L’Ajuntament de Xirivella va acordar en l’últim ple municipal una pujada de la taxa de recollida de residus sòlids urbans per a l’any 2022. L’augment, que va tirar avant amb el vot a favor de PSOE i PODEM i l’abstenció de Compromís, serà de 2,40 euros a l’any per als habitatges i de manera proporcional per a la resta d’establiments i locals del municipi.

 

Amb este increment es cobrirà el cost dels serveis que es posaran en marxa l’any vinent, com la millora en la recollida selectiva orgànica, la renovació dels vehicles recol·lectors, la millora dels serveis de recollides de residus voluminosos i porta a porta de cartó per a comerços, oficines i polígons i la implantació de la recollida de residus plàstics en polígons i en centres públics i col·legis. A més, la taxa s’adapta també a l’increment en els costos de personal per l’augment del Salari Mínim Interprofessional i dels preus dels combustibles.

 

“Millorarem el servei de recollida de residus amb la nova contracta, a més d’adaptar els costos de personal a la pujada del Salari Mínim Interprofessional. Són millores necessàries per a complir amb els criteris de sostenibilitat i cura mediambiental”, argumenta Águeda Ferrandis, regidora d’Hisenda, que sosté que “es tracta d’un increment molt contingut, 2,40 euros anuals. No entenem la demagògia de l’oposició en esta matèria, que reclama ampliar els serveis però a l’hora de fer-ho possible no dona suport a les propostes. Els serveis públics de caràcter permanent no han de finançar-se amb recursos puntuals i això ho sap bé l’oposició malgrat les seues proclames”.

 

Amb les noves modificacions realitzades, el servei municipal de residus urbans a Xirivella per a 2022 tindrà un cost superior als 730.000 euros.

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Del Saló de Plens al saló de casa. Des que en el ja molt llunyà febrer de l'any 2020 se celebrara l'última sessió ordinària del Ple Municipal en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Burjassot, la Corporació Municipal ha celebrat les més de vint sessions plenàries posteriors, entre les ordinàries i les extraordinàries, per via telemàtica. Una conseqüència més de la pandèmia de la COVID 19 que va tancar espais físics per a traslladar molts aspectes de la vida, també de la municipal, a una pantalla connexió a Internet.

 

Però com diu aquest tot arriba i tot passa. I la telemàtica torna a deixar pas a la realitat palpable en el Saló de Plens de Burjassot que, dimarts que ve 26 d'octubre, a les 18h, tornarà a reunir la Corporació Municipal de Burjassot per a celebrar la sessió ordinària del mes d'octubre. A més, i com a novetat notable, durant aquesta etapa d'aturada presencial, el Consistori ha aprofitat per a realitzar una renovació integral del sistema de megafonia del saló. Un nou sistema d'àudio i vídeo que permetrà un millor desenvolupament de les sessions plenàries, tant per a les intervencions dels regidors en la mateixa sala com per a la realització audiovisual i retransmissió en directe de les sessions.

 

“Hem fet una inversió necessària perquè l'antic sistema s'havia quedat obsolet i necessitàvem equip més potent i nou perquè les sessions es puguen desenvolupar de manera òptima i, al temps, amb una major qualitat de cara als ciutadans i ciutadanes que acudisquen a seguir el ple en directe i per a aquells que opten per veure'l en streaming o en el nostre canal de vídeo, a posteriori”, ha declarat l'Alcalde de Burjassot, Rafa García.

 

El nou sistema compta amb micròfons tàctils per a tots els membres de la corporació i, quant al sistema audiovisual, s'han instal·lat dues càmeres que permeten plans personalitzats, amb el nom i cognoms i grup municipal de cada intervinent, cada vegada que un membre de la corporació pren la paraula. Plans que, al seu torn, es visualitzaran en una pantalla gran que s'ha instal·lat enfocada al pati de butaques i que també marcarà els temps d'intervenció que té assignats cada regidor, segons marca el reglament de funcionament dels plens municipals. Pròximament a més, a través de cada unitat de control de què disposen els regidors, aquests podran realitzar les votacions de manera digital d'aquells punts de l'ordre del dia que s'hagen de sotmetre a votació i, al temps, els resultats de cada votació eixiran reflectits en la pantalla de la sala.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

L'Ajuntament de Museros va entregar el passat 8 d'octubre el primer Premi Cultural Museros a l'escultor Adrià García Civera en una gala que va acollir la Casa de Cultura, la qual compleix 30 anys des de la seua inauguració.

 

El Premi Cultural Museros naix per a donar a conéixer el treball de veïns i veïnes de Museros que hagen destacat en la seua trajectòria professional en alguna de les disciplines artístiques o creatives en qualsevol lloc del món.

 

L'alcaldessa del municipi, Cristina Civera, donà la benvinguda a les persones assistents a l'acte, i va ressaltar que “Adrià és més que conegut al nostre poble, pel seu caràcter afable, amable i afectuós amb tots els veïns i veïnes de Museros, s'ha convertit en una persona molt volguda, i hem aprofitat aquest premi, per a reconéixer la seua trajectòria tant artística com personal”.

 

Seguidament, la regidora de Cultura i Promoció Lingüística, Sonia García, va prendre la paraula per a destacar la carrera artística del guardonat: “Des del Departament de Cultura decidim que aquesta era una ocasió idònia per a reconéixer la trajectòria professional i artística tant nacionalment com internacional d'aquest artista local”.

 

Segons fonts oficials, la idea és que a partir del pròxim any aquest premi siga proposat per la ciutadania a través de les persones que conformen el recentment creat Fòrum Cultural.

 

Informa Nou Horta. Museros

Massamagrell ja ha posat en marxa la segona convocatòria del Pla Resistir, que concedeix ajudes a les persones autònomes i empreses més afectades per la pandèmia.

 

Les sol·licituds es poden presentar des d'aquest dimecres, 20 d'octubre, fins al pròxim 3 de novembre, i les persones interessades poden trobar tota la documentació necessària en la pàgina web de l'Ajuntament.

 

Paco Gómez, alcalde de Massamagrell, ha explicat que: "en aquesta segona convocatòria comptem amb 280.866 euros i s'ha ampliat la llista de CNAE per a beneficiar a una altra mena d'activitats i sectors que no van entrar en la primera".

 

D'aquests 280.866 euros, 230.866 són el sobrant de la primera convocatòria, i aportats per l'ajuntament, la Diputació de València i la Generalitat Valenciana, i els 50.000 restants procedeixen del romanent de tresoreria aprovat per l'Ajuntament.

 

Igual que en la primera convocatòria, les ajudes seran de 2.000 euros per cada persona treballadora autònoma o microempresa, amb un màxim de 10 persones i una quantitat fixa de 200 euros per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social a data 31 de desembre.

 

En la primera convocatòria, el consistori va repartir un total de 143.000 als 64 sol·licitants que van aportar correctament la documentació. Aquestes activitats estaven relacionades amb l'hostaleria, la restauració, l'oci nocturn, el turisme, la creació artística i cultural, l'esport i l'entreteniment.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

Quan pensem en la paraula “festival”, normalment ens ve al cap música, diversió, espectacle, festa, etc. Tanmateix, el festival “Miradors de l'Horta” ha estat també reflexió, disseny, debat, turisme, gastronomia, territori, història, tradició, art, sostenibilitat, etc. És per això que la nova dimensió, si més no semàntica del concepte, ha evolucionat al llarg dels deu dies que ha estat vigent l'esdeveniment, pels 7 pobles que constitueixen l'associació supramunicipal i que ha organitzat la Mancomunitat del Carraixet, a través de l'ens Turisme Carraixet,

 

Albalat dels Sorells, Foios, Meliana, Bonrepòs i Mirambell, Vinalesa, Alfara del patriarca i Almàssera han estat els pobles que han acollit les instal·lacions, els dissenys, les idees, les propostes, les creativitats, els muntatges..., (a més de les obres ubicades a la universitat CH), i des d'on s'han cosit les “mirades” reflexives del festival en el seu conjunt.

 

En la següent adreça (https://www.turismecarraixet.com/ca/miradors-de-lhorta/) podeu trobar més informació pel que fa a l'explicació conceptual de les propostes d'art i disseny que hem gaudit des del 7 al 17 d'octubre. Des de l'Ajuntament d'Albalat dels Sorells, la resposta i conclusions que l'equip de govern ha valorat és eminentment positiva, interessant i necessària.

 

És per això que la barreja de disseny i cultura de l’horta, que a més reflexiona sobre el desenvolupament sostenible i la relació entre els territoris agrícola i urbà, entronca fermament amb la idea política en general del govern municipal què conjuga essencialment amb la filosofia del festival. Per a l'alcalde d'Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt, “l'aproximació a la sostenibilitat que fa el festival, la mirada crítica que es té per un model caduc de turisme i explotació dels recursos naturals que afortunadament ja no hi són, i el debat i reflexió per aprofundir en models respectuosos amb l'entorn, l'agricultura tradicional i la cultura, demana sustentar-ho amb models energètics i de convivència amb l'entorn com els que fomentem amb projectes com “Albalat 0,0”.

 

En termes objectius, la realització del festival ha suposat un impuls a la idea compartida per totes les administracions i institucions públiques per potenciar i enfortir el fet de pertànyer a una comarca que ha de seguir aportant qualitat de vida en tots els aspectes: no sols els seus habitants, sinó també a la resta de la ciutadania i especialment, a la ciutat de València. Segons ens comenta Claramunt, “el paisatge de l'horta i la seua riquesa natural i agrícola pot conviure perfectament amb el progrés i desenvolupament sostenible, tan necessari per llegar a les generacions futures”.

 


Finalment, des de l'Ajuntament d'Albalat dels Sorells es treballarà per a impulsar les posteriors edicions del Festival per a seguir fent valdre el potencial de la comarca pel futur dels pobles.

 

Informa Nou Horta. Albalat dels Sorells

L'Ajuntament de Meliana ha executat una actuació de millora del sistema de control de càmeres de vigilància existent per als edificis municipals que es gestiona des de les dependències de la Policia Local. L'actuació ha consistit en la renovació de les càmeres, l'actualització del programari i la instal·lació d'un monitor led específic per a visualitzar-les. Una inversió d'uns 8.000 €.

 

L'alcalde i responsable de l'àrea de Seguretat Ciutadana, Josep Riera, indica: "l'actuació, d'acord amb la normativa vigent, permet un millor control dels diferents edificis municipals, incloent-hi el palauet que es troba al nucli de Nolla". La resta d'edificis són l'edifici de l'Ajuntament, l'Institut Municipal de Cultura, les dependències de la Policia Local i el Centre Cultural Rausell, el Conservatori Municipal -ubicat al polígon de la Closa- i la Casa de la Cultura. Punts de vigilància que es milloren notablement amb la renovació i actualització dels equipaments.

 

Com explica el màxim responsable, "en una segona fase, que es troba ja en marxa, incorporarem diverses càmeres al polígon de la Cosa, dins de les actuacions del pla de millora de polígons industrials de la Conselleria d'Economia Sostenible que s'està executant". Unes càmeres que tindran la funció de garantir la seguretat en zones sensibles, com ara els accessos al polígon, el pas per a vianants del túnel del cementeri, els punts de recàrrega elèctrics per a vehicles, la zona inundable de la rotonda del camí del Barranquet o la seguretat viària.

 

En aquesta línia mateix, afig l'alcalde: "també estan previstes en el projecte del pas inferior per a vianants, en la línia del metro al seu pas per Meliana, que ha elaborat la Conselleria d'Obres Públiques". Aquest projecte ja està redactat i ja ha passat a la fase de licitació.

 

Finalment, Riera conclou: "es tracta d'aprofitar els avantatges de les noves tecnologies per a millorar els aspectes de la seguretat ciutadana, però dins del marc normatiu que, alhora, ens obliga a garantir la privacitat i les garanties ciutadanes". En el futur es podria estendre a altres àmbits i edificis si es considera oportú.

 

Informa Nou Horta. Meliana

Amb el confinament mundial en ple apogeu l'any passat, Uiso Alemany (València, 1941) eixia de Sao Paulo portant amb si les obres de la seua sèrie ‘Trau els ulls de la pintura’, que havia treballat en el seu estudi brasiler els dos últims anys. Obres inèdites que conformen l'exposició del mateix nom que ara inaugura el MuVIM amb una selecció de peces.

 

Reixes, quadrícules, senyor amb barret, rostres... signes característics de Uiso Alemany presents al llarg de tota la seua obra i que ara acull la sala Jerònima Galés del museu dependent de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València. Un espai singular “amb una visibilitat permanent però també més espontani i a l’encontre del visitant”, indica Gloria Tello, diputada del MuVIM, per a qui “el museu rendix amb esta exposició un merescut reconeixement a un valencià fonamental en la creació contemporània”.

 

Un fet destacat també pel director del centre, Rafael Company, per a qui “a vegades existix el risc que les institucions obliden als valors artístics consagrats en la societat valenciana en favor de la nova creativitat”. Una tasca que ha agraït al cap d'exposicions del MuVIM, Amador Griñó.

 

Exposició d'un “artista visceral, singular, d'una vitalitat física que es manifesta en la seua creació però no exenta de reflexió”, apunta Griñó. I és que Uiso Alemany “tracta de no ser un artista còmode, qüestiona què és fer pintura en el segle XXI”, afirma Fernando Castro, comissari de la mostra. “La monstruositat i l'emoció es combinen en la seua obra, en la qual observem una preocupació constant per l'home i els canvis històrics”, destaca Castro.

 

Alemany, qui no es considera ni figuratiu ni abstracte, perseguix ser una persona amb criteri propi i ser lliure. Defensa que “l'obra no ha de representar la realitat, l'obra s'explica per la incògnita que ens transmet. L'art és un misteri”. afirma l'artista. I és que segons ha reconegut en roda de premsa “no sé el que passarà davant el llenç. La meua mà fa el que vol”, i afegix: “Si l'obra no em sorprén tampoc ho farà a l'espectador”.

 

Trajectòria

Uiso Alemany és un dels fundadors del Grup Bult. Representant d'una tradició creativa cosmopolita. L'obra d'Alemany ha sigut present en multitud d'exposicions individuals i col·lectives, tant a nivell nacional com internacional: Lisboa, Säo Paulo, Buenos Aires, Mèxic, Florència… són algunes de les ciutats on s'ha pogut gaudir alguna de les seues peces, a més de formar part de col·leccions com les de l'IVAM, BBVA, Museu Oscar Niemeyer (Brasil) o el Museo de la Solidaridad Salvador Allende (Chile).

El CentroSociocultural Paco Giner, la coneguda antiga terrisseria del barri d'Alborgí, s'ha convertit en l'epicentre de l'atenció social primària a Paterna.

 

L'Ajuntament ha habilitat aquest espai per a centralitzar l'atenció primària bàsica específica per als paterners i paterneres en situacions de vulnerabilitat.

 

Així ho ha explicat la regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura, que ha assenyalat que "des de mitjan mes de setembre, traslladem diversos dels serveis socials a aquestes noves instal·lacions per a centralitzar l'atenció, promoure sinergies entre departaments i poder prestar una atenció més integral i personalitzada als veïns i veïnes que ho necessiten".

 

El centre acull diferents serveis com l'Equip Específic d'Intervenció a la Infància i Adolescència (EEIIA), Pangea, l'Oficina d'Habitatge Municipal, el Servei d'Ajuda a domicili i el Servei de Vehicle Adaptat, i és gestionat per 9 tècnics de l'empresa municipal GESPA.

 

Respecte a l'Equip Específic d'Intervenció a la Infància i Adolescència (EEIIA), desenvolupa actuacions d'atenció integral i suport a la infància i adolescència en situació de vulnerabilitat, risc o desprotecció. Les atencions poden ser individuals, grupals i/o familiars a través de tècniques d'orientació psicosocial, mediació i psicoteràpia, i es realitzen unes 200 intervencions al mes.

 

Pel que es refereix a PANGEA, servei que realitza unes 200 atencions mensuals, es tracta d'atenció individualitzada i acompanyament per a persones migrants, detectant les seues necessitats i unificant accions d'igualtat i inclusió.

 

El Centre Sociocultural Paco Giner acull també l'Oficina d'Habitatge Municipal, que gestiona les necessitats urgents de famílies paterneres així com les sol·licituds de les campanyes d'ajudes al lloguer, arribant a unes 150 atencions mensuals recurrents.

 

També en aquestes instal·lacions es recepcionen les crides i es gestionen els serveis de Vehicle Adaptat, amb uns 40 serveis mensuals, i d'Ajuda a domicili, que té en l'actualitat a unes 75 persones en el programa.

 

A més, tal com ha detallat la regidora Segura, "quan s'habilite la resta de les instal·lacions, el centre acollirà també el Centre de Dia Infantojuvenil d'Alborgí així com una exposició en honor a Paco Giner, retent homenatge a l'últim terrissaire de Paterna".

 

Informa Nou Horta. Paterna

 

Pàgina 1 de 2206