Albal remodelarà i rehabilitarà tots els seus parcs públics amb una inversió de més de 300.000 euros

Divendres, 31 Agost 2018 13:49 Escrit per  Publicat en Albalat dels Sorells-VAL Vist 603 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament d'Albal va a iniciar en breu la remodelació dels més de 34 parcs i zones verdes púbiques del municipi. La inversió prevista supera els 300.000 euros i arribarà a tots les àrees verdes del municipi amb actuacions que van des de la substitució de les zones infantils, la col·locació de noves fins a la inclusió de més zones d'ombra en els parcs municipals. 

És el pla de reforma més important que es realitza en els últims anys i que va ser aprovat abans de l'estiu. Es va a actuar simultàniament en tots els parcs municipals, que malgrat haver anat rehabilitant-se en els últims anys, no s'havia realitzat una actuació tan complexa i coordinada. L'objectiu de l'actuació és millorar totes les zones públiques i incloure noves instal·lacions per a la pràctica de gimnàstica i per al gaudi dels més xicotets amb més zones infantils. 

La majoria dels projectes ja han eixit a licitació per a poder engegar-los aquesta tardor. L'alcalde d'Albal, Ramón Marí, al costat del regidor d'Obres i Serveis, Ramón Tarazona, ha visitat avui un dels parcs on es va a realitzar l'actuació, en aquest cas en el pulmó verd del parc de la Balaguera. L'alcalde ha assenyalat que “Albal s'ha convertit en un dels municipis amb més zones verdes i d'esplai de la comarca, i per açò ara tota aquesta aposta per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes volem completar-la amb aquesta remodelació dels parcs municipals, alguns d'ells construïts fa més d'una dècada. S'han anat rehabilitant durant aquest temps, però ara se'ls va a realitzar una reforma amb actuacions concretes en cadascun d'ells”. 

Des de l'arribada a l'a govern de l'actual alcalde d'Albal, Ramón Marí, s'han multiplicat les zones verdes en el municipi ja que és una de les apostes de l'actual Govern municipal dotar als veïns i veïnes de més zones verdes fent d'Albal un municipi més sostenible i que cuida el seu medi ambient.

A més, ha recordat l'alcalde “Albal és de tots i totes, i són els qui han de gaudir dels parcs, per açò també hem volgut ampliar les zones amb jocs adaptats per a les persones amb discapacitat”

En algunes de les àrees es van a instal·lar zones infantils de majors dimensions i zones per a la practica de la gimnàstica a l'aire lliure. Una aposta pels més xicotets del municipi així com joves i majors. Es podrà realitzar gimnàstica de manteniment i també de major nivell amb la instal·lació una calistenia en alguns parcs. La calistenia és un sistema d'exercicis físics amb el propi pes corporal; en el sistema l'interès està en els moviments de grups musculars més que en la potència i l'esforç. De fets aquests dos conjunts per a la pràctica esportiva s'instal·laran en els parcs de Sant Carlos i La Balaguera.

En les actuacions s'inclou la reforma integral de l'entorn del Skatepark Ignacio Echevarría que es troba en la zona de la Balaguera. Es va a millora tot l'entorn del mateix, ja que s'ha convertit en un dels millors punts en la província per a la pràctica del skate.

 

Informa Nou Horta. Albal

Modificat el Divendres, 31 Agost 2018 13:50