Albalat dels Sorells bonifica la producció d’energies renovables

Dimecres, 14 Novembre 2018 11:01 Escrit per  Publicat en Albalat dels Sorells-VAL Vist 761 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Fins un 50% de l’IBI es podran estalviar aquells veïns i veïnes d’Albalat dels Sorells que tinguen instal·lades i produïsquen energia elèctrica mitjançant plaques solars. Així ho ha anunciat la regidora de Medi Ambient Sònia Clemente que ha destacat la gran aposta que s’està fent pel medi ambient a Albalat. La millor manera de cuidar el nostre medi natural és deixar de contaminar i cada KW de potència que produïm amb energia renovable és un pas més per millorar el nostre entorn. 

El 12 de novembre entren en vigor les modificacions de les ordenances d’IBI i de Vehicles de Tracció Mecànica per les que el veïnat d’Albalat podrà sol·licitar subvenció d’un 50% de la quota de l’IBI durant 10 anys en vivendes que produïsquen energia elèctrica amb una potència mínima d’1,5 kw per al consum propi. També es bonificarà un 25% de la quota de l’IBI durant 10 anys a habitatges per instal·lació d’energia solar per producció d’aigua calenta sanitària sempre i quan la instal·lació no siga d’obligat compliment per nomativa i tinga la corresponent homologació per l’administració competent.

En quant a les subvencions de l’impost de vehicles, es bonificarà amb un 75% de la quota d’IVTM durant 10 anys els vehicles amb motor exclusivament elèctric i es bonificarà amb un 50% de la quota d’IVTM durant 10 anys els vehicles elèctrics d’autonomia estesa, vehicles elèctrics híbrids endollables amb una autonomia mínima de 40 kilòmetres, així com vehicles que utilitzen exclusivament bio-diesel, gas natural, gas liquat del petroli o derivats d’olis vegetals. 

Segons comenta Nicolau Claramunt, alcalde de la localitat, estes mesures s’emmarquen dins del projecte “Albalat 0,0” que porta a terme l’equip energètic del consistori amb l’objectiu clar de reduir al màxim les emissions de cO2 locals. Quanta més energia produïm a les nostre teulades menys emissions generarem i més estalviarem. La modificació d’estes ordenances volen ser un estímul per que els veïns i veïnes s’uneixen al projecte que ha encetat l’Ajuntament.

 

Informa Nou Horta. Albalat dels Sorells

Modificat el Dimecres, 14 Novembre 2018 11:07