajuntament aprovarà en el ple ordinari de dijous una línia extraordinària de subvencions per als edificis més afectats amb una dotació inicial de 40.000 €.


Finalment, conclou l’alcalde: “de les intervencions del públic assistent es va traslladar de nou la preocupació que les possibles pèrdues de la séquia de Montcada estiguen agreujant la situació, la necessitat de posar més punts de mesurament del nivell freàtic per a delimitar millor les zones d’afecció i la possibilitat de rebaixar d’alguna manera el nivell de l’embossament d’aigua”. L’Ajuntament de Meliana es va comprometre a continuar treballant en tots aquests aspectes.

 

Informa Nou Horta. Meliana

La plaça Major de Paiporta acollirà el pròxim 11 de juny la primera edició de la Trobada Animalista de Paiporta, organitzada per les regidories d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, i Joventut. La matinal comptarà amb una trobada d’associacions protectores d’animals, a més de tallers infantils i familiars, animacions i el concert del grup de rap Sociologia Animal.


L’esdeveniment està enfocat a la conscienciació i la sensibilització sobre la necessitat de millorar la cura dels animals, especialment, entre xiquetes, xiquets i joves, però també entre les mares i els pares.


Aquesta trobada lúdica i festiva està pensada també per a posar en contacte multitud d’entitats dedicades a la protecció dels drets dels animals, i ajudar a fer arribar el seu missatge a la ciutadania en general.


Així, el dissabte, 11 de juny, des de les 10.30 hores, hi haurà situada a la plaça Major de Paiporta una fira d’entitats, amb la presència de la Societat Protectora d'Animals de Burjassot (SPAB), l'Associació protectora d'animals 'El Rebrot de la Vida', l’Associació Lovecats, l’Associació Protectora de Llebrers 'Galgos 112' i l'Associació La Llar dels Gats.


Aquestes entitats podran informar sobre les seues activitats de protecció dels animals i de vies per a la col·laboració i adopció d’animals abandonats.


A més, per a les xiquetes, xiquets i joves es plantejaran tallers familiars de conscienciació i sensibilització en la millora de les relacions amb els animals, i animacions al voltant d’aquest tema.


La primera edició Trobada Animalista de Paiporta es tancarà amb l’actuació musical del grup de rap valencià Sociologia Animal.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

L'Ajuntament de Paterna ha començat els treballs de millora de les instal·lacions municipals del cementeri i el seu entorn amb l'objectiu d'ampliar la capacitat del cementeri i renovar l'espai d'estacionament de l'exterior.

 

La Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Núria Campos, ha explicat que “aquestes dues iniciatives permeten incrementar la capacitat de les instal·lacions així com millorar l'accessibilitat i augmentar el nombre de places d'aparcament”.

 

Per a això, d'una banda s'estan construint noves unitats de sepultura en el terreny mitjançant la creació de 232 nínxols i 96 columbarios nous.

 

D'altra banda, s'està duent a terme un condicionament del pàrquing mitjançant el reasfaltat de tot el perímetre i la creació d'una zona amb una plataforma única per a vianants i vehicles. S'ampliaran, a més, les places d'aparcament fins a deixar 51 llocs per a cotxes, 5 per a motos, 2 per a vehicles de mobilitat reduïda i un per a automòbils elèctrics.

 

Tal com assenyala Núria Campos “totes dues actuacions van dirigides a fer de les instal·lacions municipals del cementeri i el seu entorn un espai més accessible i urbanísticament més ordenat”.

 

En aquest sentit, la Tinenta Alcalde ha precisat que “l'ampliació de les unitats d'enterrament s'ha dissenyat de tal forma que es respecte el creixement projectat del cementeri”.

 

Informa Nou Horta. Paterna

L'Ajuntament de Catarroja ha obert les inscripcions per a la Escola de Estiu de 2022, que enguany tornarà a oferir una alternativa d'oci a l'alumnat del municipi que així ho requerisca, així com una ajuda a les famílies que necessiten conciliar durant els mesos en què no hi ha col·legi. Per a aquesta edició la matrícula, que ha començat aquest dimecres 25 de maig, es realitzarà de manera telemàtica en la pàgina web municipal, per a les persones que pogueren precisar una ajuda especial, el CIJ, situat en la Plaça Major, oferirà suport per a realitzar la matriculació.


“L'activitat pretén cobrir diferents necessitats, com oferir una oferta d'oci, on els participants puguen desenvolupar les seues habilitats socials, cognitives i psicomotrius. També fer costat a les famílies per a poder conciliar la vida laboral i la familiar quan tanquen els centres docents”, explica Miquel Verdeguer, regidor d'Infància, Adolescència i Joventut. “Des de la regidoria busquem oferir una activitat per a tota la població de Catarroja que ara podrà triar de manera telemàtica el lloc que més s'adapte a les seues circumstàncies d'entre les cinc escoles que estan en aquest servei públic municipal, gràcies a un sistema clar, eficaç i completament en línia”, conclou Verdeguer.


D'aquesta manera, des de les 10 del matí d'aquest 25 de maig, està habilitat en la web la secció en la qual donar-se d'alta en el servei de la Escola d’Estiu. Les famílies podran seleccionar les dates que més els encaixen en els seus plans i també veure les places que queden en cada centre on es presta aquest servei. En el cas de no poder realitzar-lo de manera telemàtica per qualsevol circumstància, des de la regidoria de Joventut s'ofereix el suport del personal del CIJ que col·laborarà en tot moment amb les persones que així ho necessiten.


Com cada any, la Escola de Estiu està dirigida a la infància de la localitat que es trobe cursant Educació Infantil de 2n cicle fins a 6é de Primària o que els progenitors o tutoria legal tinguen el seu lloc de treball a Catarroja. L'activitat tindrà un horari de 9 a 14 hores en tots els centres d'educació infantil i primària públics de la localitat.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

Ahir a la vesprada Ismael Rubio, regidor d'Educació de l'Ajuntament d'Alboraia, al costat de Manuel Andreu, regidor de Cultura, i membres de la Corporació Municipal, van rebre a l'estudiantat alemany que està realitzant un intercanvi al municipi.


Els i les estudiantes d'intercanvi procedeixen del centre Wildermuth Gymnasium, de Tübingen (Alemanya), i estan realitzant una estada a Alboraia fins al 30 de maig, gràcies al programa d'intercanvi amb el Col·legi Santa Maria Marianistes.


Enguany el Col·legi Santa Maria Marianistes celebra la 20a edició del seu programa d'intercanvi, i els seus estudiants van realitzar la seua estada a Alemanya del 8 al 15 de maig. L'acolliment el realitzen les pròpies famílies de l'alumnat, i és una experiència que permet "estrényer llaços entre països europeus, a més de ser enriquidora a nivell lingüístic i personal, fomentant valors com la fraternitat i la solidaritat", com assenyala una de les professores responsables del programa.


L'alumnat visitant, de 15 i 16 anys, també està tenint l'oportunitat de conéixer millor Alboraia, els seus productes i el seu patrimoni. Gràcies a aquest intercanvi es generen connexions i una obertura del municipi a les persones que el vulguen visitar. Des del Col·legi Santa María Marianistas també han volgut agrair el suport de l'Ajuntament d'Alboraia en totes les edicions que s'ha realitzat l'intercanvi.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

El Centre de Formació de Persones Adultes de Paiporta celebra la seua XXIV Setmana Cultural.

 

L’exposició amb els treballs realitzats al llarg de l’any pel seu alumnat, que acull el Museu de la Rajoleria, ha donat el tret d’eixida a les activitats programades per a aquests dies.

 

La inauguració, celebrada aquest dilluns, ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat; la regidora de Cultura, Esther Torrijos, i el regidor d'Educació, Alejandro Sánchez, acompanyats per altres membres de l'equip de govern i la corporació municipal. També han estat presents responsables dels tallers del CFPA i part de les autores i autors de les obres exposades, en companyia del seu professorat.

 

Per a l'alcaldessa, Maribel Albalat "la qualitat dels treballs presentats avala l’aposta que hem fet des d’Educació per potenciar i ampliar aquests tallers. És una gran satisfacció poder acostar a paiportins i paiportines aquestes obres d’art, resultat de l'esforç i el treball realitzat al llarg de tot l’any”.

 

El regidor d’Educació, Alejandro Sánchez, ha valorat molt positivament “poder celebrar enguany en la seua totalitat la Setmana Cultural després de dos anys molt durs de pandèmia. Sense cap dubte aquesta XXIV edició serà molt especial i la recordarem de manera molt significativa”.

 

La mostra, que estarà a disposició del públic al Museu de la Rajoleria fins al pròxim 4 de juny, reflecteix la creativitat i l'evolució tècnica i plàstica de l’alumnat a través de diferents formes d'expressió artística, com és la fotografia, la pintura i el patchwork.

 

La XXIV Setmana Cultural continuarà aquesta vesprada amb una mostra gastronòmica intercultural, amb una degustació de plats típics d’alumnat del Centre procedent d’altres països. La cloenda serà divendres a la nit, amb un sopar i concert que congregarà a alumnat i professorat del Centre.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Pàgina 1 de 2486